Terug

 • Lipoproteïne (a) LPA

Lipoproteïne (a) LPA

  Als het cholesterol verhoogd is, wil het nog niet altijd zeggen dat dit heel slecht is, het LPA (lipoproteine A ) geeft het erfelijk risico op hart- en vaatziekten weer.

  € 35,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Lipoproteïne (a) LPA

  De laatste jaren komt Lp(a) (Lipoproteïne (a)) uit serum meer en meer in de belangstelling als een belangrijke risico-factor voor een hartinfarct, waarschijnlijk genetisch bepaald. Lp(a) wordt niet beïnvloed door dieet, levenswijze of medicatie. Het is dan ook een goede indicator bij jongeren om het risico van hart- en vaatziekten op lange termijn te voorspellen. Lp(a) is verlaagd bij leverziekten en alcoholisme.

  Men neemt aan dat bij een waarde van Lp(a) groter dan 0,3 g/l, zonder andere afwijkingen van de lipoproteïnen, het risico op hartinfarct verdubbelt. Indien ook LDL gestegen is het risico zelfs vijf maal hoger.

  Voor het inschatten van het risico van hartinfarct zijn de bepaling van cholesterol, HDL-cholesterol, LDL-cholesterol  Apolipoproteïne A1, B en Lipoproteïne(a) belangrijk. Bepaling van triglyceriden is vooral belangrijk om de voedingstoestand, het effect van eventuele onderliggende ziekten, zoals pancreatitis (ontsteking van de alvleesklier).

  Reviews

  Recent bekeken

   • Lipoproteïne (a)

   Lipoproteïne (a)

   € 35,-

   Als het cholesterol verhoogd is, wil het nog niet altijd zeggen dat dit heel slecht is, he...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Lipoproteïne (a) LPA

   Lipoproteïne (a) LPA

   € 35,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »