Terug

 • IgE totaal - RP
 • IgE totaal - RP
 • IgE totaal - RP

IgE totaal - RP

  IgE totaal kan door zowel Labstein als Lab RP plaatsvinden. Wij kijken waar u de overige testen heeft gedaan of gaat doen, zodat dit het beste aansluit bij uw onderzoek.

  29,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  IgE totaal - RP

  Deze test meet de hoeveelheid immunoglobuline E (IgE) in bloed.

  Deze IgE RP test is ook aan te vragen als vervolgtest op de WatMagIkEten testen, waarbij  de bewaartijd een maand is ipv een week.

  Over IgE

  Je weet nog niet waar je allergisch voor bent, alleen dat je ergens allergisch voor bent. Het kan zijn voor metalen, stoffen die je inademt of door voeding.

  IgE wordt ook aangemaakt in reactie op langdurige blootstelling aan ziekteverwekker zoals; parasieten, sommige virussen, bacteriën of schimmels.

  De oorzaak van het verhoogde IgE moet je na deze test dus nog verder uitzoeken.

  IgE staat voor immunoglobuline van klasse E. Deze antistoffen zijn betrokken bij de afweer tegen parasieten en bij allergische reacties. Een verhoogd IgE wordt dan ook gezien bij een allergische reactie of bij een infectie met parasieten.

  Immunoglobulinen, ofwel antistoffen, zijn eiwitten die door de afweercellen worden geproduceerd om lichaamsvreemde stoffen op te ruimen en om infecties te bestrijden (virussen, bacteriën of parasieten). Er bestaan vijf verschillende typen immunoglobulinen: IgG, IgM, IgA, IgD en IgE. IgE helpt onder andere bij het bestrijden van parasieten zoals wormen. Soms schiet de verdediging van het lichaam door en wordt er niet alleen IgE gemaakt tegen indringers, maar ook tegen ongevaarlijke stoffen, ook wel allergenen genaamd, bijvoorbeeld graspollen of kattenhuidschilfers. Iemand kan een allergie ontwikkelen voor zo'n allergeen. Er zijn twee verschillende IgE-bepalingen: de totale hoeveelheid IgE in het bloed en de hoeveelheid IgE tegen een specifiek allergeen.

  Als de hoeveelheid IgE is verhoogd kan dat passen bij de klachten van allergie, maar het komt ook voor dat de klachten (helemaal) niet passen bij de verhoogde IgE-uitslag. Daarom kan de diagnose 'allergie' alleen worden gesteld op basis van klachten, eventueel aangevuld met de IgE uitslag(en). Een sterk verhoogde uitslag kan passen bij het hyper-IgE syndroom en (jobsyndroom) of een IgE producerend multiple myeloom (tumor ziekte van Kahler). In beide gevallen moet een allergie eerst worden uitgesloten.

  Als je denkt dat de IgE antistoffen verhoging door voeding veroorzaakt worden kun je dit verder uitsplitsen met 

  https://www.bloedwaardentest.nl/wat-mag-ik-eten-ige-klein.html

  Als je vermoedt dat het komt door stoffen die je inademt, kun je deze test doen:

  https://www.bloedwaardentest.nl/ige-inhalatiemix-42-allergenen-rp.html

  Reviews

  Recent bekeken

   • IgE totaal - RP

   IgE totaal - RP

   € 29,-

   IgE totaal kan door zowel Labstein als Lab RP plaatsvinden. Wij kijken waar u de overige ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   IgE totaal - RP

   IgE totaal - RP

   € 29,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »