Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€45,00
Toevoegen aan winkelwagen

geoxideerd LDL Cholesterol

geoxideerd LDL Cholesterol
€45,00 Incl. btw

LDL cholesterol is pas slecht als je het in contact met suiker brengt. Bij een ketogeen dieet kan het gewone LDL verhoogd zijn, zonder dat dit fout is, omdat je geen suikers meer toevoegd aan je dieet. Het is dan beter om geozideerd LDL te meten, dat gee Lees meer..

LDL-cholesterol geoxideerd uit  EDTA-bloed

Op verzoek van acupuncturist: "Jaren geleden heeft Professor Paul Holvoet van de afdeling atherosclerose en metabolisme van de faculteit geneeskunde te Leuven een bloedtest ontwikkeld om geoxideerd LDL te meten. Helaas wordt deze test niet in Nederland gedaan. Het is een belangrijke test die har- en vaatziekte kan voorspellen. Mijn cholesterol, met name de LDL, is sterk verhoogd en ik kan niet tegen statines, dus voor mij (en voor heel veel andere mensen) zou dit een geweldige test zijn".

Bloedtest voorspelt hart- en vaatziekten
LEUVEN 30-6-2006 Aan de K.U.Leuven heeft professor Paul Holvoet van de afdeling Atherosclerose en Metabolisme een bloedtest ontwikkeld waarmee het risico op hart- en vaatziekten vroeger ontdekt kan worden. Het gaat om een wereldprimeur.
Het team van professor Holvoet ontwierp een test waarmee voor het eerst geoxideerd LDL-cholesterol in het bloed kan worden opgespoord. De onderzoekers pasten de test toe op meer dan 3.000 bloedstalen. Daaruit bleek dat mensen met een verhoogd geoxideerd LDL-cholesterol een groot risico lopen om binnen de 10 jaar een hart- en vaatziekte te krijgen, zelfs al zijn hun gewone LDL- en HDL-cholesterolwaarden volledig normaal. Het onderzoek bevestigt hiermee tevens het vermoeden dat LDL-cholesterol zeker schadelijk wordt wanneer het geoxideerd is.

Om het risico op hartziekten te berekenen, wordt normaal gesproken gekeken naar de verhouding tussen het high density lipoproteïne (HDL) en het low density lipoproteïne (LDL). Wie te veel LDL in zijn bloed heeft, loopt meer risico. Dat klopt maar gedeeltelijk, zo blijkt uit de onderzoeken van de Leuvense wetenschappers. 

Al een tijdje bestond het vermoeden dat LDL op zich niet slecht is, aldus professor Holvoet, Proefdierexperimenten toonden wel aan dat het een rol speelt bij het ontstaan van hart- en vaatziekten wanneer het geoxideerd is. Het probleem was dat dit vermoeden bij de mens niet kon worden bevestigd omdat een specifieke test ontbrak om geoxideerd LDL in het bloed op te sporen. Die test is er nu dus wel. 

LDL oxideert als er bepaalde stoffen vrijkomen in het bloed. Roken en een verhoogde glucosewaarde werken dat in de hand.  Door een gezondere levenswijze kan het geoxideerde LDL verlaagd worden.  Dat kan al vanaf een leeftijd van vijftien jaar.

 

 

Vermijd minimaal 24 uur voor de bloedafname: cacao, zwarte thee, koffie en drop .

geoxideerd LDL Cholesterol

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment