Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • DHEA

DHEA

  Het verschil tussen DHEA en DHEAS is dat aan DHEA-S een extra sulfaat molecuul is Uw lichaam produceert DHEA voornamelijk in de ochtenduren.

  54,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  DHEA

  DHEA (dehydroepiandrosteron)

  Het verschil tussen DHEA en DHEA-S, is dat aan DHEA-S een extra sulfaat molecuul is verbonden. DHEA-S is een steroïde androgeen aanwezig is bij zowel mannen als vrouwen. Het lichaam kan DHEA-S omzetten in DHEA met een enzym genaamd 'steroïde sulfatase'. Het lichaam kan dit proces ook omkeren en DHEA terug veranderen in DHEA-S.

  DHEA wordt aangemaakt in de eierstokken, testikels en de bijnieren. Het lichaam verandert het hormoon DHEA in het hormoon androsteendion. het lichaam zet vervolgens androsteendion om in de belangrijkste vrouwelijke en mannelijke hormonen. De niveaus van DHEA veranderen naarmate men ouder wordt.

  DHEA-S bevat een sulfaat molecuul met een zwavel en vier zuurstofatomen die eraan verbonden zijn. Meer dan 90% van de DHEA in je bloedbaan bestaat in de vorm van DHEA-S.

  Je lichaam produceert DHEA voornamelijk in de ochtenduren, en je nieren scheiden deze DHEA snel uit. DHEA-S, blijft echter veel langer in het lichaam. Om deze reden gebruiken artsen DHEAS niveaus om de bloedspiegel van de DHEA in uw lichaam te bepalen.


  DHEA heeft een aantal voordelen voor je algehele gezondheid. Volgens het boek 'DHEA in Human Health en Aging' kan DHEA suppletie helpen bij de behandeling van depressie en het verbeteren van de algehele mentale helderheid en wellness. Bovendien kan DHEA helpen bij de behandeling van erectiestoornissen, osteoporose, de ziekte van Addison, obesitas, en het vergroten van de spiermassa en fysieke prestaties te verbeteren. Echter, klinisch onderzoek heeft deze voordelen van DHEA niet bevestigd. Je kunt het beste een medische professional consulteren voorafgaand aan het nemen van DHEA supplementen. 

  Let op DHEA fluctueert tijdens de dag, Om het DHEA niveau in je lichaam te bepalen kun je beter de test DHEA-S bestellen.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • DHEA

   DHEA

   € 54,-

   Het verschil tussen DHEA en DHEAS is dat aan DHEA-S een extra sulfaat molecuul is Uw licha...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   DHEA

   DHEA

   € 54,-