Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€49,00
Toevoegen aan winkelwagen

DAO diamino-oxidase histamine intolerantie

DAO diamino-oxidase histamine intolerantie
€49,00 Incl. btw

DAO diamino-oxidase meting uit bloed

Krijg je wel eens uit het niets hoofdpijn of een gevoel van bezorgdheid of angst zonder precies te weten waarom? Krijg je rode wangen van het drinken van rode wijn? Krijg je een jeukende tong of een loopneus wanneer je banaan, avocado of aubergine eet? Is het moeilijk voor je om in slaap te vallen? Ben je een vrouw met een onregelmatige menstruatiecyclus? Indien het antwoord bij een of meerdere vragen 'ja' was, dan kan de oorzaak een histamine intolerantie zijn.

Histamine intolerantie

Histamine intolerantie wordt veroorzaakt doordat je lichaam een teveel aan histamine niet goed kan afbreken. Dit kan worden veroorzaakt door een aangeboren afwijking waardoor onvoldoende enzymen in de darmen worden aangemaakt die histamine afbreken. Ook door alcoholgebruik of de inname van bepaalde medicijnen, kan het zijn dat de aanmaak van enzymen wordt geblokkeerd, waardoor histamine niet meer in de darmen afgebroken wordt, maar worden opgenomen in de bloedbaan. 

Medicijnen die dit kunnen veroorzaken zijn: Acetylcystein, Ambroxol, Aminophyllin, Amitriptylin, Chloroquin, Clavulansäure, Droperidol, Isoniazid, Metamizol, Metoclopramid, Propafenon, en Verapamil.

 Als de uitslag hoger is dan 10, heb je zeer waarschijnlijk geen histamine intolerantie

  • uitslag hoger dan 10 U/ml histamine intolerantie onwaarschijnlijk
  • uitslag tussen de 3-10 U/ml histamine intolerantie waarschijnlijk
  • uitslag lager dan <10 U / ml histamine intolerantie zeer waarschijnlijk 

Bij deze test wordt onderzocht of er een tekort is aan het enzym diamine-oxidase. Dit enzym breekt overtollig histamine af in de darm. Bij histamine intolerantie ontstaat diarree en symptomen als jeuk, een verstopte neus, slapeloosheid of hoofdpijn.

Remming van DAO activiteit vindt plaats door stoffen zoals alcohol of medicijnen (acetylcysteïne, ambroxol, aminofylline, amitriptyline, chloroquine, clavulaanzuur, isoniazide, dipyrone, metoclopramide, propafenon, verapamil).

Inname van Diphenhydramine en Haprine leiden tot een verhoogde DAO concentratie. Verhoogde DAO activiteit is ook te zien bij zwangerschap (vorming van DAO in de placenta).

Let op! Deze test niet op warme dagen uitvoeren, omdat het monster niet te warm mag worden tijdens de verzending met de medische post. 

Bij gebruik van anti-histastaminica kunt u deze test niet doen. Of u moet in overleg met uw arts kunnen afstemmen om de medicatie 5 dagen te mogen stoppen.

DAO diamino-oxidase histamine intolerantie

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment