Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Selenium te kort?

Selenium te kort?

  Meting selenium uit bloed belangrijk voor schildklier seleen

  35,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Selenium te kort?

  Meting van Selenium in bloed.

  Seleen of selenium is een spoorelement dat ook als antioxidant functioneert. Seleen zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. 

  Seleen maakt zware metalen die door verontreiniging in voeding terechtkomen minder giftig. Seleen is ook belangrijk voor een goede werking van de schildklier en mogelijk beschermt seleen tegen het ontstaan van prostaatkanker. 

  Seleen zit in veel voedingsmiddelen, zowel dierlijke (vis en vlees) als in plantaardige producten. Er zijn aanwijzingen dat jonge mannen en vrouwen, zwangere vrouwen en tienermeisjes mogelijk te weinig seleen binnenkrijgen. 

  Seleen of selenium is een essentieel spoorelement met een verscheidenheid aan functies. Het element is onder andere betrokken bij de aanmaak van speciale eiwitten, de zogenaamde antioxidant-enzymen, die een rol spelen bij het voorkomen van celbeschadiging door vrije radicalen. Groenten zijn de meest voorkomende voedingsbronnen van selenium. 

  Mineralen zijn net als vitamines stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling.
  Seleniumdeficiëntie alsook seleniumtoxiciteit is zeldzaam in Nederland.

  Selenium (metallïde, essentieel spoorelement) is betrokken bij de detoxificatie van cel-schadelijke vrije radicalen (zoals catalase, lipideperoxiden, superoxide dismutase, glutathion-S-transferase).
  De antioxiderende werking beschermt tegen atherosclerose, degeneratieve processen en het ontstaan van tumoren. Selenium werkt ook voor het immuunsysteem.

  Seleen komt voor bij het smelten van erts in de elektrische, glas en keramische industrie. Vervuiling bronnen zijn ook: gassen, stof, water, voedsel, overmatig selenium medicatie (> 400 ug / dag)

  Seleniumtekort

  spier en myocarddegeneratie, aandoeningen van het immuunsysteem, verhoogde kans op tumoren, verhoogd risico op hartziekten, oxidatieve stress. Bij oxidatie worden voedingsstoffen verbrand door binding aan te gaan met zuurstof. Deze reactieve zuurstofverbindingen ontstaan tijdens het natuurlijke proces van de stofwisseling. Oxidatieve stress is een stofwisselingstoestand waarbij er meer reactieve zuurstofverbindingen vrij komen dan gebruikelijk. Oxidatieve stress kan ontstaan door o.a. overmatig alcoholgebruik, roken, medicijngebruik, lichamelijke of psychische stress, te lange blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, intensief sporten of overgewicht.

  Selenium vergiftiging kan onstaan bij meer dan  800 ug / dag met kenmerken als vermoeidheid, hoofdpijn, nervositeit, speekselvloed, diarree, knoflook geur in de adem, broze nagels, haaruitval, lever- en nierschade, acute ontsteking van het  slijmvlies van de ogen, ontsteking van het strottenhoofd en de stembanden, bronchitis.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Selenium bloed

   Selenium bloed

   € 35,-

   Meting selenium uit bloed belangrijk voor schildklier seleen

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Selenium te kort?

   Selenium te kort?

   € 35,-