Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • C-peptide

C-peptide

  Met deze test wordt gekeken naar de restfunctie van de alvleesklier. Hoeveel insuline wordt er nog geproduceerd?

  45,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  C-peptide

  C-Peptide uit Serum

  Met deze test wordt gekeken naar de restfunctie van de alvleesklier. Hoeveel insuline wordt er nog geproduceerd? In de alvleesklier wordt pro-insuline omgezet in gelijke hoeveelheden C-peptide en insuline. Als er insuline in het bloed komt, gaat er evenveel C-peptide mee. In het laboratorium wordt die hoeveelheid C-peptide bepaald. u kunt er ook voor kiezen om de en insuline te bepalen. Het nadeel kan dan zijn dat ook eventueel ingespoten insuline wordt gemeten. C-peptide is een volledig lichaamseigen stof. Deze test wordt vooral gebruikt om te bepalen of iemand, bij wie pas diabetes is vastgesteld, type en 1 of type en 2 heeft. Als de nuchtere C-peptide laag is, past dat bij diabetes type en 1. Mensen met diabetes type en 2 hebben doorgaans namelijk voldoende insuline (en dus C-peptiden) in hun bloed, maar hun insulinegevoeligheid is (sterk) verminderd.

   

  De hoeveelheid van het stofje C-peptide in je bloed zegt mogelijk iets over het risico op hypo’s. Engelse onderzoekers ontdekten dit door mensen met diabetes type 1 te vergelijken die veel of weinig C-peptide hebben. Dit kan (in de toekomst) invloed hebben op de behandeling.


  Het stofje C-peptide wordt samen met insuline aangemaakt. Hoeveel C-peptide iemand heeft, hangt onder meer samen met de leeftijd waarop iemand diabetes kreeg, én het aantal jaren diabetes.  Ongeveer 10% van de mensen die op volwassen leeftijd de diagnose diabetes type 1 kregen, hebben een (relatief) hoge C-peptidewaarde (> 0.2nmol/L).

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • C-peptide

   C-peptide

   € 45,-

   Met deze test wordt gekeken naar de restfunctie van de alvleesklier. Hoeveel insuline word...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   C-peptide

   C-peptide

   € 45,-