Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment

Het laboratorium

Je kunt voor de bloedafname op 800 plaatsen in Nederland terecht. Altijd maximaal 10 km van je woonplaats of werk (m.u.v. de Waddeneilanden).

In Nederland is nog niet iedereen voorstander van Health-checks en preventief medisch onderzoek zonder verwijzing van de huisarts. In de ons omringende landen is dit veel meer standaard. Vandaar dat Bloedwaardentest met een groot Duits laboratorium samenwerkt, dat de verzending via Medische Post al jaren optimaal ingericht heeft. Je stuurt het bloed naar Valkenburg en daar wordt het iedere dag door de koerier van het lab direct opgehaald.

Medische Laboratoria Dr. Stein & Collegae

Is in 1998 opgericht. De activiteiten richten zich op de klinische chemie in de breedste zin van het woord. Hieronder vallen o.a. het analyseren van lichaamsvloeistoffen (o.a. bloed), haar en weefsels. ''Medische Laboratoria Dr. Stein", in de volksmond Lab Stein, heeft een uitstekende reputatie binnen de Nederlandse gezondheidszorg en aanpalende vakgebieden. Het Duitse laboratorium behoort met meer dan 20 medische specialisten (laboratoriumartsen), chemici, biologen, artsen-microbiologie etc. en 600 medewerkers tot 1 van de 3 grootste medische laboratoria in Europa. Zij voeren jaarlijks meer dan 5 miljoen testen uit.

Bij ultra pathologische uitslagen wordt direct telefonisch contact opgenomen.

Het laboratorium

Het "state of the art" laboratorium bezit de meest geavanceerde apparatuur op laboratoriumgebied en is ISO 17025 en ISO/IEC 15189:2007 geaccrediteerd. Klik hier voor meer informatie over de certificaten en kwaliteit. Het Medisch Laboratorium Dr. Stein + Kollegen vormt onderdeel van de Limbach-group waarbij meer dan dertig Duitse en tientallen Europese medische laboratoria zijn aangesloten.

Negentig (90) % van de Nederlandse niet-curatieve gezondheidszorg is inzender bij Stein.

Hieronder vallen nagenoeg alle nationale en regionale Arbodiensten, alle sportbonden/federaties, 12 algemene ziekenhuizen, 4 universiteiten en vele private klinieken en particuliere artsen.  Ook neemt lab Stein 70% van alle onderzoeken vanuit verzekeringsmaatschappijen voor haar rekening.

Locatie van LabStein, net over de grens:

De koerier van Lab Stein rijdt dagelijks enkele malen op en neer om de medische post uit Nederland op te halen. Ook op zaterdag.

Zie hier waarom er geen vast levertijd te geven is voor de diverse bloedonderzoeken:

 

RP Sanitas Humanus verzorgt de testen waar RP voor staat, zoals de speekselstresstest,  diverse ontlastingonderzoeken en de watmagiketen voedselintolerantietesten. In tegenstelling tot de testen die door LabStein gedaan worden, (dit lab onderzoekt voor de reguliere zorg), is het lab RP sanitas humanus maar gericht op de complementaire zorg. Voor een opvolging of behandeling van deze testen kunt u het beste terecht bij orthomoleculaire therapeut Dr. Ir. Julia Schantl.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment