Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Parasiet Blastocystis Hominis in ontlasting
 • Parasiet Blastocystis Hominis in ontlasting
 • Parasiet Blastocystis Hominis in ontlasting
 • Parasiet Blastocystis Hominis in ontlasting

Parasiet Blastocystis Hominis in ontlasting

  Als je huisarts heeft geconstateerd dat het om Blastocystis hominis ging en je kreeg daar een behandeling voor, dan kun je met deze losse test controleren of de behandeling geholpen heeft.

  Virussen, Bacteriën en Parasieten in ontlasting + 187,00Meer lezenGastro-intestinale infecties zijn virale, bacteriële of parasitaire infecties die een ontsteking van het maagdarmkanaal veroorzaken waarbij de maag, dunne darm en dikke darm betrokken zijn. Typische symptomen zijn diarree, braken en buikpijn.Meer lezen

  Virussen, Bacteriën en Parasieten in ontlasting + 187,00Gastro-intestinale infecties zijn virale, bacteriële of parasitaire infecties die een ontsteking van het maagdarmkanaal veroorzaken waarbij de maag, dunne darm en dikke darm betrokken zijn. Typische symptomen zijn diarree, braken en buikpijn.Sluiten

  maagdarminfectie kweek + 195,00Meer lezenGastro-intestinale infecties zijn virale, bacteriële of parasitaire infecties die gastro-enteritis veroorzaken, een ontsteking van het maagdarmkanaal waarbij de maag, dunne darm en dikke darm betrokken zijn. Typische symptomen zijn diarree, braken en buikMeer lezen

  maagdarminfectie kweek + 195,00Gastro-intestinale infecties zijn virale, bacteriële of parasitaire infecties die gastro-enteritis veroorzaken, een ontsteking van het maagdarmkanaal waarbij de maag, dunne darm en dikke darm betrokken zijn. Typische symptomen zijn diarree, braken en buikSluiten

  Calprotectine + 47,00Meer lezenAls het vermoeden van de ziekte van Crohn of een andere chronische darmontsteking dan kan met ontlasting de diagnose ziekte van Crohn gesteld worden.Meer lezen

  Calprotectine + 47,00Als het vermoeden van de ziekte van Crohn of een andere chronische darmontsteking dan kan met ontlasting de diagnose ziekte van Crohn gesteld worden.Sluiten

  49,-

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Parasiet Blastocystis Hominis in ontlasting

  Blastocystis Hominis ontlasting onderzoek

  Als je huisarts nav dit onderzoek:

  Het Gastropanel Virussen, Bacteriën en Parasieten uit ontlasting (code GPP Gastrointestinale Erreger (Multiplex-PCR),

  Heeft geconstateerd dat het om Blastocystis hominis ging en je kreeg daar een behandeling voor, dan kun je met deze losse test controleren of de behandeling geholpen heeft.

  Het ontlastingonderzoek voor Blastocystis hominis richt zich op het identificeren van deze parasiet in de darmen. Blastocystis hominis is een veelvoorkomende eencellige parasiet die in de darmen van mensen kan leven. Veel mensen dragen deze parasiet bij zich zonder enige symptomen te ervaren. Echter, in sommige gevallen kan Blastocystis hominis geassocieerd worden met diverse gastro-intestinale klachten zoals diarree, buikpijn, winderigheid en misselijkheid.

  De diagnose van een infectie met Blastocystis hominis wordt doorgaans gesteld door de parasiet te identificeren in een ontlastingsmonster onder de microscoop. Er zijn verschillende testmethoden, waaronder het direct onderzoeken van verse ontlastingsmonsters of het gebruik van specifieke kleuringstechnieken die de kenmerken van de parasiet duidelijker maken.

  Hoewel de pathogeniteit van Blastocystis hominis nog steeds onderwerp van debat is, wordt aangenomen dat sommige subtypes van de parasiet mogelijk meer ziekteverwekkend zijn dan anderen, en dat individuele verschillen in de darmflora van mensen kunnen beïnvloeden hoe ze op de infectie reageren.

  Als het gaat om behandeling, wordt deze niet altijd voorgeschreven, omdat veel mensen geen symptomen vertonen. In gevallen waar symptomen aanhoudend en storend zijn, kunnen artsen echter besluiten om met medicatie te behandelen, zoals metronidazol of andere anti-parasitaire middelen, hoewel de effectiviteit kan variëren.

  Het belangrijkste om te onthouden is dat goede hygiëne, zoals het wassen van handen en het zorgvuldig omgaan met voedsel en water, essentieel is om de verspreiding van Blastocystis hominis te voorkomen​ (Maag Lever Darm Stichting)​​ (Mayo Clinic)​​ (Cleveland Clinic)​​ (CDC)​​ (Darmklachten.nl)​.

  Lees meerLees minder
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Parasiet Blastocystis Hominis in ontlasting

   Parasiet Blastocystis Hominis in ontlasting

   € 49,-