Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Stel zelf je onderzoek samen
 • Prikpunten in heel Nederland

Mineralen (25)

Mineralen, zoals calcium, magnesium en ijzer, worden in het bloed gemeten om tekorten, overschotten of gezondheidsproblemen te identificeren en de gezondheidstoestand te beoordelen.

Filters

  • Magnesium bloed

  Magnesium bloed

  Als je magnesiumspiegel te laag is kun je oa last krijgen van restless leggs. Magnesium is belangrijk voor de werking van enzymen en daarmee onmisbaar.

  € 19,-

  € 19,-

  • Natrium

  Natrium

  Natrium is een zout en wordt ook wel een elektrolyt genoemd omdat het een positieve lading heeft (Na+). Bepaal ook direct je nierfunctie! Lees snel verder.

  € 7,-

  € 7,-

  • Vrij Koper

  Vrij Koper

  Test bij klachten die passen bij de ziekte van Wilson Menkes-syndroom koperstapeling kopervergiftiging kopertekort bloedarmoede misselijkheid enz

  € 69,-

  € 69,-

  • Omega 3 Index RP

  Omega 3 Index RP

  Indien het percentage van de twee omega-3-vetzuren EPA en DHA in het bloed is verlaagd dan is het risico op een plotselinge hartsterfte tien keer hoger.

  € 97,-

  € 97,-

  • Co-enzym Q10

  Co-enzym Q10

  Deze test meet het Co-enzym Q10 (Ubichinon) in bloed. Co-enzym Q10 is van groot belang voor de vitaliteit van weefsels en organen.

  € 49,-

  € 49,-

  • Ferritine en HS-CRP

  Ferritine en HS-CRP

  Deze test meet de hoeveelheid ferritine en de (laaggradige) ontstekingswaarde in bloed.

  -13% Sale

  45,- € 39,-

  45,- € 39,-

  • Calcium Gecorrigeerd

  Calcium Gecorrigeerd

  Bij deze test worden Calcium en Albumine gemeten zodat je de uitslagen in kunt voeren in een rekentool dat gecorrigeerd calcium berekend.

  € 19,-

  € 19,-

  • Mangaan

  Mangaan

  Chronische mangaanvergiftiging: symptomen van de ziekte van Parkinson of hepatitis met levercirrose

  -8% Sale

  75,- € 69,-

  75,- € 69,-

  • Omega 3+6 status balans

  Omega 3+6 status balans

  De Omega 3 en 6 vetzuur status bevat vele onderdelen. Kan alleen direct op het laboratorium in Mönchengladbach afgenomen worden niet op een prikpost.

  € 159,-

  € 159,-

  • Aluminiumtest

  Aluminiumtest

  Voor de beoordeling van beroepsmatige blootstelling van aluminium kan een bloed of een urine onderzoek gedaan worden.

  € 39,-

  € 39,-

  • Hersenmineralen

  Hersenmineralen

  Mineralen die invloed hebben op het functioneren van de hersenen. Naast je vitamines is het ook belangrijk om mineralen op peil te houden.

  € 129,-

  € 129,-

  • Molybdeen

  Molybdeen

  Sommige  natuurgeneeskundige  artsen bevelen molybdeen aan. Een goed molybdeen niveau zou belangrijk zijn om b.v. candida-infecties te behandelen

  € 67,-

  € 67,-

Hoe zit het met de Mineralen in je bloed, zoals Magnesium, Ijzer, Zink, Selenium of Fosfor.  Laat het testen. Test ze allemaal apart of in een combinatiepakket.

Mineralen tekort

Een tekort aan Mineralen geven specifieke klachten. Een te veel kan ook klachten geven, sommige tekorten kunnen indien deze onopgemerkt blijven leiden tot ernstige en blijvende.

Het is dus verstandig om van tijd tot tijd je Mineralen status te meten.

Mineralen zijn anorganische voedingsstoffen die nodig zijn voor het functioneren van het menselijk lichaam. Ze worden in kleine hoeveelheden aangetroffen in voedingsmiddelen en zijn cruciaal voor verschillende biologische processen. Enkele belangrijke mineralen zijn onder andere; calcium, magnesium, natrium, kalium, fosfor, ijzer, zink, selenium en jodium.

Hier zijn enkele redenen waarom je mineralen in je bloed zou kunnen laten onderzoeken:

 • Je gezondheidstoestand:Afwijkingen in mineraleniveaus kunnen wijzen op bepaalde gezondheidsproblemen.
 • Controle Voeding en supplementen: Mineralen zijn belangrijke voedingsstoffen die je uit je dieet haalt. Een bloedonderzoek kan helpen bepalen of je voldoende mineralen binnenkrijgt via je voeding of dat je dit moet aanvullen met supplementen 
 • Identificatie van deficiënties: Een tekort aan bepaalde mineralen kan leiden tot gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld, een tekort aan calcium kan leiden tot osteoporose, terwijl een ijzertekort bloedarmoede kan veroorzaken. 
 • Monitoring van behandelingen: Als je al een gezondheidsprobleem hebt dat verband houdt met mineralen, zoals een nierziekte die van invloed is op je calcium- en fosforbalans, kan regelmatige monitoring van mineralen helpen bij de behandeling.
 • Diagnose van specifieke aandoeningen: Sommige aandoeningen, zoals hypercalcemie (te veel calcium in het bloed) of hyponatriëmie (te weinig natrium in het bloed), kunnen worden gediagnosticeerd door het meten van de specifieke mineralenwaaden.

Mineralen worden meestal getest als onderdeel van uitgebreid gezondheidsonderzoek. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box