Terug

 • Pro-Insuline suikerziekte
 • Pro-Insuline suikerziekte

Pro-Insuline suikerziekte

  Een verhoogde bloedwaarde pro-insuline bij gezonde personen wijst op de ontwikkeling van diabetes type 2 binnen  5 tot 7 jaar.

  97,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Pro-Insuline suikerziekte

  Pro-insuline ( code PROINS uit EDTA).

  Je moet voor dit onderzoek nuchter zijn.

  Pro-insuline is het prohormoon voor insuline, dat wordt geproduceerd in de bètacellen van de eilandjes van Langerhans. Pro-insuline, ook wel intact proinsuline genaamd, wordt intracellulair gesplitst in insuline en C-peptide.

  Een verhoging van pro-insuline is een zeer specifieke indirecte indicator van insulineresistentie, kan de ontwikkeling van type 2-diabetes voorspellen en kan wijzen op cardiovasculair-risico bij diabetische en niet-diabetische patiënten.

  Als je nuchter geprikt wordt en het pro-insulinegehalte is kleiner dan <7 pmol/l dan is er geen aanwijzing voor bètaceldisfunctie.

  Maar als de uitslag hoger is dan 7 pmol/l dan is er er een indicatie van bètaceldisfunctie en insulineresistentie. Verdere diagnose van het cardiovasculaire risico wordt dan aanbevolen.

  Een verhoogde waarde bij gezonde personen wijst op de ontwikkeling van diabetes type 2 binnen  5 tot 7 jaar.

  Om voedsel in energie om te zetten, maakt je alvleesklier pro-insuline aan. Proinsuline wordt op zijn beurt omgezet in insuline en een ander eiwit dat C-peptide wordt genoemd.

  Problemen met het maken van insuline kunnen leiden tot diabetes. Bij diabetes type 1 stopt je alvleesklier met het aanmaken van insuline in je lichaam. Bij type 2-diabetes, het meest voorkomende type, wordt je lichaam resistent tegen de insuline die je aanmaakt. Je lichaam is mogelijk ook niet in staat om de hoeveelheid insuline die je  aanmaakt te reguleren vanwege een tumor of een probleem met uw alvleesklier.

  Het meten van pro-insuline in uw bloed kan helpen uw risico op diabetes type 1 of type 2 te bepalen. Mensen met type 1- en type 2-diabetes kunnen pro-insulinespiegels hebben die hoger zijn dan normaal.

  Je kunt deze test ook doen als je zorgverlener vermoedt dat je hypoglykemie of een lage bloedsuikerspiegel hebt. Dit is wanneer uw bloedsuikerspiegel  te laag is.

  hierdoor kunnen de volgende symptomen optreden::

  • Oncontroleerbaar schudden
  • Verwardheid
  • Zweten
  • Hartkloppingen
  • Hoofdpijn
  • Wazig zicht

  Recent bekeken

   • Proinsuline

   Proinsuline

   € 97,-

   Een verhoogde bloedwaarde pro-insuline bij gezonde personen wijst op de ontwikkeling van d...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Pro-Insuline suikerziekte

   Pro-Insuline suikerziekte

   € 97,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »