Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Stel zelf je onderzoek samen
 • Prikpunten in heel Nederland

Hepatitis B (5)

Lees hier alles over hepatitis B, een ernstige leverinfectie veroorzaakt door het HBV-virus. Bij Bloedwaardentest.nl vind je uitgebreide testen voor tijdige detectie en inzicht in je gezondheid.

Filters

  • Hepatitis B immuniteit

  Hepatitis B immuniteit

  € 19,50

  Om na te gaan of iemand is besmet met hepatitis B virus of om te controleren of de behande...

  • Hepatitis B

  Hepatitis B

  € 25,-

  Deze test onderzoekt of HBsAg kan worden aangetoond. HBsAg is een deel van het hepatitis B...

  • Hepatitis anti-HBc IgM

  Hepatitis anti-HBc IgM

  € 39,-

  Hepatitis anti-HBc-IgM zegt iets over een actuele Hepatitis besmetting, deze bloedtest wor...

  • Hepatitis anti-HBc

  Hepatitis anti-HBc

  € 29,-

  Hepatitis anti-HBc
  Een test op antistoffen tegen het hepatitis core antigeen”. Ieder­e...

  • Hepatitis Be antigeen

  Hepatitis Be antigeen

  € 25,-

  Deze test wordt gebruikt voor het aantonen van een actieve hepatitis B virus infectie en v...

Wat is hepatitis B?

Hepatitis B is een infectieziekte die ernstige schade aan de lever kan veroorzaken en wordt veroorzaakt door het hepatitis B-virus (HBV). Hoe krijg je hepatitis B? De overdracht van dit virus gebeurt voornamelijk via bloed-bloedcontact, zoals door het delen van naalden en door seksueel contact, waardoor het ook als een seksueel overdraagbare aandoening kan worden beschouwd. Dit maakt het begrijpen van de overdrachtswegen en het risico op infectie essentieel, zowel voor je eigen gezondheid als voor de bescherming van anderen. Onze testen zijn speciaal ontworpen om je te helpen vast te stellen of je het virus hebt opgelopen en om belangrijke informatie over je immuunstatus ten opzichte van het virus te bieden.

Symptomen van hepatitis B

De symptomen van hepatitis B kunnen variëren, afhankelijk van de individuele gezondheid en de fase van de infectie. Veel voorkomende symptomen zijn vermoeidheid, geelzucht (vergeling van de huid en ogen), donkere urine en buikpijn. In sommige gevallen kunnen mensen met hepatitis B echter asymptomatisch zijn, wat betekent dat ze geen duidelijke symptomen ervaren. Dit kan leiden tot onopgemerkte verspreiding van het virus. Het herkennen van deze symptomen is cruciaal, vooral omdat een vroege diagnose en behandeling kunnen helpen bij het voorkomen van ernstige leverproblemen, waaronder cirrose en leverkanker. Onze tests bieden een betrouwbare manier om de aanwezigheid van het virus te bepalen, zelfs in de afwezigheid van symptomen.

Testen op hepatitis B

Bij Bloedwaardentest.nl bieden we een scala aan testen aan om hepatitis B nauwkeurig te detecteren en te begrijpen. Deze testen omvatten:

 • Hepatitis B infectie test: Deze test is ontworpen om te bepalen of er sprake is van een actieve hepatitis B-infectie. Het is cruciaal voor mensen die recentelijk zijn blootgesteld aan het virus of symptomen ervaren.
 • Hepatitis B immuniteit test: Deze test controleert of je immuun bent voor het hepatitis B-virus, hetzij door eerdere infectie of door vaccinatie. Het biedt belangrijke informatie over je beschermingsniveau tegen het virus.
 • Hepatitis B e Antigeen (HBeAg): Deze test wordt gebruikt om de infectiviteit van het virus te bepalen. Een positieve HBeAg-test wijst op een hoge mate van besmettelijkheid en actieve virusreplicatie.
 • Hepatitis Anti-HBc: Deze test detecteert antilichamen tegen het hepatitis B core antigeen, wat kan helpen bij het bepalen van een recente of vroegere infectie.
 • Hepatitis Anti-HBc IgM: Deze test detecteert de IgM antilichamen, wat een indicatie is van een recente hepatitis B-infectie.

Deze tests zijn essentieel voor het bieden van nauwkeurige en betrouwbare resultaten, wat helpt bij het bepalen van de beste aanpak voor behandeling en beheer van de infectie.

Hepatitis B besmetting en besmettelijkheid

Het is belangrijk om te weten hoe hepatitis B zich verspreidt en hoe besmettelijk het is. Het virus wordt voornamelijk overgedragen door direct contact met besmet bloed of lichaamsvloeistoffen, wat betekent dat het risico op besmetting hoger is bij onbeschermde seks en het delen van naalden. De testen die wij aanbieden kunnen helpen om je risico op besmetting te beoordelen en zijn een belangrijk hulpmiddel om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Door bewust te zijn van je hepatitis B-status, kun je gepaste maatregelen nemen om jezelf en anderen te beschermen.

Jouw gezondheid is van belang

Bij Bloedwaardentest.nl zetten we ons in voor jouw gezondheid en welzijn. Onze hepatitis B testen bieden je de nodige inzichten, of je nu symptomen hebt, je risico wilt beoordelen of je immuniteitsstatus wilt weten. Het testen op hepatitis B is een cruciale stap in het beschermen van je gezondheid en die van anderen. We moedigen je aan om de controle over je seksuele gezondheid te nemen en vandaag nog je test te bestellen, zodat je tijdige en gepaste maatregelen kunt nemen voor een gezonder leven. Wij hebben ook andere SOA testen in ons assortiment.

Bestel jouw hepatitis B test vandaag nog

Hepatitis B is een ernstige, maar behandelbare aandoening, waarbij vroegtijdige detectie en begrip van je gezondheidstoestand van essentieel belang zijn. Bij Bloedwaardentest.nl streven we ernaar om je te voorzien van de meest nauwkeurige en toegankelijke testen voor hepatitis B, om je te helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen over je gezondheid. We moedigen iedereen die mogelijk blootgesteld is aan het virus of symptomen van hepatitis B ervaart, aan om niet te wachten en een test te bestellen. Vroege actie kan cruciaal zijn in het beheersen van de infectie en het voorkomen van langetermijngevolgen voor je gezondheid. Wij helpen jou graag bij het beschermen en verbeteren van jouw gezondheid. We zijn hier om je te ondersteunen bij elke stap hiervoor.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box