Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Glyfosaat: microbioom schade door bestrijdingsmiddelen

Glyfosaat: microbioom schade door bestrijdingsmiddelen

  Glyfosaat veroorzaakt tekort aan aminozuren bij de groenten die verbouwd worden nadat dit gif gebruikt is voor de landbouw, die leiden tot problemen bij de mens. Maar glyfosaat veroorzaakt ook directe schade op de darmflora

  87,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Glyfosaat: microbioom schade door bestrijdingsmiddelen

  NIEUW Glyfosaat uit urine: meet de schade van bestrijdingsmiddelen op jouw microbioom.

  (Code: GLYPHU) uit ochtendurine 

  Glyfosaat is wereldwijd het meest gebruikte onkruidbestrijdingsmiddel. Het wordtvoornamelijk gebruikt om onkruid in de  landbouwgrond te bestrijden.

  Een urinetest voor glyfosaat kan de aanwezigheid en concentratie van glyfosaat en zijn metabolieten in het lichaam detecteren, wat kan wijzen op blootstelling aan dit middel. Deze test wordt gebruikt om de blootstelling aan glyfosaat  te beoordelen, wat relevant kan zijn voor gezondheidsonderzoeken of het monitoren van blootstelling aan landbouwchemicaliën.

  Door gebruik te maken van glyfosaat, wordt de zogenaamde Shikimate metabolische route van de plant geremd, wat tot gevolg heeft dat geen essentiële aminozuren meer kunnen worden gevormd. 

  Shikamate pathway is een metabolische route van zeven stappen die wordt gebruikt door o.a. planten.
  Het werkingsmechanisme van Glyfosaat in planten is de verstoring van de shikimate-route, die betrokken is bij de synthese van de essentiële aromatische aminozuren, fenylalanine, tyrosine en tryptofaan.

  Tot voor kort werd gesteld dat Glyfosaat niet schadelijk is voor mensen of voor zoogdieren, omdat het shikimate-pathway afwezig is bij alle dieren en mensen.
  Echter, de darmbacteriën hebben wel een Shikamate pathway
  Door de grote hoeveelheden Glyfosaat die in de landbouw gebruikt wordt, worden de darmbacteriën dus enorm geschaad, waardoor het microbioom enorm geschaad kan worden.

  Glyfosaat werd in 1970 door Monsanto-chemicus John E. Franz ontdekt en in 1974 op de markt gebracht onder de handelsnaam Roundup. Hoewel glyfosaat en producten zoals Roundup wereldwijd zijn goedgekeurd door regelgevende instanties, zijn er zorgen gebleven over de effecten op mensen en het milieu. Een rapport uit 2016 van de gezamenlijke commissie van de WHO en de FAO over residuen van bestrijdingsmiddelen stelde dat het gebruik van glyfosaatformuleringen niet noodzakelijk een gezondheidsrisico vormt, met een acceptabele dagelijkse innamegrens van 1 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag voor chronische toxiciteit​​.

  Glyfosaat kan potentieel gevaarlijk zijn voor mensen omdat er zorgen zijn over mogelijke gezondheidseffecten, waaronder een verband met bepaalde vormen van kanker, zoals aangegeven door sommige studies en organisaties. Er is echter nog steeds aanzienlijke discussie en onderzoek gaande over de mate en aard van deze risico's.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Glyfosaat urinetest

   Glyfosaat urinetest

   € 87,-

   Glyfosaat veroorzaakt tekort aan aminozuren bij de groenten die verbouwd worden nadat dit ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Glyfosaat: microbioom schade door bestrijdingsmiddelen

   Glyfosaat: microbioom schade door bestrijdingsmiddelen

   € 87,-