Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Adiponectine insulineresistentie en artheriosclerose
 • Adiponectine insulineresistentie en artheriosclerose

Adiponectine insulineresistentie en artheriosclerose

  Het meten van adiponectinewaarden in het bloed biedt inzicht in insulinegevoeligheid, ontstekingsstatus, metabolisme, gewichtsregulatie en cardiovasculaire gezondheid.

  98,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Adiponectine insulineresistentie en artheriosclerose

  Deze test meet de Adiponectinewaarde uit serum.
  Je brengt hiermee jouw risico op insulineresistentie, arteriosclerose en coronaire hartziekten in kaart.

  Adiponectine is een eiwit dat vrijwel uitsluitend wordt aangemaakt in vetcellen. Adiponectine speelt een beschermend rol bij de initiatie en progressie van arteriosclerose. Bij mensen met overgewicht,diabetes type 2, arteriosclerose en coronaire hartziekten is de adiponectine concentratie in het bloed lager dan bij mensen met een normaal gewicht. 
  Een lage adiponectine concentratie is geassocieerd met een verminderde insulinegevoeligheid. Logischerwijs zijn hoge concentraties adiponectine geassocieerd met een goede insulinegevoeligheid.
  De oorzaak van diabetes type 2 wordt gezien als een langdurige en lage graad van ontsteking in het vetweefsel. Adiponectine verlaagt mogelijk deze ontstekingsgraad.

  Ook Artrose kan ontstaan door een gebrek aan adiponectine. Dat is een eiwit dat ontstaat uit vetweefsel en juist beschermt tegen slijtage. Adiponectine komt via de bloedbaan in de gewrichten terecht. Dus een beetje vet is juist goed. Geen overgewicht natuurlijk omdat dan de balans weer doorslaat. De hoeveelheid adiponectine wordt dan overschaduwd door de extra kilo's die op de gewrichten drukken. Het moet wel in evenwicht zijn.

  • Bij een uitslag hoger dan 10 milligram per liter heb je een laag risico op insulineresistentie en aderverkalking.
  • Bij een uitslag kleiner dan 4 milligram per liter heb je een verhoogd risico op insulineresistentie en aderverkalking.

  referentie; https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15149866/

  Adiponectine is een eiwithormoon dat wordt geproduceerd en uitgescheiden door vetcellen (adipocyten). Het speelt een belangrijke rol in verschillende fysiologische processen, met name in verband met het metabolisme en de regulatie van insulinegevoeligheid. 

  Insulinegevoeligheid: Adiponectine staat bekend om zijn insuline-verlagende effecten. Hogere niveaus van adiponectine worden geassocieerd met een verbeterde insulinegevoeligheid, wat betekent dat je lichaam beter in staat is om insuline te gebruiken om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

  Ontstekingsstatus: Adiponectine heeft anti-inflammatoire eigenschappen. Hogere niveaus van dit hormoon worden over het algemeen geassocieerd met een verminderde ontstekingsrespons in het lichaam.

  Metabolisme: Adiponectine kan een rol spelen bij het reguleren van het metabolisme van vetzuren en glucose. Het kan helpen bij het handhaven van een gezond energie-evenwicht.

  Gewichtsregulatie: Onderzoek heeft aangetoond dat adiponectineniveaus vaak omgekeerd evenredig zijn met lichaamsvet; dit betekent dat mensen met een gezond gewicht vaak hogere niveaus van adiponectine hebben dan mensen met overgewicht.

  Cardiovasculaire gezondheid: Lage niveaus van adiponectine zijn geassocieerd met bepaalde cardiovasculaire risicofactoren. Het meten van adiponectine kan informatie verschaffen over het risico op hart- en vaatziekten.

  Adiponectinewaarden meten  slechts één aspect is van een uitgebreide beoordeling van de gezondheid. Het moet worden geïnterpreteerd in combinatie met andere klinische gegevens en risicofactoren. Bespreek de resultaten altijd met een zorgverlener, omdat zij de informatie in de context van jouw individuele gezondheidssituatie kunnen plaatsen.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Gebruikers beoordelingen 5 / 5Reviews:(1)

  • AE Door ariane - 27-08-2021 06:59

   5 / 5

   Belangrijke info

  Recent bekeken

   • Adiponectine bloedonderzoek

   Adiponectine bloedonderzoek

   € 98,-

   Het meten van adiponectinewaarden in het bloed biedt inzicht in insulinegevoeligheid, onts...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Adiponectine insulineresistentie en artheriosclerose

   Adiponectine insulineresistentie en artheriosclerose

   € 98,-