Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Bicarbonaat CO2 niet meer leverbaar

Bicarbonaat CO2 niet meer leverbaar

  Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

  CO2 is een onderdeel van de elektrolyten in het lichaam en is nodig om de verhouding tussen zuur en base in het bloed in evenwicht te houden.

  19,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Bicarbonaat CO2 niet meer leverbaar

  De bloedtest Bicarbonaat HC03 bepaalt de totale hoeveelheid kooldioxide (CO2) in het bloed (aparte serumbuis) in alle verschillende verschijningsvormen (CO2, H2CO3HCO3-).

  Let op, deze test verstoort de snelle levertijd, door deze test toe te voegen moet u veel langer op uw uitslag wachten. 

  Tevens is er in Nederland de vraag of deze test wel zinvol is.

  CO2 wordt geproduceerd bij de stofwisseling en via de longen met de uitademingslucht afgevoerd. CO2 is een onderdeel van de elektrolyten in het lichaam en is nodig om de verhouding tussen zuur en base in het bloed in evenwicht te houden.

  Kooldioxide in de vorm van HCO3- (bicarbonaat) is de belangrijkste vorm van CO2 in het lichaam. Het negatief geladen elektrolyt kan in de nieren worden uitgescheiden of juist vastgehouden worden om de zuur-base balans te handhaven.

  Ook is HCO3- samen met natrium, kalium en chloride belangrijk voor de elektroneutraliteit op celniveau.

  Totaal CO2 wordt meestal aangevraagd als onderdeel van het elektrolyten panel (natrium, kalium, chloride). Bij het vaststellen van een verstoorde zuur-base balans kan de CO2-bepaling samen met de andere elektrolytbepalingen een beeld geven van de ernst van de afwijking en inzicht bieden in de oorzaak. Het kan gaan om een zogeheten respiratoire afwijking waarbij de longen niet in staat zijn de juiste hoeveelheid CO2 uit te ademen of om een metabole afwijking waarbij de nieren niet in staat zijn de juiste hoeveelheid bicarbonaat uit te scheiden.

  Een te hoog of te laag CO2 niveau betekent dat het lichaam moeite heeft de zuur-base balans te handhaven (te hoog CO2: meer dan 30 mmol/L; te laag CO2: minder dan 20 mmol/L).

  Deze test wordt echter bijna niet aangevraagd omdat hij erg gevoelig is en dus snel kan mislukken of een afwijkend waarde kan geven door stoorfactoren. Als hij echt mislukt ontvangt u het de kosten van de test retour.

  Voor bicarbonaat  is echter nodig, als er meer parameters zijn, een aparte serumbuis aan te leveren.  omdat anders bij het openen van de buis voor andere analyses er al een afname dmv vervluchting plaatsvindt.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Bicarbonaat CO2 niet meer leverbaar

   Bicarbonaat CO2 niet meer leverbaar

   € 19,-