Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

  • Urine onderzoek urinestatus en sediment
  • Urine onderzoek urinestatus en sediment
  • Urine onderzoek urinestatus en sediment

Urine onderzoek urinestatus en sediment

    Controleer of er sprake is van nierproblemen aandoening van urinewegen of een stofwisselingsstoornis. Met deze test kom je er achter!

    Urine onderzoek aanvullend + 29,00Meer lezenDit onderzoek kan worden uitgevoerd als aanvulling bij een test waar al een urine screeningsonderzoek bij zit.Meer lezen

    Urine onderzoek aanvullend + 29,00Dit onderzoek kan worden uitgevoerd als aanvulling bij een test waar al een urine screeningsonderzoek bij zit.Sluiten

    29,90

    Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

    • Geen verwijzing nodig van je huisarts
    • Stel zelf je onderzoek samen
    • Prikpunten in heel Nederland

    1853 beoordelingen

    Placeholder8,9/10
    10/10

    Monique

    Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

    10/10

    Denise

    Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

    Productomschrijving

    Urine onderzoek urinestatus en sediment

    Urine Status:  Nu met gratis urine sediment erbij.

    Dit onderzoek kan worden uitgevoerd om te controleren of er sprake is van nierproblemen, aandoening van urinewegen of een stofwisselingsstoornis.

    Urinescreening bestaat uit urine status en urine Sediment

    Een portie van de eerste ochtendurine is het best bruikbaar. Daarbij is het het beste om eerst wat te plassen, even te stoppen met plassen en dan pas de urine op te vangen (dit wordt ook wel mid-stream urine genoemd).
    Met het bijgeleverde vacuüm systeem zuig je de urine eenvoudig op en doet het buisje op de post.

    Urinesstatus

    De urine wordt onder andere getest op de aanwezigheid van cellen, eiwit en glucose. Veel aandoeningen kunnen in een vroeg stadium worden aangetoond door urineonderzoek, omdat ze zich verraden door stoffen in de urine die er niet in thuis horen. Een afwijkende urineanalyse is meestal aanleiding voor aanvullend onderzoek om de aard en ernst van de onderliggende ziekte vast te stellen.

    De testuitslagen van de urinestatus worden in ons laboratorium door middel van een eenvoudige kleurreactie colorimetrisch bepaald. Deze bepalingen geven slechts een indicatie van het onderzochte. De aanwezigheid van ondermeer bloedcellen (erythrocyten, leucocyten), kristallen en geneesmiddelen beïnvloeden deze testen en kunnen vals positieve en vals negatieve uitslagen opleveren.

    Soortelijk gewicht - Normale urine heeft een soortelijk gewicht (sg) van ongeveer 1010. Is het sg erg laag dan is de urine sterk verdund (zuiver water heeft 1000), is het sterk verhoogd dan is de urine sterk geconcentreerd en er kans is op uitdroging.
     
    pH Zuurgraad - De zuurgraad van de urine moet niet lager zijn dan 4,5, een lagere pH duidt op teveel afvalstoffen Voor een goede beoordeling moet bij iedere toiletgang de urine pH gemeten worden, er kan dan een goed overzicht worden gemaakt van de pH waarde in de loop van de dag en liefst gedurende een week. De invloed van voeding en activiteiten op de zuurgraad kan dan beter worden beoordeeld. Wanneer hieruit blijkt dat de pH te laag blijft is het raadzaam om te onderzoeken wat de oorzaak is.
     
    Leucocyten - Leukocyten zijn witte bloedcellen. Deze horen normaal gesproken niet in urine gevonden te worden. Als er wel witte bloedcellen in de urine zitten, kan dat duiden op een blaasontsteking of urineweginfectie.
     
    Bilirubine - In normale gezonde urine dient er nooit bilirubine aanwezig te zijn. Bilirubine (galpigment) is vooral afkomstig van de afbraak van rode bloedcellen.
     
    Urobilinogeen - Urobilinogeen is afkomstig uit de darm waar het ontstaat uit de omzetting van bilirubine door de darmflora. Het komt terug in de bloedbaan en wordt er door de nieren weer uit gefilterd. Er bestaan veel factoren die de concentratie kunnen beïnvloeden zoals: tijd, nierfunctie, pH urine, etc.
     
    Eiwit screening - Er is altijd een heel kleine hoeveelheid eiwit in de urine aanwezig. Verhoogde hoeveelheid eiwit in de urine kan wijzen op de nierontsteking, maar ook op de nierbeschadiging door een hoge bloeddruk, diabetes of door een chronische infectie.
     
    Ketonen- Aceton - Ketonen zijn een brandstof voor de hersenen. In normale omstandigheden wordt glucose gebruikt als brandstof voor de hersenen, maar indien er onvoldoende glucose beschikbaar is, dan worden ketonen gebruikt als energiebron. Mogelijke oorzaken voor te veel ketonen in urine zijn nieuw ontstane of een ontregelde suikerziekte, na langdurig vasten, slecht werkzame bijnier, of zeldzame erfelijke stofwisselingsziekten.

    De bepaling van ketonen in urine kan worden aangevraagd om de oorzaak van een zuur-basestoornis uit te zoeken. In de urine komen verschillende ketonen voor zoals aceton en acetoacetaat. Het zijn afbraakproducten uit de vetstofwisseling.

    Nitriet - Nitriet is een stof die ontstaat bij het omzetten van nitraat. In de urine hoort normaal gesproken weinig nitriet voor te komen. Als het wel in de urine wordt gevonden kan dit een signaal zijn dat er bacteriën in de urine zitten die deze omzetting mogelijk maken. Nitriet in de urine kan dus een signaal zijn dat er sprake is van een blaasontsteking. 

    Glucose screening - normaliter hoort er geen suiker (glucose) in de urine te zitten. Alleen bij hoge glucosewaardes in het bloed (passend bij een diabetes mellitus) of bij beschadiging van de nier vindt men suiker in de urine.

    Erytrocyten/vrij hemoglobine - rode bloedcellen in de urine. Deze worden aangetroffen bij onder andere een nierontsteking of een bloeding in de urinewegen.

     Nu met gratis urine sediment.

     

    Wanneer u op zoek bent naar welke bacteriën er precies in de urine zitten, kunt u beter deze test doen: 

    https://www.bloedwaardentest.nl/urinekweek.html

    Lees meerLees minder

    Reviews

    Recent bekeken

      • urinestatus en sediment

      urinestatus en sediment

      € 29,90

      Controleer of er sprake is van nierproblemen aandoening van urinewegen of een stofwisselin...

    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      Urine onderzoek urinestatus en sediment

      Urine onderzoek urinestatus en sediment

      € 29,90