Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase
 • Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase

Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase

  Bloedonderzoek om te kijken of er sprake is van geelzucht, die onder andere veroorzaakt kan worden door leverziekten en galstenen.

  Amylase en Lipase + 9,90Meer lezenbloedonderzoek om vast te stellen of iemand een alvleesklierontsteking (pancreatitis) heeft of een andere aandoening van de alvleesklier.Meer lezen

  Amylase en Lipase + 9,90bloedonderzoek om vast te stellen of iemand een alvleesklierontsteking (pancreatitis) heeft of een andere aandoening van de alvleesklier.Sluiten

  CRP + 15,00Meer lezenAls test voor het risico op hart- en vaatziekten wordt een meer gevoelige bepaling van CRP gebruikt: hs-CRPMeer lezen

  CRP + 15,00Als test voor het risico op hart- en vaatziekten wordt een meer gevoelige bepaling van CRP gebruikt: hs-CRPSluiten

  Ijzer, Transferrine Saturatie en Ferritine + 38,00Meer lezenTransferrine en Ferritine zijn eiwitten in het bloed. Deze testen worden gedaan bij verdenking van een storing in de ijzerstofwisseling.Meer lezen

  Ijzer, Transferrine Saturatie en Ferritine + 38,00Transferrine en Ferritine zijn eiwitten in het bloed. Deze testen worden gedaan bij verdenking van een storing in de ijzerstofwisseling.Sluiten

  Cholinesterase + 19,00Meer lezenMensen met Cholinesterase-deficiëntie mogen geen Articaïne toegediend krijgen volgens de Bosscher Stichting. De test bepaalt de activiteit van het enzym.Meer lezen

  Cholinesterase + 19,00Mensen met Cholinesterase-deficiëntie mogen geen Articaïne toegediend krijgen volgens de Bosscher Stichting. De test bepaalt de activiteit van het enzym.Sluiten

  Albumine + 13,00Meer lezenAlbumine in het bloed kan gemeten worden om de leverfunctie voedingstoestand en algemene gezondheidstoestand te evaluerenom mogelijke leverproblemen ondervoeding of ziekten op te sporen.Meer lezen

  Albumine + 13,00Albumine in het bloed kan gemeten worden om de leverfunctie voedingstoestand en algemene gezondheidstoestand te evaluerenom mogelijke leverproblemen ondervoeding of ziekten op te sporen.Sluiten

  27,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase

  Bloedonderzoek naar leverziekten, leverproblemen of om te veel alcoholgebruik op te sporen.
  Om te kijken of er sprake is van geelzucht, die onder andere veroorzaakt kan worden door leverziekten en galstenen.

  De volgende testen worden uitgevoerd:

  • Bilirubine totaal
  • Gamma-GT (GGT)
  • ALAT (GPT)
  • ASAT (GOT)
  • Alkalische fosfatase


  Bilirubine 

  Bilirubine is het afbraakproduct van hemoglobine en verlaat het lichaam via de ontlasting. Het komt eerst in de galblaas terecht en wordt daarna in de dunne darm uitgescheiden. Bij mensen met een leverziekte wordt bilirubine soms niet of niet volledig uitgescheiden, bijvoorbeeld omdat de gal door galstenen niet goed uit de galblaas kan. Hierdoor ontstaat dan een gelige huidskleur die ook wel geelzucht of icterus wordt genoemd.

  Een verhoogd bilirubinegehalte in het bloed betekent dat de lever niet optimaal functioneert. Een verhoogd bilirubinegehalte in het bloed gaat vrijwel altijd gepaard met geelzucht. Hierbij kleurt als eerste het oogwit maar later ook de huid geel. Dit komt doordat bilirubine een intense gele kleur heeft.
  Er zijn veel verschillende leveraandoeningen waarbij het bilirubinegehalte in meer of mindere mate is verhoogd. Bijvoorbeeld bij:

  • Levercirrose
  • primaire biliaire cirrose (PBC)
  • verschillende vormen van hepatitis
  • het syndroom van Gilbert
  • Aandoeningen waarbij de afvoer van galvloeistof is belemmerd, zoals bij galstenen, primaire scleroserende cholangitis (PSC) en de aangeboren aandoening galgangatresie.

  Gamma GT

  (GGT) is een enzym dat in de lever wordt gemaakt en helpt bij de omzetting en vertering van stoffen die via eten en drinken het lichaam binnenkomen. Normaal is de concentratie van GGT in het bloed erg laag, maar bij zware belasting van de lever kan de hoeveelheid behoorlijk stijgen. Dit gebeurt als de lever in korte tijd veel stoffen krijgt aangevoerd om te verwerken, bijvoorbeeld bij (extreem) gebruik van geneesmiddelen of alcohol. Ook wanneer de galwegen geblokkeerd zijn, bij galblaasproblemen, of als gevolg van leverschade zal de GGT stijgen.

