Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment

Allergie

Voedselallergie

Allergie is een overgevoeligheidsreactie op onschadelijke stoffen, zoals stuifmeel van bomen, grassen of onkruid. We spreken dan van hooikoorts. Maar men kan ook allergisch zijn voor huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijten en schimmels.

Ook voedsel bevat allergenen. Ons immuunsysteem (afweersysteem) beschermt ons lichaam tegen aanvallen en het binnendringen van lichaamsvreemde stoffen, door het maken van onder andere antistoffen.

Bij een allergie is het immuunsysteem ontregeld en maakt het antistoffen (IgE) die averechtse reacties veroorzaken. In het geval van voedselallergie treed de reactie snel op, vaak binnen enkele minuten tot 2 uur. Er bestaat ook een verlate reactie. Deze kan tot 48 uur na het eten van het voedingsmiddel optreden. De boosdoener is dan lastig te achterhalen. Daarnaast is er ook een niet-allergische vorm van voedselovergevoeligheid. Voorbeelden zijn lactose intolerantie en sulfietovergevoeligheid.

Lees meer
Lees minder
Sale

Vervolgtest allergie inhalatiemix

Let op deze vervolgtesten worden automatisch uitgevoerd door Labstein. De kosten worden automatisch in rekening gebracht mocht er bij de inhalatiescreening stein iets uitkomen.
€198,00 €176,00

Allergie Titaniumlegering

Voor een operatie waarbij een implantaat nodig is geeft de arts vaak aan welk materiaal precies gebruikt wordt. Soms wordt geadviseerd om vooraf te testen of je hier allergisch voor bent
€79,00

IgE inhalatiemix 42 allergenen RP

IgE Inhalatie-allergenen 42 inhalatie-allergenen (9 pools)
€79,00

Pre-screening + IgE Wat mag ik eten?

De 7 meest voorkomende voedingsallergenen worden getest op zowel IgG- als IgG4-reactie. Ook het IgE totaal wordt gemeten.
€74,00

Allergietest overig

een IgE allergie is een echte allergie, geen intolerantie (IgG kun je meten met de WatMagIkEten-test) Wij kunnen op vele specifieke stoffen testen, staat die van jou er niet bij? Mail ons dan.
€27,00

G6PD

Glucose-6-fosfaat-dehydrogenase (erythrocytair) EDTA-bloed
€29,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment