Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • IJzer in Urine

IJzer in Urine

  Als er onvoldoende ijzer via het voedsel wordt opgenomen zullen de voorraden in het lichaam slinken. Dit kan tot bloedarmoede leiden. Meet het in je urine.

  19,90

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  IJzer in Urine

  Deze test meet hetzelfde al Ijzer uit bloed, maar is duurder, het is echter wel interessant als je niet naar een prikpost wilt of dit wilt combineren met een andere urine test.

  Iedereen weet wel wat ijzer is maar wat doet dat in je bloed? Het is een onderdeel van en hemoglobine, een belangrijk hulpmiddel voor rode bloedcellen om zuurstof te binden. We krijgen het binnen via ons voedsel. Het wordt opgenomen in het lichaam en verspreid door transferrine, een eiwit uit de lever.

  Waarom?

  Ongeveer 70% van het ijzer in ons lichaam is gekoppeld aan hemoglobine in rode bloedcellen, de rest is gekoppeld aan ferritine en opgeslagen in weefsels. Als er onvoldoende ijzer via het voedsel wordt opgenomen zullen de voorraden in het lichaam slinken. Dit kan tot bloedarmoede leiden omdat er onvoldoende rode bloedcellen gevormd kunnen worden.

  Een overschot (hemochromatose) is ook niet goed en kan tot problemen van de lever, het hart of de alvleesklier leiden.

  Bij bijvoorbeeld bij klachten van vermoeidheid. Bij bloedarmoede kan deze bepaling helpen de oorzaak van de bloedarmoede te achterhalen.

  Het ijzergehalte in het bloed varieert sterk gedurende de dag, daarom wordt er behalve ijzer ook vaak de bindingscapaciteit (transferrine) gemeten. Dit zegt vaak meer over de de ijzerhuishouding dan het gehalte alleen.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • IJzer in Urine

   IJzer in Urine

   € 19,90

   Als er onvoldoende ijzer via het voedsel wordt opgenomen zullen de voorraden in het lichaa...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   IJzer in Urine

   IJzer in Urine

   € 19,90