Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Stel zelf je onderzoek samen
 • Prikpunten in heel Nederland

Malaria (3)

Detecteer Malaria snel & betrouwbaar met een bloedtest van Bloedwaardentest.nl. Bij symptomen zoals koorts en hoofdpijn na bezoek van een malaria gebied raden wij dit aan!

Filters

  • Darmonderzoek parasieten

  Darmonderzoek parasieten

  € 97,-

  Diarree buikpijn misselijkheid eczeem huidklachten en vermoeidheid? Ze kunnen veroorzaakt ...

  • Backpacker Checkup

  Backpacker Checkup

  € 97,-

  Diarree buikpijn misselijkheid? In het buitenland geweest? Doe dan de Backpackerschecktest...

  • Malaria

  Malaria

  € 79,- € 69,-

  Wanneer je naar een malariagebied bent geweest en je hebt bijvoorbeeld geen malariapillen ...

Wat is Malaria?

Malaria is een levensbedreigende ziekte veroorzaakt door Plasmodium-parasieten, die worden overgedragen door de beten van geïnfecteerde vrouwelijke Anopheles-muggen. Er zijn verschillende soorten Plasmodium-parasieten, maar de meest ernstige vorm van malaria wordt veroorzaakt door Plasmodium falciparum. Deze ziekte komt voornamelijk voor in tropische en subtropische gebieden, waar deze muggen veel voorkomen. Malaria wordt gekenmerkt door cycli van koorts, koude rillingen en zweten, en kan zonder behandeling leiden tot ernstige complicaties en zelfs de dood.

Symptomen van Malaria

De symptomen van malaria kunnen variëren, maar omvatten vaak koorts, hoofdpijn, malaise, spierpijn, en in ernstige gevallen, symptomen zoals geelzucht, toevallen en bewustzijnsverlies. De incubatietijd van malaria, de periode tussen de infectie en het verschijnen van symptomen, varieert doorgaans van 7 tot 14 dagen.

Het belang van vroege detectie

Vroege detectie van malaria is cruciaal voor effectieve behandeling en het voorkomen van ernstige gezondheidscomplicaties. Dit is met name belangrijk voor reizigers die terugkeren uit malariagebieden, vooral als ze geen preventieve malariapillen hebben gebruikt. Het snel herkennen en behandelen van malaria verhoogt de kans op volledig herstel en vermindert het risico op ernstige complicaties.

De Malaria Test Parasietbesmetting

De Malaria Test Parasietbesmetting, beschikbaar bij Bloedwaardentest.nl, is een grondige methode voor het opsporen van malaria-infecties. Deze test is ontworpen om de aanwezigheid van Plasmodium-parasieten, waaronder Plasmodium falciparum, snel en nauwkeurig te detecteren. Het is een essentieel hulpmiddel voor mensen die symptomen ervaren na terugkeer uit een malariagebied. De test kan thuis worden afgenomen en wordt vervolgens in een professioneel laboratorium geanalyseerd, wat zorgt voor betrouwbare resultaten. Een positieve uitslag op deze test duidt op een malaria-infectie en vereist onmiddellijke medische aandacht.

Belang van testen bij ontbreken van malariapillen

Het ondergaan van een malariatest is vooral belangrijk voor personen die geen malariapillen hebben geslikt tijdens hun verblijf in een risicogebied. Zonder preventieve medicatie is het risico op het oplopen van een malaria-infectie groter. In dergelijke gevallen kan de Malaria Test Parasietbesmetting vroegtijdige detectie bieden, wat essentieel is voor effectieve behandeling en het verminderen van de kans op ernstige gezondheidsproblemen. Zelfs met milde symptomen wordt aanbevolen om de test af te nemen, aangezien malaria snel ernstig kan worden zonder passende behandeling.

Behandeling en preventie van malaria

Bij een positieve testuitslag is onmiddellijke behandeling noodzakelijk. De behandeling van malaria hangt af van verschillende factoren, waaronder het type Plasmodium-parasiet, de ernst van de symptomen, en de medische geschiedenis van de patiënt. Antimalariamiddelen zijn de meest voorkomende behandeling, maar vroege diagnose is cruciaal voor hun effectiviteit. Preventie speelt ook een belangrijke rol in het beheersen van malaria. Het nemen van preventieve malariamedicatie, het gebruik van muggenwerende middelen, het dragen van bedekkende kleding en slapen onder een muskietennet zijn allemaal effectieve manieren om het risico op malaria te verkleinen. Regelmatige malariatesten voor en na reizen naar risicogebieden kunnen helpen bij het vroegtijdig opsporen en behandelen van de ziekte.


Rapporteren van positieve testresultaten

In het geval van een positieve uitslag van de Malaria Test Parasietbesmetting, is het cruciaal om dit te melden bij de gezondheidsautoriteiten, zoals de GGD. Dit is niet alleen belangrijk voor de persoonlijke behandeling en zorg, maar ook voor volksgezondheidsmanagement en het voorkomen van verdere verspreiding van de ziekte. De GGD kan gepaste maatregelen nemen en adviseren over de beste behandelingsopties. Het melden van een positieve test helpt ook bij het monitoren van malariagevallen in een bepaald gebied en draagt bij aan de algemene inspanningen om de verspreiding van malaria te beheersen.

Bestel jouw Malaria test vandaag nog

Malaria is een ernstige ziekte die effectieve en tijdige diagnose en behandeling vereist. Met de Malaria Test Parasietbesmetting van Bloedwaardentest.nl kunt u snel en nauwkeurig vaststellen of u een malaria-infectie hebt opgelopen, vooral na een verblijf in een risicogebied. Deze test is een essentieel hulpmiddel voor zowel individuele gezondheid als openbare gezondheidszorg. Wij moedigen iedereen die symptomen ervaart na een bezoek aan een malariagebied aan om zo snel mogelijk een malariatest te doen. Bestel vandaag nog jouw malariatest!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box