Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Pro-Insuline suikerziekte
 • Pro-Insuline suikerziekte

Pro-Insuline suikerziekte

  Een verhoogde bloedwaarde pro-insuline bij gezonde personen wijst op de ontwikkeling van diabetes type 2 binnen  5 tot 7 jaar.

  97,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Pro-Insuline suikerziekte

  Pro-insuline ( code PROINS uit EDTA).

  Je moet voor dit onderzoek nuchter zijn.

  Pro-insuline is het prohormoon voor insuline, dat wordt geproduceerd in de bètacellen van de eilandjes van Langerhans. Pro-insuline, ook wel intact proinsuline genaamd, wordt intracellulair gesplitst in insuline en C-peptide.

  Een verhoging van pro-insuline is een zeer specifieke indirecte indicator van insulineresistentie, kan de ontwikkeling van type 2-diabetes voorspellen en kan wijzen op cardiovasculair-risico bij diabetische en niet-diabetische patiënten.

  Als je nuchter geprikt wordt en het pro-insulinegehalte is kleiner dan <7 pmol/l dan is er geen aanwijzing voor bètaceldisfunctie.

  Maar als de uitslag hoger is dan 7 pmol/l dan is er er een indicatie van bètaceldisfunctie en insulineresistentie. Verdere diagnose van het cardiovasculaire risico wordt dan aanbevolen.

  Een verhoogde waarde bij gezonde personen wijst op de ontwikkeling van diabetes type 2 binnen  5 tot 7 jaar.

  Om voedsel in energie om te zetten, maakt je alvleesklier pro-insuline aan. Proinsuline wordt op zijn beurt omgezet in insuline en een ander eiwit dat C-peptide wordt genoemd.

  Problemen met het maken van insuline kunnen leiden tot diabetes. Bij diabetes type 1 stopt je alvleesklier met het aanmaken van insuline in je lichaam. Bij type 2-diabetes, het meest voorkomende type, wordt je lichaam resistent tegen de insuline die je aanmaakt. Je lichaam is mogelijk ook niet in staat om de hoeveelheid insuline die je  aanmaakt te reguleren vanwege een tumor of een probleem met uw alvleesklier.

  Het meten van pro-insuline in uw bloed kan helpen uw risico op diabetes type 1 of type 2 te bepalen. Mensen met type 1- en type 2-diabetes kunnen pro-insulinespiegels hebben die hoger zijn dan normaal.

  Je kunt deze test ook doen als je zorgverlener vermoedt dat je hypoglykemie of een lage bloedsuikerspiegel hebt. Dit is wanneer uw bloedsuikerspiegel  te laag is.

  hierdoor kunnen de volgende symptomen optreden::

  • Oncontroleerbaar schudden
  • Verwardheid
  • Zweten
  • Hartkloppingen
  • Hoofdpijn
  • Wazig zicht

  Lees meerLees minder

  Recent bekeken

   • Proinsuline

   Proinsuline

   € 97,-

   Een verhoogde bloedwaarde pro-insuline bij gezonde personen wijst op de ontwikkeling van d...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Pro-Insuline suikerziekte

   Pro-Insuline suikerziekte

   € 97,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »