Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • DAO diamino-oxidase histamine intolerantie
 • DAO diamino-oxidase histamine intolerantie
 • DAO diamino-oxidase histamine intolerantie
 • DAO diamino-oxidase histamine intolerantie

DAO diamino-oxidase histamine intolerantie

  DAO diamino-oxidase meting. Uitslag > 10 wil zeggen geen histamine intolerantie. Remming van DAO activiteit door alcohol of medicijnen zoals acetylcyste.

  49,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  DAO diamino-oxidase histamine intolerantie

  DAO diamino-oxidase meting uit bloed

  Krijg je wel eens uit het niets hoofdpijn of een gevoel van bezorgdheid of angst zonder precies te weten waarom? Krijg je rode wangen van het drinken van rode wijn? Krijg je een jeukende tong of een loopneus wanneer je banaan, avocado of aubergine eet? Is het moeilijk voor je om in slaap te vallen? Ben je een vrouw met een onregelmatige menstruatiecyclus? Indien het antwoord bij een of meerdere vragen 'ja' was, dan kan de oorzaak een histamine intolerantie zijn.

  Histamine intolerantie

  Histamine intolerantie wordt veroorzaakt doordat je lichaam een teveel aan histamine niet goed kan afbreken. Dit kan worden veroorzaakt door een aangeboren afwijking waardoor onvoldoende enzymen in de darmen worden aangemaakt die histamine afbreken. Ook door alcoholgebruik of de inname van bepaalde medicijnen, kan het zijn dat de aanmaak van enzymen wordt geblokkeerd, waardoor histamine niet meer in de darmen afgebroken wordt, maar worden opgenomen in de bloedbaan. 

  Medicijnen die dit kunnen veroorzaken zijn: Acetylcystein, Ambroxol, Aminophyllin, Amitriptylin, Chloroquin, Clavulansäure, Droperidol, Isoniazid, Metamizol, Metoclopramid, Propafenon, en Verapamil.

   Als de uitslag hoger is dan 10, heb je zeer waarschijnlijk geen histamine intolerantie

  • uitslag hoger dan 10 U/ml histamine intolerantie onwaarschijnlijk
  • uitslag tussen de 3-10 U/ml histamine intolerantie waarschijnlijk
  • uitslag lager dan <10 U / ml histamine intolerantie zeer waarschijnlijk 

  Bij deze test wordt onderzocht of er een tekort is aan het enzym diamine-oxidase. Dit enzym breekt overtollig histamine af in de darm. Bij histamine intolerantie ontstaat diarree en symptomen als jeuk, een verstopte neus, slapeloosheid of hoofdpijn.

  Remming van DAO activiteit vindt plaats door stoffen zoals alcohol of medicijnen (acetylcysteïne, ambroxol, aminofylline, amitriptyline, chloroquine, clavulaanzuur, isoniazide, dipyrone, metoclopramide, propafenon, verapamil).

  Inname van Diphenhydramine en Haprine leiden tot een verhoogde DAO concentratie. Verhoogde DAO activiteit is ook te zien bij zwangerschap (vorming van DAO in de placenta).

  Let op! Deze test niet op warme dagen uitvoeren, omdat het monster niet te warm mag worden tijdens de verzending met de medische post. 

  Bij gebruik van anti-histastaminica kunt u deze test niet doen. Of u moet in overleg met uw arts kunnen afstemmen om de medicatie 5 dagen te mogen stoppen.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • DAO diamino-oxidase

   DAO diamino-oxidase

   € 49,-

   DAO diamino-oxidase meting. Uitslag > 10 wil zeggen geen histamine intolerantie. Remming v...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   DAO diamino-oxidase histamine intolerantie

   DAO diamino-oxidase histamine intolerantie

   € 49,-