Terug

 • Salmonella kweek uit ontlasting

Salmonella kweek uit ontlasting

  Ontlastingtest bij diarree, enteritis, enterocolitis en diarree van onbekende oorsprong. De bacterie komt voor in rauwe levensmiddelen van dierlijke oorsprong zoals vlees, eieren en zuivelproducten.

  29,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Salmonella kweek uit ontlasting

  Salmonella Kweek uit ontlasting

  De salmonellabacterie zorgt voor darminfecties. De bacterie komt voor in rauwe levensmiddelen van dierlijke oorsprong zoals vlees, eieren en zuivelproducten.

  Besmetting met een salmonellabacterie komt vaak voor in Nederland. De meeste mensen krijgen redelijk milde klachten die vanzelf weer verdwijnen. De reizigersziekten buiktyfus en paratyfus worden door een andere soort salmonellabacterie veroorzaakt die in Nederland niet voorkomt.

  Symptomen
  Niet iedereen die besmet is met salmonella wordt ziek. Mensen die wel ziek worden krijgen meestal buikkrampen, zijn misselijk, moeten braken en hebben diarree. Soms hebben mensen ook hoofdpijn, koorts of spierpijn.

  De tijd tussen het eten van besmet voedsel en de eerste klachten is meestal 6 tot 72 uur. De klachten duren vaak 3 tot 7 dagen. De koorts verdwijnt meestal sneller. Bij veel mensen zijn de klachten mild.

  Voor ouderen en kleine baby’s kunnen darminfecties een ernstiger verloop hebben omdat zij een groter risico hebben op uitdroging.


  Salmonella veroorzaakt vooral diarree. Mensen met diarree moeten ervoor zorgen dat ze genoeg drinken en zout en suiker binnenkrijgen. Drink daarom thee, water bouillon en suikerzoutoplossing (ORS verkrijgbaar bij de drogist).

  Neem contact op met de huisarts als er bloed in de diarree zit, als er sprake is van hoge koorts of als de diarree na een week niet minder is geworden.


  De meeste mensen raken besmet met de bacterie door het eten van niet of onvoldoende verhitte producten De salmonellabacterie komt voor in rauwe dierlijke levensmiddelen, zoals op pluimveevlees, kalfs- en varkensvlees, of in eieren en zuivelproducten. Ook op groenten en fruit kan salmonella zitten. Ook kun je salmonella krijgen van je omgeving, bijvoorbeeld van besmette (huis)dieren of zandbakken. De kans dat mensen elkaar besmetten is klein.

  Een goede hygiëne in de keuken is het belangrijkst om besmetting met salmonella te voorkomen. Volg de bewaaradviezen op de producten op, was regelmatig uw handen in de keuken en vóór het eten, en zorg dat rauwe dierlijke producten in de keuken geen contact hebben met producten die u rauw eet (zoals salades, sommige vis). Gebruik bijvoorbeeld aparte snijplanken en messen voor rauw vlees en rauwe groente. Verhit vlees, vis en schelpdieren tot het gaar is.

  Hoe vaak komt besmetting met salmonella voor?
  In Nederland hebben naar schatting elk jaar ongeveer 30.000 mensen een maagdarminfectie acute gastro-enteritis door Salmonella. Slechts een klein deel gaat naar de huisarts en van deze groep belandt een nog kleiner deel in het ziekenhuis.

  Buiktyfus en paratyfus zijn ziekten die door een type salmonella veroorzaakt wordt die in tropische en subtropische landen voorkomt. De klachten van buiktyfus en paratyfus zijn vaak ernstiger dan van de Nederlandse salmonella-infecties. Ongeveer 8 tot 14 dagen na besmetting krijgen mensen de eerste klachten. Dat zijn hoge koorts, verminderde eetlust, hoofdpijn, lusteloosheid en vage buikpijn. Mensen met buiktyfus hebben vaak last van verstopping van hun darmen (constipatie). Mensen met paratyfus hebben vaak diarree.

  Het monster moet binnen 24 uur geanalyseerd worden, probeer dus zo laat mogelijk op de dag af te nemen en voor legingstijd met de medische post te verzenden zodat het de volgende ochtend op ons lab is voor analyse.

  Reviews

  Recent bekeken

   • Salmonella Faces

   Salmonella Faces

   € 29,-

   Ontlastingtest bij diarree, enteritis, enterocolitis en diarree van onbekende oorsprong. D...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Salmonella kweek uit ontlasting

   Salmonella kweek uit ontlasting

   € 29,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »