Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Stel zelf je onderzoek samen
 • Prikpunten in heel Nederland

Cholesterol (11)

Cholesterol testen voor inzicht in jouw hypercholesterolemie. Begrijp het belang van cholesterolwaarden en hypercholesterolemie met de uitgebreide testen van Bloedwaardentest.nl, inclusief HDL, LDL en triglyceriden.

Filters

  • Cholesterol pakket

  Cholesterol pakket

  € 25,-

  Cholesterol speelt een belangrijke rol in het lichaam bij de opbouw van weefsels en organe...

  • Medische Check-up Algemeen

  Medische Check-up Algemeen

  € 159,- € 87,-

  Deze check-up geeft een goed overzicht van de belangrijkste orgaanfuncties, zoals lever, c...

  • Apolipoproteïne B

  Apolipoproteïne B

  € 29,-

  Wat de oorzaak is van het teveel aan vet in het bloed vooral bij te veel triglyceriden in ...

  • Hart- en Vaatziekten + Lp(a) en Apo (A1, A2, B)

  Hart- en Vaatziekten + Lp(a) en Apo (A1, A2, B)

  € 149,-

  Test om het risico op hart- en vaatziekten in te schatten bestaande uit cholesterol HDL-ch...

  • VLDL

  VLDL

  € 47,-

  Bij de deze test wordt VLDL (VLDL = Very low density lipoprotein) uit serum gemeten. Deze ...

  • Medische Check-up Algemeen + Vitamine D

  Medische Check-up Algemeen + Vitamine D

  € 193,- € 97,-

  Dit bloedonderzoek vergelijkt uw bloed op 26 punten met de daarvoor geldende referentiewa...

  • Lipoproteïne (a)

  Lipoproteïne (a)

  € 35,-

  Als het cholesterol verhoogd is, wil het nog niet altijd zeggen dat dit heel slecht is, he...

  • LDL

  LDL

  € 7,-

  LDL staat voor "lage dichtheid lipoproteïne." Het is een type lipoproteïne dat cholester...

  • Hart- en Vaatziekten + Lp(a)

  Hart- en Vaatziekten + Lp(a)

  € 85,- € 79,-

  Test om het risico op hart- en vaatziekten in te schatten bestaande uit cholesterol HDL-ch...

  • geoxideerd LDL Cholesterol

  geoxideerd LDL Cholesterol

  € 45,-

  LDL cholesterol is pas slecht als je het in contact met suiker brengt. Bij een ketogeen di...

  • Cholesterol (totaal)

  Cholesterol (totaal)

  € 5,-

  Cholesterol speelt in het lichaam een belangrijke rol bij de opbouw van weefsels en organe...

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een vetachtige substantie die essentieel is voor de opbouw van celmembranen, productie van bepaalde hormonen en vitamine D. Er zijn twee hoofdtypen cholesterol in het bloed: Low-Density Lipoprotein (LDL), vaak aangeduid als "slecht" cholesterol, en High-Density Lipoprotein (HDL), bekend als "goed" cholesterol. LDL draagt bij aan de opbouw van plaque in de slagaders, wat het risico op hart- en vaatziekten kan verhogen. HDL daarentegen helpt andere vormen van cholesterol uit de bloedbaan te verwijderen. Een evenwichtige cholesterolspiegel is cruciaal voor het behoud van een goede gezondheid.

Focus op hypercholesterolemie en hartgezondheid

Hypercholesterolemie verwijst naar een abnormaal hoge concentratie van cholesterol in het bloed. Dit verhoogt het risico op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, waaronder hartinfarcten en beroertes. Onze cholesteroltesten richten zich op het bepalen van de balans tussen HDL en LDL, evenals de triglyceridenwaarden, om inzicht te geven in je risico op hart- en vaatziekten. Door het regelmatig controleren van deze waarden kun je gerichte stappen nemen om je hartgezondheid te verbeteren en het risico op hypercholesterolemie-gerelateerde aandoeningen te verlagen.

De Rol van LDL en HDL

LDL (Low-Density Lipoprotein) cholesterol staat bekend als het "slechte" cholesterol omdat het kan bijdragen aan de opbouw van plaque in de slagaders, wat leidt tot atherosclerose. Atherosclerose kan de bloedstroom belemmeren en het risico op hartinfarcten en beroertes verhogen. HDL (High-Density Lipoprotein) daarentegen wordt beschouwd als "goed" cholesterol omdat het helpt bij het verwijderen van LDL uit de bloedbaan, wat beschermt tegen hartziekten. Een gezonde balans tussen LDL en HDL is cruciaal voor hartgezondheid, en onze cholesteroltesten bij Bloedwaardentest.nl bieden inzicht in deze cruciale verhouding.

Hypercholesterolemie: Oorzaken en risicofactoren

Hypercholesterolemie kan worden veroorzaakt door zowel genetische als levensstijlfactoren. Familiaire hypercholesterolemie is een erfelijke aandoening die leidt tot hoge LDL-niveaus. Levensstijlfactoren, zoals een dieet rijk aan verzadigde vetten en cholesterol, gebrek aan lichaamsbeweging, roken en overgewicht, spelen ook een belangrijke rol in het verhogen van cholesterolwaarden. Bovendien kunnen aandoeningen zoals diabetes en schildklierafwijkingen hypercholesterolemie beïnvloeden. Regelmatige cholesteroltesten zijn essentieel om deze risicofactoren in de gaten te houden en vroege interventies mogelijk te maken.

Diagnose en behandeling van hypercholesterolemie

De diagnose van hypercholesterolemie wordt meestal gesteld via bloedonderzoek, waarbij de totale cholesterolwaarde, evenals de niveaus van LDL, HDL en triglyceriden, worden gemeten. De behandeling van hypercholesterolemie omvat doorgaans levensstijlveranderingen zoals een gezonder dieet, meer lichaamsbeweging, gewichtsbeheersing en stoppen met roken. Medicatie, zoals statines, kan ook worden voorgeschreven om het cholesterolgehalte te verlagen. Bij Bloedwaardentest.nl bieden we niet alleen testen om je cholesterolwaarden te meten, maar ook persoonlijk gezondheidsadvies over hoe je via voeding en levensstijlveranderingen je cholesterolgehalte kunt beïnvloeden en hypercholesterolemie kunt managen.

Onze cholesterol testen en gezondheidsadviezen

Bij Bloedwaardentest.nl zijn we toegewijd aan het bieden van uitgebreide cholesteroltesten die meer inzicht geven dan alleen het totale cholesterolniveau. Onze testen analyseren de afzonderlijke componenten van cholesterol, waaronder HDL, LDL en triglyceriden, om een nauwkeurig beeld te geven van je cardiovasculaire gezondheidsrisico's. Deze gedetailleerde analyse stelt ons in staat om gepersonaliseerde gezondheidsadviezen te geven, gericht op het verbeteren van je cholesterolprofiel en het beheren van hypercholesterolemie. Dit omvat advies over voeding, levensstijl en eventueel noodzakelijke medische interventies. Onze testen zijn waardevolle hulpmiddelen voor zowel preventie als het managen van bestaande aandoeningen, zodat je geïnformeerde beslissingen kunt nemen over je gezondheid. Een aantal van onze testen op een rijtje:

Bestel jouw cholesterol test

Cholesterol speelt een essentiële rol in je algehele gezondheid, en het begrijpen van je cholesterolprofiel is cruciaal voor het voorkomen en behandelen van hart- en vaatziekten. Met de cholesteroltesten van Bloedwaardentest.nl kun je de controle nemen over je hartgezondheid en actie ondernemen om hypercholesterolemie te beheersen. Of je nu zorgen hebt over hypercholesterolemie, je risico op hart- en vaatziekten wilt beoordelen of gewoon je gezondheid wilt monitoren, onze testen bieden de essentiële inzichten die je nodig hebt. Bezoek Bloedwaardentest.nl vandaag nog om meer te leren over onze cholesteroltesten en begin met het nemen van stappen naar een gezonder hart en een gezonder leven. Jouw welzijn is onze prioriteit, en wij zijn er om je te ondersteunen met betrouwbare en informatieve gezondheidstesten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box