Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment

Vergoeding?

Vergoeding?

De dienstverlening van Bloedwaardentest.nl is voor eigen rekening. Je dient zelf na te gaan of preventief onderzoek door jou aanvullende verzekering wordt vergoed. Als je via je huisarts het bloed laat onderzoeken gaat het van je eigen risico af, je betaalt dan dus óók zelf, maar bij Bloedwaardentest.nl kun je zelf bepalen wat je wilt laten onderzoeken. Veel huisartsen staan uitgebreider onderzoek niet toe, omdat de zorgverzekering dit niet goedkeurt (te duur). Maar wat let je om het heft in eigen hand te nemen voor het belangrijkste wat je bezit? Je gezondheid!

In Nederland wordt preventief onderzoek niet standaard vergoed door de basisverzekering, mits er sprake is van een bevolkingsonderzoek.

zie deze link om te zien of jou zorgverzekeraar e.e.a. vergoed:
zorgverzekeringwijzer.nl


Vergoedingen aanvullende verzekering 

independer.nl

De huisarts mag niet het onderzoek op jou verzoek uitvoeren, zonder dat er een medische noodzaak voor is. Bovendien komt het door het laboratorium uitgevoerde bloedonderzoek voor rekening van je eigen risico. In 2015 is dat minimaal € 375,- maar soms ook €850. Dus betaal je de testen vaak uiteindelijk zelf.

Voor onderzoeken via de huisarts zijn ook meer acties nodig. Telefonisch een afspraak maken, naar de huisarts, vragen om de testen die je zou willen doen en hopen dat deze ermee instemt, naar het bloedafnamepunt, ongeveer een week later bellen voor de uitslag of weer langs de huisarts voor de uitslagen. Via Bloedwaardentest blijft dat beperkt tot het bezoeken van het bloedafnamepunt en je hebt vaak al binnen 48 uur de uitslag per e-mail tot je beschikking, met een duidelijke uitleg en toelichting.

Je uitslagen gaan naar niemand anders; ze gaan dus ook niet naar je huisarts. Wij werken alleen met gecertificeerde Nederlandse laboratoria, die ook voor huisartsen werken. De uitslagen zijn in Nederland onderling afgestemd, indien je afwijkende testuitslagen hebt kan je deze dus gemakkelijk uitprinten en eventueel later met een arts bespreken. Het is ook mogelijk dat een klinisch chemicus, op jouw verzoek, intercollegiaal overleg voert met je huisarts naar aanleiding van je uitslag.

Bloedwaardentest is bedoeld voor preventief onderzoek; indien je echt klachten hebt, ga dan naar uw huisarts.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment