Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Stel zelf je onderzoek samen
 • Prikpunten in heel Nederland

Vitamine K (3)

Vitamine K, bekend om zijn cruciale rol in de bloedstolling, heeft ook aanzienlijke voordelen voor de gezondheid van hart en botten. Bij Bloedwaardentest.nl bieden wij uitgebreide testen voor vitamine K1 en K2.

Filters

  • Vitamine K1 en K2 Panel

  Vitamine K1 en K2 Panel

  € 139,-

  In ons dagelijks voedsel zit niet zo veel vitamine K2. Voeding waar het in zit zijn: Zacht...

  • Vitamine K2

  Vitamine K2

  € 69,-

  Te weinig vitamine K2 kan zorgen voor osteoporose en aderverkalking.

  • Rossmax SB210

  Rossmax SB210

  € 199,- € 94,-

  NIEUW BLUETOOTH APG VINGER PULSOXIMETER ROSSMAX SB210

Wat is vitamine K?

Vitamine K is een essentiële, vetoplosbare vitamine, cruciaal voor het proces van bloedstolling. Het speelt een sleutelrol in de aanmaak van protrombine, een eiwit en stollingsfactor in het bloed. Er zijn twee hoofdtypen van vitamine K: K1 (fylloquinon), voornamelijk gevonden in bladgroenten zoals spinazie en boerenkool, en K2 (menachinon), aanwezig in gefermenteerde voedingsmiddelen en dierlijke producten. Vitamine K is ook van vitaal belang voor het behoud van sterke botten en de gezondheid van het cardiovasculaire systeem, door de regulatie van calcium in het lichaam.

Het belang van vitamine K2

Vitamine K2, in het bijzonder, heeft aangetoond een belangrijke rol te spelen in de gezondheid van het hart en de bloedvaten. Recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht heeft onthuld dat vitamine K2 niet alleen helpt bij het voorkomen van aderverkalking, maar ook kan bijdragen aan het herstellen van de elasticiteit in reeds verstijfde bloedvaten. Deze bevindingen duiden op een direct verband tussen een adequaat niveau van vitamine K2 en de vermindering van het risico op hart- en vaatziekten. Een tekort aan vitamine K2 in de bloedvatwanden wordt nu gezien als een significant risico voor cardiovasculaire aandoeningen, vergelijkbaar met bekende risicofactoren zoals roken. Deze informatie onderstreept het belang van voldoende inname van vitamine K2 voor cardiovasculaire gezondheid.

Vitamine K tekort en symptomen

Een tekort aan vitamine K kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, voornamelijk gerelateerd aan bloedstolling en botgezondheid. De meest directe gevolgen van een vitamine K-tekort zijn een verhoogde neiging tot bloeden en vertraagde bloedstolling, wat kan leiden tot gemakkelijk blauwe plekken krijgen en overmatig bloeden bij verwondingen. Op lange termijn kan een tekort aan vitamine K bijdragen aan botverzwakking en osteoporose (botontkalking), omdat het een cruciale rol speelt in het metabolisme van calcium in botten. Symptomen van een tekort kunnen subtiel zijn, maar het is belangrijk alert te blijven op tekenen zoals frequente neusbloedingen, bloedend tandvlees, en overmatige menstruatiebloedingen. Onze testen bij Bloedwaardentest.nl bieden een betrouwbare manier om je vitamine K-niveaus te controleren en eventuele tekorten te identificeren.

Vitamine K en botgezondheid

Naast zijn kritieke functie in de bloedstolling, speelt vitamine K ook een belangrijke rol in de botgezondheid. Het is essentieel voor de modificatie van osteocalcine, een eiwit dat nodig is voor de opname van calcium in botten. Dit is vooral belangrijk voor vrouwen na de menopauze, die een verhoogd risico op osteoporose hebben. Een adequate inname van vitamine K, vooral vitamine K2, helpt bij het handhaven van de botdichtheid en vermindert het risico op fracturen en botontkalking.

Wie zou zijn vitamine k waarde kunnen controleren?

Het controleren van de vitamine K-status is vooral belangrijk voor bepaalde groepen mensen. Dit omvat individuen met aandoeningen zoals de ziekte van Crohn, coeliakie of andere aandoeningen die de opname van vetoplosbare vitaminen beïnvloeden. Ook mensen die een verhoogd risico op hart- en vaatziekten hebben of een geschiedenis van botproblemen, zoals osteoporose, zouden hun vitamine K-niveaus moeten laten testen. Daarnaast is het raadzaam voor ouderen en mensen die langdurig anticoagulantia gebruiken om hun vitamine K-niveaus te monitoren, gezien de cruciale rol van vitamine K in bloedstollingsprocessen. Bij Bloedwaardentest.nl bieden we uitgebreide testen om zowel vitamine K1- als K2-niveaus te bepalen, waardoor je een compleet beeld krijgt van je vitamine K-status en je algehele gezondheid.

Onze vitamine K testen

Bij Bloedwaardentest.nl hebben we een uitgebreid assortiment aan vitamine K-testen die zowel vitamine K1 als K2 niveaus meten. Deze testen zijn cruciaal voor het bieden van een volledig inzicht in jouw vitamine K-status:

 • Vitamine K1 Test: Meet de niveaus van vitamine K1, die voornamelijk betrokken is bij de bloedstolling. Bij deze wordt ook direct K2 getest.
 • Vitamine K2 Test: Geeft inzicht in de hoeveelheid vitamine K2 in je lichaam, wat van groot belang is voor de gezondheid van botten en bloedvaten.

Onze testen zijn betrouwbaar, nauwkeurig en eenvoudig uit te voeren, waardoor ze een waardevol hulpmiddel zijn voor het beoordelen van je gezondheidsrisico's gerelateerd aan vitamine K-tekorten. Ze zijn met name nuttig voor mensen die aanleg hebben voor botontkalking of cardiovasculaire problemen, of voor diegenen die lijden aan aandoeningen die de opname van voedingsstoffen beïnvloeden.

Bestel jouw vitamine K test vandaag nog

Vitamine K speelt een essentiële rol in je gezondheid, variërend van bloedstolling tot de ondersteuning van je bot- en hartgezondheid. Gezien de subtiele symptomen van een vitamine K-tekort, is regelmatige screening een belangrijke stap in preventieve gezondheidszorg. Bij Bloedwaardentest.nl maken we het eenvoudig en toegankelijk om je vitamine K-niveaus te controleren. Of je nu bezorgd bent over je botgezondheid, hartgezondheid of een algemeen welzijn, onze vitamine K-testen bieden de nodige inzichten. Neem het heft in eigen handen en bestel vandaag nog je vitamine K-test bij Bloedwaardentest.nl. Zorg voor jezelf en je gezondheid door op tijd de juiste informatie te krijgen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box