Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Stel zelf je onderzoek samen
 • Prikpunten in heel Nederland

Mineralen (25)

Mineralen, zoals calcium, magnesium en ijzer, worden in het bloed gemeten om tekorten, overschotten of gezondheidsproblemen te identificeren en de gezondheidstoestand te beoordelen.

Filters

  • Transferrine

  Transferrine

  Het transferrinegehalte in het bloed wordt bepaald bij een verdenking op een stoornis in het ijzermetabolisme.

  € 15,-

  € 15,-

  • Ferritine

  Ferritine

  Een laag ferritinegehalte kan wijzen op een ijzertekort, terwijl een hoog ferritinegehalte kan wijzen op ijzerstapeling of hemochromatose. Het ferritinegehalte geeft een beter beeld van de hoeveelheid ijzer die in het lichaam is opgeslagen.

  € 19,-

  € 19,-

  • Ferritine en Hb

  Ferritine en Hb

  Deze test meet de hoeveelheid ferritine in bloed. Ferritine is een eiwit dat vooral in de lever en in het beenmerg aanwezig is en ijzer op slaat.

  € 29,-

  € 29,-

  • Bloedwaardencheck Mineralen Compleet

  Bloedwaardencheck Mineralen Compleet

  Mineralen zijn van groot belang voor onze stofwisseling. Tekorten kunnen lastige klachten veroorzaken.

  € 47,-

  € 47,-

  • Magnesium Intracellulair RBC

  Magnesium Intracellulair RBC

  Als je magnesiumspiegel te laag is kun je oa last krijgen van restless leggs. Magnesium is belangrijk voor de werking van vele enzymen. Meet jouw magnesium!

  € 39,-

  € 39,-

  • Calcium

  Calcium

  De hoeveelheid calcium in het bloed wordt op peil gehouden door het bijschildklierhormoon parathormoon (PTH) en vitamine D. Lees hier meer.

  € 8,-

  € 8,-

  • Zink

  Zink

  Een tekort aan zink geeft haaruitval verminderde weerstand vermoeidheid witte plekken op de nagels en huidproblemen nachtblindheid en vele meer.

  € 29,-

  € 29,-

  • Kalium

  Kalium

  Kalium is een positief geladen deeltje (ion) dat normaal in lage concentratie aanwezig is in het bloed samen met andere deeltjes zoals natrium en chloride.

  € 7,-

  € 7,-

  • ijzer profiel

  ijzer profiel

  Deze testset brengt de gehele ijzerhuishouding in kaart

  € 49,-

  € 49,-

  • Zink Intracellulair

  Zink Intracellulair

  Deze test meet het zinkgehalte in rode bloedcellen (RBC). Analyse van rode bloedcellen (RBC) is een geavanceerde methode voor het beoordelen van een zink tekort in cellen of in de bloedcelmembranen. Het kan nauwkeuriger zijn dan het testen van zink in

  € 39,-

  € 39,-

  • Jodium

  Jodium

  Zonder jodium gaat je schildklier simpelweg stuk. In eerste instantie zal je schildklier bij een jodium-tekort opzwellen en uitzetten (struma).

  -17% Sale

  59,- € 49,-

  59,- € 49,-

  • Selenium bloed

  Selenium bloed

  Meting selenium uit bloed belangrijk voor schildklier seleen

  € 35,-

  € 35,-

Hoe zit het met de Mineralen in je bloed, zoals Magnesium, Ijzer, Zink, Selenium of Fosfor.  Laat het testen. Test ze allemaal apart of in een combinatiepakket.

Mineralen tekort

Een tekort aan Mineralen geven specifieke klachten. Een te veel kan ook klachten geven, sommige tekorten kunnen indien deze onopgemerkt blijven leiden tot ernstige en blijvende.

Het is dus verstandig om van tijd tot tijd je Mineralen status te meten.

Mineralen zijn anorganische voedingsstoffen die nodig zijn voor het functioneren van het menselijk lichaam. Ze worden in kleine hoeveelheden aangetroffen in voedingsmiddelen en zijn cruciaal voor verschillende biologische processen. Enkele belangrijke mineralen zijn onder andere; calcium, magnesium, natrium, kalium, fosfor, ijzer, zink, selenium en jodium.

Hier zijn enkele redenen waarom je mineralen in je bloed zou kunnen laten onderzoeken:

 • Je gezondheidstoestand:Afwijkingen in mineraleniveaus kunnen wijzen op bepaalde gezondheidsproblemen.
 • Controle Voeding en supplementen: Mineralen zijn belangrijke voedingsstoffen die je uit je dieet haalt. Een bloedonderzoek kan helpen bepalen of je voldoende mineralen binnenkrijgt via je voeding of dat je dit moet aanvullen met supplementen 
 • Identificatie van deficiënties: Een tekort aan bepaalde mineralen kan leiden tot gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld, een tekort aan calcium kan leiden tot osteoporose, terwijl een ijzertekort bloedarmoede kan veroorzaken. 
 • Monitoring van behandelingen: Als je al een gezondheidsprobleem hebt dat verband houdt met mineralen, zoals een nierziekte die van invloed is op je calcium- en fosforbalans, kan regelmatige monitoring van mineralen helpen bij de behandeling.
 • Diagnose van specifieke aandoeningen: Sommige aandoeningen, zoals hypercalcemie (te veel calcium in het bloed) of hyponatriëmie (te weinig natrium in het bloed), kunnen worden gediagnosticeerd door het meten van de specifieke mineralenwaaden.

Mineralen worden meestal getest als onderdeel van uitgebreid gezondheidsonderzoek. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box