  ALAT

  De test bepaalt de hoeveelheid van het enzym ALAT in bloed. Een enzym is een eiwit dat cellen helpt om een bepaalde stof om te zetten in een andere stof. ALAT is vooral in de lever aanwezig. Kleinere hoeveelheden komen voor in de nieren, het hart en in spieren. Normaal is de hoeveelheid ALAT in het bloed laag. Als levercellen beschadigd worden, lekt ALAT vanuit de lever in het bloed. Daardoor stijgt de hoeveelheid ALAT in het bloed. Dit kan gebeuren voordat er klachten of symptomen zijn (zoals geelzucht, gele ogen of gele huid) die wijzen op leverschade.

  ASAT

  De test bepaalt ook de hoeveelheid van het enzym aspartaataminotransferase (ASAT) in bloed. Een enzym is een eiwit dat cellen helpt om een bepaalde stof om te zetten in een andere stof. ASAT is vooral in de lever aanwezig en in dwarsgestreept spierweefsel (hart- en skeletspieren). Normaal is de hoeveelheid ASAT in het bloed laag. Bij beschadiging van de lever- of spiercellen komt ASAT vrij in het bloed.

  Alkalische fosfatase

  Alkalische fosfatase (AF) wordt onderzocht bij een verdenking op problemen met de lever of galwegen. Het wordt vaak samen met ASAT, ALAT en Gamma-GT bepaald. De belangrijkste oorzaken voor een verhogingen van alkalische fosfatase in het bloed zijn aandoeningen van de lever, de galwegen of het skelet.

  Alkalische fosfatase (AF) is een enzym dat fosfaatgroepen van verschillende moleculen kan verwijderen, zoals nucleotides, eiwitten etc. Het in het bloed aantoonbare AF is hoofdzakelijk afkomstig van leverparenchym, galwegepitheel en osteoblasten. In mindere mate wordt het ook geproduceerd door en darmepitheel, placenta en nierweefsel.

  Wat botziekten betreft wordt het vaak gezien als maat van de osteoblastenactiviteit. Alkalische fosfatase wordt dan ook aangevraagd bij de diagnostiek en het vervolgen van leveraandoening, galweg problemen en botziekten.

  Als naast een verhoogde concentratie alkalische fosfatase ook een verhoogd en gamma-glutamyltransferase wordt gemeten, kan er sprake zijn van een leveraandoening, terwijl bij een geïsoleerde alkalische fosfatase verhoging sprake kan zijn van een botziekte, zoals de ziekte van Paget.

  Verhogingen van het AF in het bloed die niet met 'ziekte' zijn geassocieerd, worden gezien tijdens de zwangerschap en in de herstelfase na botbreuken.

  Stijging kan voorkomen bij leverafwijkingen zoals hepatitis, cirrose, of een ruimte innemend proces. Een andere belangrijke reden van verhoging is een obstructie van de galwegen, dan kan het gal niet goed kan afvloeien uit de galblaas. Vette maaltijden, zwangerschap of nierfalen kunnen ook een rol spelen bij een verhoogd alkalisch fosfatase geven.

  Verlaagd alkalisch fosfatase komt voor bij vrouwen in de overgang die oestrogeen gebruiken voor osteoporose. Maar ook bij mensen met ondervoeding, magnesiumtekort, bloedarmoede, een traag werkende en schildklier of na een ernstige periode van diarree.

  Sommige medicijnen kunnen van invloed zijn op de uitkomst van bepalingen: zo geven corticosteroïden een verhoging van de alkalische fosfatase.

  Lees meerLees minder

  Combinatie deals

  Geniet van deze geweldige kortingsdeals

   • Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase

   Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase

   Bloedonderzoek om te kijken of er sprake is van geelzucht, d...

   • Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase

   Albumine

   Albumine in het bloed kan gemeten worden om de leverfunctie...

  lever galblaas + albumine

  • Albumine
  • Normaal:€ 40,-
  • Je bespaart: (19% Korting)€ 7,-
  • Totaalbedrag:€ 33,-

  Tip!

  Recent bekeken

   • Lever/galblaas

   Lever/galblaas

   € 27,-

   Bloedonderzoek om te kijken of er sprake is van geelzucht, die onder andere veroorzaakt ka...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase

   Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase

   € 27,-