Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • VLDL Lipoproteine electroforese cholesterol

VLDL Lipoproteine electroforese cholesterol

  Bij de deze test wordt VLDL (VLDL = Very low density lipoprotein) uit serum gemeten. Deze test wordt ook wel de Lipoproteine electroforese genoemd.

  47,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  VLDL Lipoproteine electroforese cholesterol

  Bij de deze test wordt VLDL (VLDL = Very low density lipoprotein) uit serum gemeten. Deze test wordt ook wel de Lipoproteine electroforese genoemd. 

  Lipiden, Triglyceriden en cholesterol behoren allebei tot de "familie van vetten" (ook wel lipiden genoemd), maar hebben verschillende functies.

  Cholesterol is een vetachtige stof die door het lichaam wordt gebruikt om hormonen en vitamine D te maken en dit zit in het membraan dat de cellen omringt. Cholesterol en triglyceriden in hun pure vormen kunnen niet met bloed mengen. Als gevolg hiervan worden ze verbonden met eiwitten, ook wel lipoproteïnen genaamd.

  Lipoproteïnen verplaatsen het cholesterol en de triglyceriden door de bloedbaan. Er zijn drie soorten lipoproteïnen. Er zijn lipoproteïnen met een lage dichtheid (LDL), een zeer lage dichtheid (VLDL) en met een hoge dichtheid (HDL). LDL, ook wel LDL-cholesterol genoemd, wordt beschouwd als het ''slechte'' soort lipoproteïne omdat het bijdraagt aan de ophoping van plaque in de slagaders. HDL-cholesterol wordt als goed beschouwd omdat het juist het LDL-cholesterol uit de slagaders verwijdert. De VLDL cholesterol test wordt dagelijks gedaan. 

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • VLDL

   VLDL

   € 47,-

   Bij de deze test wordt VLDL (VLDL = Very low density lipoprotein) uit serum gemeten. Deze ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   VLDL Lipoproteine electroforese cholesterol

   VLDL Lipoproteine electroforese cholesterol

   € 47,-