Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Stel zelf je onderzoek samen
 • Prikpunten in heel Nederland

Streptokokken (2)

De streptokokken laboratoriumtesten van Bloedwaardentest detecteren streptokokkenbacteriën die keelproblemen en andere infecties kunnen veroorzaken, essentieel voor tijdige diagnose en behandeling.

Filters

  • (AST) streptokokken A

  (AST) streptokokken A

  € 25,-

  groep A-streptokok (afgekort GAS)

  • groep B streptokokkentest

  groep B streptokokkentest

  € 19,-

  De ’Groep-B-Streptokok’ is een bacterie die bij veel zwangere vrouwen in de vagina (sc...

Overzicht van streptokokkeninfecties

Streptokokken zijn een groep bacteriën die diverse infecties kunnen veroorzaken, variërend van mild tot levensbedreigend. Er zijn verschillende typen streptokokken, waaronder Groep A en Groep B, die elk verschillende delen van het lichaam kunnen aantasten. Algemene streptokokkeninfecties kunnen leiden tot keelontsteking, huidinfecties en in ernstigere gevallen tot reumatische koorts, een aandoening die het hart, de gewrichten, de huid en het zenuwstelsel kan aantasten. Deze bacteriën kunnen via direct contact of via de lucht worden overgedragen, waardoor preventie en vroege detectie essentieel zijn voor effectieve behandeling.

De AST-Test: Algemene streptokokkeninfecties

De AST-test, aangeboden door Bloedwaardentest.nl, richt zich op het opsporen van algemene streptokokkeninfecties. Deze test is vooral belangrijk voor het diagnosticeren van infecties veroorzaakt door Groep A Streptokokken, die vaak leiden tot keelproblemen en, indien onbehandeld, tot reumatische koorts. Een vroege diagnose met de AST-test kan helpen bij het bepalen van de juiste behandeling, waardoor de kans op complicaties en langdurige gezondheidsproblemen aanzienlijk vermindert. Het is een eenvoudige en betrouwbare manier om streptokokkeninfecties snel te identificeren, zodat passende medische zorg kan worden gestart.

De GBS-Test voor zwangere vrouwen

De Groep B Streptokokken (GBS) test is speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen. Groep B Streptokokken is een bacterie die bij veel zwangere vrouwen in de vagina aanwezig kan zijn zonder symptomen te veroorzaken. Echter, tijdens de bevalling kan de bacterie op de baby worden overgedragen en in zeldzame gevallen ernstige infecties veroorzaken. De GBS-test, uitgevoerd via een swab van de vagina, is cruciaal om het risico voor de pasgeborene te beoordelen. Deze test zorgt ervoor dat indien nodig preventieve maatregelen kunnen worden genomen tijdens de bevalling om de baby te beschermen tegen infectie.

Het belang van vroegtijdige detectie en behandeling

Vroegtijdige detectie van streptokokkeninfecties is essentieel om ernstige gezondheidscomplicaties te voorkomen. Zowel de AST-test als de GBS-test spelen een belangrijke rol in de vroege identificatie van deze bacteriën. Een snelle diagnose stelt gezondheidsprofessionals in staat om tijdig met de behandeling te beginnen, wat cruciaal is om de verspreiding van de infectie te beperken en de algehele gezondheid te beschermen. Vooral bij zwangere vrouwen kan het opsporen van GBS van levensbelang zijn voor zowel moeder als kind.

Wie kan een streptokokken test overwegen?

Het wordt aanbevolen dat alle zwangere vrouwen de GBS-test ondergaan, gezien de potentiële risico's voor de pasgeborene. Daarnaast moeten personen met symptomen die kunnen wijzen op een streptokokkeninfectie, zoals keelpijn, huiduitslag of andere symptomen van een bacteriële infectie, overwegen om de AST-test te ondergaan. Deze testen zijn ook waardevol voor personen die in nauw contact staan met risicogroepen, zoals gezondheidswerkers, leraren en mensen die in verzorgingstehuizen werken. Bij Bloedwaardentest.nl bieden we toegankelijke en betrouwbare testen om deze infecties snel en nauwkeurig op te sporen.

Onze streptokokken testen

Bij Bloedwaardentest.nl zijn we toegewijd aan het leveren van betrouwbare en toegankelijke streptokokken testen. Onze tests zijn ontworpen om nauwkeurige en snelle resultaten te leveren:

 • AST-Test: Deze test identificeert de aanwezigheid van algemene streptokokkeninfecties, met name die veroorzaakt door Groep A Streptokokken. Het is een eenvoudige procedure die vaak uit een keeluitstrijkje bestaat, en biedt snelle resultaten voor tijdige diagnose en behandeling.
 • GBS-Test: Speciaal voor zwangere vrouwen, omvat deze test een zelfafname swab van de vagina om de aanwezigheid van Groep B Streptokokken te detecteren. De test is niet-invasief en geeft duidelijkheid over het risico op overdracht van de bacterie aan de pasgeborene.

De betrouwbaarheid van onze testen zorgt ervoor dat patiënten en zorgverleners de juiste informatie hebben voor effectief gezondheidsmanagement en preventieve zorg.

Bestel jouw test voor streptokokkeninfecties

Streptokokkeninfecties kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, maar met vroegtijdige detectie zijn ze goed te beheersen. Onze streptokokken testen bij Bloedwaardentest.nl bieden een cruciale stap in het beschermen van jouw gezondheid en die van je ongeboren kind. Of je nu een zwangere vrouw bent die zich zorgen maakt over Groep B Streptokokken of iemand die symptomen van een streptokokkeninfectie ervaart, wij bieden de testen die je nodig hebt voor gemoedsrust en weloverwogen gezondheidsbeslissingen. Neem de controle over je gezondheid in eigen handen. Jouw welzijn is onze prioriteit en wij staan klaar om je te ondersteunen met betrouwbare en toegankelijke gezondheidstesten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box