Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Consult Orthomoleculair therapeut en natuurgeneeskunde
 • Consult Orthomoleculair therapeut en natuurgeneeskunde

Consult Orthomoleculair therapeut en natuurgeneeskunde

  Als het lichaam uit balans is kunnen er diverse klachten ontstaan. Orthomoleculaire geneeskunde gaat op zoek naar de achterliggende oorzaak.

  0,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Consult Orthomoleculair therapeut en natuurgeneeskunde

  Drs. Jacqueline Elferink is Orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeut.

  Je kunt dit consult niet via Bloedwaardentest bestellen, maar rechtstreeks via haar website: http://www.orthobalans.nl.

  Het traject bestaat gemiddeld uit 5 sessies. Tussen het eerste en vervolgconsult zit meestal 1 maand. 

  Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde?

  In de natuur zie je dat alles geordend is volgens geometrische vormen zo ook in ons lichaam en onze cellen. Om optimaal te kunnen functioneren heeft ons lichaam de juiste voeding en balans van in- en ontspanning nodig. Als het lichaam uit balans is, kunnen er diverse klachten ontstaan zoals extreme vermoeidheid, emotionele klachten, darmklachten of een hormonale disbalans.
  Orthomoleculaire geneeskunde gaat op zoek naar de achterliggende oorzaak van deze disbalans.

  Afhankelijk van de achterliggende oorzaak wordt het herstel van de darmen, hormonen of bijvoorbeeld neurotransmitters ondersteund. Het functioneren van onze cellen, darmen, organen, hormonen en andere lichaamsprocessen is afhankelijk van voldoende nutriënten zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. Er wordt onderzocht of er tekorten zijn, en indien nodig worden deze aangevuld. Om nader inzicht te krijgen in waar de disbalans zich bevindt en/of er tekorten zijn, wordt er samen gewerkt met diverse laboratoria, waaronder Bloedwaardentest.

  ''Stap voor stap werk ik naar verder ondersteunen van de balans. Er wordt altijd met natuurlijke middelen ingezet. Indien nodig wordt er aangepaste voeding geadviseerd.''

  Orthomoleculaire Geneeskunde wordt toegepast als aanvulling op de reguliere geneeskunde, uitgevoerd door huisartsen en specialisten. Daarom wordt deze geneeskunde 'complementaire geneeskunde' genoemd.

  ''Voor orthomoleculaire geneeskunde is op grote schaal wetenschappelijke onderbouwing. Naast het werken in mijn praktijk, verdiep ik me in deze wetenschappelijke studies en publiceer ik regelmatig over diverse orthomoleculaire onderwerpen. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van darmklachten, burn-out en hormonale en psychische klachten. Maar uiteraard kunnen mensen met andere klachten ook bij mij terecht.''

  Holistische therapie, psycho-sociale ondersteuning en bewustzijnsontwikkeling

  ''Ik werk vanuit een holistische benadering. Het herstel van het contact met de eigen levenskracht en essentie is van wezenlijk belang voor een duurzaam herstel. Tijdens mijn consulten wordt er daarom ook ruimte gemaakt voor bewustzijnsontwikkeling en reflectie. Ik heb opleidingen gevolgd op het gebied van psychologie, haptonomie, healing, reading en EMDR. Technieken opgedaan in deze opleidingen pas ik, indien nodig en gewenst, toe ten behoeve van de bewustzijnsontwikkeling.''

  ''In mijn praktijk biedt ik ook de hartcoherentie methode aan. De hartcoherentie is een biofeedbackmethode die inzicht geeft in de variabiliteit van het hartritme (HVR). Storingen in HVR zijn een indicator voor emotionele stress. Met behulp van eenvoudige oefeningen wordt er gestreefd naar een coherent hartritme voor een optimale gezondheid.''

  ''Tevens organiseer ik meditatieworkshops die gebruik maken van de kracht van de geometrie. Deze workshops dragen bij aan de bewustzijnsontwikkeling en het in contact zijn- met de eigen essentie.''

  Persoonlijk verhaal

  - 1991-1997 Psychologie en Ontwikkelingsstudies (Msc)
  - 2000-2003 Opleiding Intuïtieve ontwikkeling, healing en reading (CICO)
  - 2005-2008 Instituut voor toegepaste Haptotherapie (ITH)
  - 2008-2010 HBO Medische Basiskennis en Orthomoleculaire Geneeskunde (SOE)

  ''In mijn leven heb ik veel gereisd en in diverse landen gewoond, waaronder Bolivia, Brazilië en Zimbabwe. Hier heb ik van lokale genezers veel mogen leren. Naast bovenstaande opleidingen, heb ik nog verkorte opleidingen gevolgd op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde, darmtherapie, EMDR en healing (Quantum touch). Het verbinden van zowel wetenschappelijke als intuïtieve componenten staan voor mij centraal.''

  Mocht je in omgeving Nijmegen wonen en interesse in een consult van Jaqueine Elferink hebben dan kun je dit aanvragen op http://www.orthobalans.nl. Er is momenteel een patientenstop.

  Orthobalans houdt praktijk in Hypercon, een holistisch centrum waar ook reguliere huisartsen onderdeel van uitmaken.

  Bij klachten en ziekten benaderen zij elk mens als een geheel, waarbij wij als eerste uitgaan van vitaliteit, ontwikkeling en mogelijkheden. Gezondheid en ziekte zijn daarbij geen statische verschijnselen maar vormen een evenwicht. Een evenwicht dat meer of minder in balans kan zijn.  Hypericon heeft  als streven de patiënt te ondersteunen bij het optimaliseren van deze balans.

  Deze visie biedt een ruime en mensgerichte aanpak van klachten.

  De reguliere medische zorg blijft het uitgangspunt maar wordt bij Hypercion aangevulde met antroposofie en homeopathisch behandelingen . Deze integratieve geneeskunde is gebaseerd op het volgende:
  De arts of therapeut is coach en deskundige. Maar de patiënt blijft zelf verantwoordelijk voor zijn/haar gezondheid. Er is aandacht voor de gehele mens, de leefomgeving en persoonlijke thema’s.
  Er worden diverse aanvullende behandelmethoden ingezet.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Consult Orthomoleculair therapeut

   Consult Orthomoleculair therapeut

   € 0,-

   Als het lichaam uit balans is kunnen er diverse klachten ontstaan. Orthomoleculaire genees...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Consult Orthomoleculair therapeut en natuurgeneeskunde

   Consult Orthomoleculair therapeut en natuurgeneeskunde

   € 0,-