Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Beta Hydroxyboterzuur

Beta Hydroxyboterzuur

  Tijdens het volgen van een ketogeen dieet, waarmee je energie uit vet haalt ipv uit koolhydraten, kun je van tijd tot tijd meten of je beta hydroxyboterzuur verhoogd is.

  29,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Beta Hydroxyboterzuur

  ß-Hydroxyboterzuur in serum, ketonen, ß-ketonen, beta-hydroxyboterzuur, beta-hydroxybutyraat.

  Een dieet met weinig koolhydraten zoals het ketogeen dieet is niet nieuw. Het is alleen enorm in populariteit gestegen. Het werd voor het eerst populair door het Atkins dieet in de jaren 90. 
  Een dieet met weinig of geen koolhydraten is enorm effectief om het lichaamsvet te verminderen. De mensen die het dieet volgen hebben over het algemeen minder honger en verlangen minder naar zoetigheden. Er is kans op vermoeidheid in het begin maar na een paar dagen wordt dit minder zodra het lichaam begint te wennen aan de nieuwe brandstof.

  Het is mogelijk om af te vallen met het ketogeen dieet zonder erbij te sporten. Het sporten is minder goed vol te houden tijdens het ketogeen dieet. Er zijn geen glycogeenvoorraden die energie kunnen leveren tijdens een intensieve training.

  Het helpt het ketogeen dieet met afvallen?

  Het ketogeen dieet is gebaseerd op ketose. Dit is een natuurlijke staat waarin het lichaam vetten gebruikt als brandstof in plaats van koolhydraten. Het menselijk lichaam is gewend om koolhydraten af te breken tot glucose dat gebruikt kan worden als energie. De energie wordt opgeslagen in de lever en spieren als glycogeen. De glucose dat niet gebruikt wordt als energie wordt opgeslagen als vet.

  Bij het ketogeen dieet worden geen koolhydraten gegeten waardoor de glycogeenvoorraden niet aangevuld worden. De glycogeenvoorraden raken vervolgens leeg. Het lichaam moet vervolgens op zoek naar een andere energiebron. Het lichaam kiest vervolgens voor vetten voor energie. De energie is nodig voor de basisfuncties van het lichaam maar ook voor alle andere activiteiten.

  Het ketogeen dieet helpt bij het reguleren van het bloedsuikergehalte. Het bloedsuikergehalte stijgt bijna niet tijdens een ketogeen dieet. Dit komt doordat alle suikers die invloed hebben op het bloedsuikergehalte koolhydraten zijn en deze worden niet gegeten tijdens het ketogeen dieet. Doordat het bloedsuikergehalte op een stabiel niveau blijft is er minder verlangen naar zoetigheden en wordt er minder insuline aangemaakt. Een stabiel bloedsuikergehalte heeft verschillende voordelen voor het afvallen. Het afvallen wordt er makkelijker door.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Gebruikers beoordelingen 4 / 5Reviews:(1)

  • LV Door Liesbeth van Dijk - 31-01-2021 13:51

   4 / 5

   Als je eenmaal gewend bent aan de ketogene leefstijl, dan gaat sporten beter dan ooit. Dat geldt ook voor duursport.

  Recent bekeken

   • Beta Hydroxyboterzuur

   Beta Hydroxyboterzuur

   € 29,-

   Tijdens het volgen van een ketogeen dieet, waarmee je energie uit vet haalt ipv uit koo...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Beta Hydroxyboterzuur

   Beta Hydroxyboterzuur

   € 29,-