Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • geoxideerd LDL Cholesterol OXLDL

geoxideerd LDL Cholesterol OXLDL

  LDL cholesterol is pas slecht als je het in contact met suiker brengt. Bij een ketogeen dieet kan het gewone LDL verhoogd zijn, zonder dat dit fout is, omdat je geen suikers meer toevoegd aan je dieet. Het is dan beter om geoxideerd LDL te meten.

  45,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  geoxideerd LDL Cholesterol OXLDL

  LDL-cholesterol geoxideerd uit SERUM (code OXLDL)

  Op verzoek van acupuncturist: "Jaren geleden heeft Professor Paul Holvoet van de afdeling atherosclerose en metabolisme van de faculteit geneeskunde te Leuven een bloedtest ontwikkeld om geoxideerd LDL te meten. Helaas wordt deze test niet in Nederland gedaan. Het is een belangrijke test die har- en vaatziekte kan voorspellen. Mijn cholesterol, met name de LDL, is sterk verhoogd en ik kan niet tegen statines, dus voor mij (en voor heel veel andere mensen) zou dit een geweldige test zijn".

  Bloedtest voorspelt hart- en vaatziekten
  LEUVEN 30-6-2006 Aan de K.U.Leuven heeft professor Paul Holvoet van de afdeling Atherosclerose en Metabolisme een bloedtest ontwikkeld waarmee het risico op hart- en vaatziekten vroeger ontdekt kan worden. Het gaat om een wereldprimeur.
  Het team van professor Holvoet ontwierp een test waarmee voor het eerst geoxideerd LDL-cholesterol in het bloed kan worden opgespoord. De onderzoekers pasten de test toe op meer dan 3.000 bloedstalen. Daaruit bleek dat mensen met een verhoogd geoxideerd LDL-cholesterol een groot risico lopen om binnen de 10 jaar een hart- en vaatziekte te krijgen, zelfs al zijn hun gewone LDL- en HDL-cholesterolwaarden volledig normaal. Het onderzoek bevestigt hiermee tevens het vermoeden dat LDL-cholesterol zeker schadelijk wordt wanneer het geoxideerd is.

  Om het risico op hartziekten te berekenen, wordt normaal gesproken gekeken naar de verhouding tussen het high density lipoproteïne (HDL) en het low density lipoproteïne (LDL). Wie te veel LDL in zijn bloed heeft, loopt meer risico. Dat klopt maar gedeeltelijk, zo blijkt uit de onderzoeken van de Leuvense wetenschappers. 

  Al een tijdje bestond het vermoeden dat LDL op zich niet slecht is, aldus professor Holvoet, Proefdierexperimenten toonden wel aan dat het een rol speelt bij het ontstaan van hart- en vaatziekten wanneer het geoxideerd is. Het probleem was dat dit vermoeden bij de mens niet kon worden bevestigd omdat een specifieke test ontbrak om geoxideerd LDL in het bloed op te sporen. Die test is er nu dus wel. 

  LDL oxideert als er bepaalde stoffen vrijkomen in het bloed. Roken en een verhoogde glucosewaarde werken dat in de hand.  Door een gezondere levenswijze kan het geoxideerde LDL verlaagd worden.  Dat kan al vanaf een leeftijd van vijftien jaar.

   

   

  Vermijd minimaal 24 uur voor de bloedafname: cacao, zwarte thee, koffie en drop .

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • geoxideerd LDL Cholesterol

   geoxideerd LDL Cholesterol

   € 45,-

   LDL cholesterol is pas slecht als je het in contact met suiker brengt. Bij een ketogeen di...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   geoxideerd LDL Cholesterol OXLDL

   geoxideerd LDL Cholesterol OXLDL

   € 45,-