Terug

 • C-peptide

C-peptide

  Met deze test wordt gekeken naar de restfunctie van de alvleesklier. Hoeveel insuline wordt er nog geproduceerd?

  € 45,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  C-peptide

  C-Peptide uit Serum

  Met deze test wordt gekeken naar de restfunctie van de alvleesklier. Hoeveel insuline wordt er nog geproduceerd? In de alvleesklier wordt pro-insuline omgezet in gelijke hoeveelheden C-peptide en insuline. Als er insuline in het bloed komt, gaat er evenveel C-peptide mee. In het laboratorium wordt die hoeveelheid C-peptide bepaald. u kunt er ook voor kiezen om de en insuline te bepalen. Het nadeel kan dan zijn dat ook eventueel ingespoten insuline wordt gemeten. C-peptide is een volledig lichaamseigen stof. Deze test wordt vooral gebruikt om te bepalen of iemand, bij wie pas diabetes is vastgesteld, type en 1 of type en 2 heeft. Als de nuchtere C-peptide laag is, past dat bij diabetes type en 1. Mensen met diabetes type en 2 hebben doorgaans namelijk voldoende insuline (en dus C-peptiden) in hun bloed, maar hun insulinegevoeligheid is (sterk) verminderd.

   

  De hoeveelheid van het stofje C-peptide in je bloed zegt mogelijk iets over het risico op hypo’s. Engelse onderzoekers ontdekten dit door mensen met diabetes type 1 te vergelijken die veel of weinig C-peptide hebben. Dit kan (in de toekomst) invloed hebben op de behandeling.


  Het stofje C-peptide wordt samen met insuline aangemaakt. Hoeveel C-peptide iemand heeft, hangt onder meer samen met de leeftijd waarop iemand diabetes kreeg, én het aantal jaren diabetes.  Ongeveer 10% van de mensen die op volwassen leeftijd de diagnose diabetes type 1 kregen, hebben een (relatief) hoge C-peptidewaarde (> 0.2nmol/L).

  Reviews

  Recent bekeken

   • C-peptide

   C-peptide

   € 45,-

   Met deze test wordt gekeken naar de restfunctie van de alvleesklier. Hoeveel insuline word...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   C-peptide

   C-peptide

   € 45,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »