Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Yersiniae IgG blottest uit serum
 • Yersiniae IgG blottest uit serum

Yersiniae IgG blottest uit serum

  bloedonderzoek naar bacteriële infectie van de rechter onderbuikstreek, waar de dunne darm in de dikke darm overgaat en waar zich de blindedarm bevindt door Yersinia.

  69,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Yersiniae IgG blottest uit serum

  Yersiniae IgG (blot YERGB) uit serum om de oorzaak van chronische bacteriële besmetting door Yersinia te achterhalen.

  Yersiniosis in plaats van ziekte van Crohn?
  Yersiniosis is een acute of chronische  infectieziekte die wordt veroorzaakt door Yersinia 

  Yersiniosis wordt voornamelijk overgedragen na consumptie van besmet voedsel of water. Een grote verscheidenheid aan symptomen en een gelijkenis met andere ziekten veroorzaken grote diagnostische en therapeutische problemen. 

  methode: Immunoblot (IB)

  Deze test kan worden gedaan bij:  Post-infectieuze,  post-enterische artritis, erythema nodosum, 

  zekldzaam: anterieure uveïtis en tubulo-interstitiële nefritis.

  Post-enterische artritis is een ontsteking van de gewrichten die kan optreden na een gastro-intestinale infectie, zoals een darminfectie veroorzaakt door Salmonella, Shigella, Yersinia of Campylobacter. De symptomen van post-enterische artritis kunnen enkele weken na de infectie beginnen en omvatten gewrichtspijn, zwelling en stijfheid, vooral in de knieën, enkels en voeten.

  Erythema nodosum is een ontsteking van de onderhuidse vetlaag, die wordt gekenmerkt door pijnlijke, rode, gezwollen knobbels of bulten die meestal op de schenen, enkels of voeten verschijnen. De oorzaak van erythema nodosum kan variëren, maar het kan worden geassocieerd met een aantal infecties, waaronder gastro-intestinale infecties zoals die hierboven genoemd.

  Soms kan post-enterische artritis gepaard gaan met erythema nodosum. Dit wordt ook wel het syndroom van Reiter genoemd, dat wordt gekenmerkt door post-enterische artritis, urethritis (ontsteking van de urethra) en conjunctivitis (ontsteking van het oogbindvlies). Dit syndroom wordt meestal geassocieerd met bepaalde bacteriële infecties, met name Chlamydia trachomatis.

  Behandeling van post-enterische artritis en erythema nodosum omvat meestal rust, pijnverlichting en anti-inflammatoire medicatie. Bij ernstige of aanhoudende gevallen kan het nodig zijn om een specialist te raadplegen voor verdere evaluatie en behandeling.

  Anterieure uveïtis is een ontsteking van het middelste gedeelte van het oog, ook wel de uvea genoemd. Deze ontsteking kan pijn, roodheid, wazig zicht en overgevoeligheid voor licht veroorzaken. Anterieure uveïtis kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals infecties, auto-immuunziekten of letsel aan het oog.

  Tubulo-interstitiële nefritis is een ontsteking van het weefsel rondom de tubuli van de nieren, die verantwoordelijk zijn voor de filtratie van afvalstoffen uit het bloed. Dit kan leiden tot nierfalen, evenals andere symptomen zoals koorts, vermoeidheid en pijn in de flanken. Tubulo-interstitiële nefritis kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals medicatie, infecties of auto-immuunziekten.

  Samen voorkomend bij een patiënt, kan anterieure uveïtis en tubulo-interstitiële nefritis een gevolg zijn van een systemische auto-immuunziekte zoals lupus erythematosus of het syndroom van Sjögren. Het is belangrijk dat patiënten met deze aandoeningen worden geëvalueerd en behandeld door een ervaren arts om complicaties te voorkomen en de symptomen te verlichten.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Yersinia IgG Blot

   Yersinia IgG Blot

   € 69,-

   bloedonderzoek naar bacteriële infectie van de rechter onderbuikstreek, waar de dunne dar...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Yersiniae IgG blottest uit serum

   Yersiniae IgG blottest uit serum

   € 69,-