Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Zink RBC

Zink RBC

  Deze test meet het zinkgehalte in rode bloedcellen (RBC). Analyse van rode bloedcellen (RBC) is een geavanceerde methode voor het beoordelen van een zink tekort in cellen of in de bloedcelmembranen. Het kan nauwkeuriger zijn dan het testen van zink in

  39,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Zink RBC

  Zink intracellulair (EDTA bloed code ZNIZ)

  Methode AAS

  De RBC-test meet zink in de rode bloedcellen. Deze test is nuttig om langdurige zinkopslag te bepalen. Op deze manier kunnen de metingen nauwkeuriger zijn en niet beperkt tot het meten van het zink dat  vrij in het bloed aanwezig zijn.

  Deze test gaat meer in de diepte dan de conventionele meting.  De RBC-zinktest is een handig hulpmiddel voor iedereen die aandoeningen die samenhangen met een zinktekort wil voorkomen.

  Aandoeningen die verband houden met zinktekort vereisen een dergelijke analyse vanwege hun hogere nauwkeurigheid.

  Als u lijdt aan een aandoening zoals dermatitis, gezichtsscherpte, slechte wondgenezing, lage testosteronproductie, seksuele impotentie of groeiachterstand, moet u deze test uitvoeren.

  De concentratie van zink in de rode bloedcellen wordt ook  gebruikt om hyperthyreoïdie te bepalen. Het wordt meestal in klinieken gebruikt als een betrouwbare marker voor schildklierhormonen.

  De RBC-zinktest wordt ook aanbevolen voor mensen die worden blootgesteld aan industrieel zink of voedingsstoornissen.


  Haaruitval, verminderde weerstand, vermoeidheid, witte plekken op de nagels en huidproblemen, nachtblindheid, groeivertragingen, prikkelbaarheid? Dit kunnen de gevolgen zijn van een tekort aan zink.
  Ook kan het een gebrekkige eetlust veroorzaken doordat een tekort aan zink de smaak en reuk verminderd.

  Zink is een in water oplosbaar mineraal en is nodig bij de opbouw van en eiwitten. Zink zorgt in combinatie met de eiwitten voor de groei en vernieuwing van ons weefsel. en Zink is een onmisbaar mineraal als het gaat om een goed werkend immuunsysteem en speelt een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten.

  Zink is onderdeel van het hormoon insuline en is ook betrokken bij de synthese van DNA (Deoxyribonucleic acid), RNA (ribonucleïnezuur) en testosteron (hormonen). Verder is het mineraal zink ook betrokken bij de functie van en vitamine A en en is het nodig om onze huid, haar en nagels gezond te houden.  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Zink Intracellulair

   Zink Intracellulair

   € 39,-

   Deze test meet het zinkgehalte in rode bloedcellen (RBC). Analyse van rode bloedcellen (RB...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Zink RBC

   Zink RBC

   € 39,-