Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment

DHEA

DHEA
€54,00 Incl. btw

DHEA (dehydroepiandrosteron)

Het verschil tussen DHEA en DHEA-S, is dat aan DHEA-S een extra sulfaat molecuul is verbonden. DHEA-S is een steroïde androgeen aanwezig is bij zowel mannen als vrouwen. Het lichaam kan DHEA-S omzetten in DHEA met een enzym genaamd 'steroïde sulfatase'. Het lichaam kan dit proces ook omkeren en DHEA terug veranderen in DHEA-S.

DHEA wordt aangemaakt in de eierstokken, testikels en de bijnieren. Het lichaam verandert het hormoon DHEA in het hormoon androsteendion. het lichaam zet vervolgens androsteendion om in de belangrijkste vrouwelijke en mannelijke hormonen. De niveaus van DHEA veranderen naarmate men ouder wordt.

DHEA-S bevat een sulfaat molecuul met een zwavel en vier zuurstofatomen die eraan verbonden zijn. Meer dan 90% van de DHEA in je bloedbaan bestaat in de vorm van DHEA-S.

Je lichaam produceert DHEA voornamelijk in de ochtenduren, en je nieren scheiden deze DHEA snel uit. DHEA-S, blijft echter veel langer in het lichaam. Om deze reden gebruiken artsen DHEAS niveaus om de bloedspiegel van de DHEA in uw lichaam te bepalen.


DHEA heeft een aantal voordelen voor je algehele gezondheid. Volgens het boek 'DHEA in Human Health en Aging' kan DHEA suppletie helpen bij de behandeling van depressie en het verbeteren van de algehele mentale helderheid en wellness. Bovendien kan DHEA helpen bij de behandeling van erectiestoornissen, osteoporose, de ziekte van Addison, obesitas, en het vergroten van de spiermassa en fysieke prestaties te verbeteren. Echter, klinisch onderzoek heeft deze voordelen van DHEA niet bevestigd. Je kunt het beste een medische professional consulteren voorafgaand aan het nemen van DHEA supplementen. 

Let op DHEA fluctueert tijdens de dag, Om het DHEA niveau in je lichaam te bepalen kun je beter de test DHEA-S bestellen.

DHEA

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment