Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Bloedonderzoek Testosteron
 • Bloedonderzoek Testosteron
 • Bloedonderzoek Testosteron
 • Bloedonderzoek Testosteron

Bloedonderzoek Testosteron

  Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon. Testosteron wordt geproduceerd in de bijnieren en regelt veel meer dan de zin in seks. Test het vandaag nog!

  Nabepaling van Testosteron naar Testosteron Vrij + 49,00Meer lezenTestosteron vrij wordt berekend uit de 3 testen Testosteron SHBG en Albumine. We binnen 5 werkdagen na ontvangst van het bloed de nabepaling verzorgen.Meer lezen

  Nabepaling van Testosteron naar Testosteron Vrij + 49,00Testosteron vrij wordt berekend uit de 3 testen Testosteron SHBG en Albumine. We binnen 5 werkdagen na ontvangst van het bloed de nabepaling verzorgen.Sluiten

  Oestradiol/Oestrogeen + 29,00Meer lezenOestradiol is het belangrijkste vrouwelijke geslachtshormoon. Oestradiol is nodig voor een normale ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken.Meer lezen

  Oestradiol/Oestrogeen + 29,00Oestradiol is het belangrijkste vrouwelijke geslachtshormoon. Oestradiol is nodig voor een normale ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken.Sluiten

  29,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Bloedonderzoek Testosteron

  Dit bloedonderzoek meet de hoeveelheid testosteron in het bloed.

  Vanwege schommelingen door dag en nacht ritme wordt 's ochtends bloedafname aanbevolen (ongeveer van 7:00 uur tot 10:00 uur) om uitslagen met elkaar te kunnen vergelijken. Meer weten over testosteron en onze testosteron test? Lees dan snel verder.

  Over Testosteron 

  Testosteron is het mannelijke geslachtshormoon dat bij mannen voornamelijk in de zaadballen wordt gemaakt. Het stimuleert de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken zoals de lage stem, de groei van de penis, lichaamsbeharing en spierontwikkeling. Het stimuleert ook de zin in seks en zorgt voor stevige botten.

  Testosteron wordt ook gemaakt in de bijnieren (bij zowel mannen als vrouwen) en in kleine hoeveelheden in de eierstokken (bij vrouwen). Wil je weten wat jouw testosteron waarde is? Doe dan de testosteron test.

  Testosteron regelt veel meer dan de zin in seks

  Mannen kunnen zelf veel doen om hun testosteronpijl op te krikken. Testosteron houdt een mannenlichaam lang gezond. Het hormoon heeft namelijk veel te maken met het geheugen, botontkalking, de gemoedstoestand en hart- en vaatziekten.

  Oudere mannen met een laag testosterongehalte hebben een hogere kans om te overlijden. Hoewel het nog niet hard bewezen is, wijzen onderzoeken er op dat oudere mannen met een relatief hoog testosteronpijl meer energie hebben en minder vatbaar zijn voor ouderdomsziekten.

  Verschillende problemen

  De productie van testosteron neemt langzaam af bij het ouder worden. Doordat testosteron overal in het mannenlichaam aan het werk is, betekent dit dat een tekort aan het hormoon ook voor verschillende problemen kan zorgen.

  Van geheugen tot botten

  In het bloed van een gezonde man schommelt de concentratie testosteron dagelijks tussen de 11 en 30 nanomol per liter. Vanaf het 40ste levensjaar kunnen mannen merken dat hun spierkracht en spiermassa iets afnemen. Dat gaat heel geleidelijk. Het kortetermijngeheugen zal langzaam maar zeker iets minder goed gaan functioneren en op latere leeftijd neemt de zin in seks wat af. Ook kunnen problemen met slapen ontstaan. Er is een verband tussen laag testosteron en botontkalking (osteoporose), maar het is nog onduidelijk of een laag testosteronniveau botontkalking veroorzaakt of dat het juist een gevolg daarvan is.

  Metabool syndroom

  Een laag testosterongehalte wordt ook vaak gezien in combinatie met het zogeheten metabool syndroom. Dat syndroom is een combinatie van factoren die kunnen leiden tot hart- en vaatziekten. Het gaat om hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, een ongunstige bloedsuikerspiegel, aderverkalking en (extreem) overgewicht. Ook hier is niet duidelijk of een laag testosteronniveau dit alles veroorzaakt of dat het juist een gevolg is. De echte boosdoener is mogelijk het vet dat rond organen ligt opgeslagen.

  Orgaanvet

  Uit een groeiend aantal onderzoeken blijkt dat diep in de buik liggend vet de bloedsuikerspiegel en de cholesterolwaarden negatief beïnvloeden. Diepliggend buikvet of orgaanvet zet testosteron om in het vrouwelijk hormoon oestrogeen, dat vetopslag nog eens bevordert. Terwijl de vetmassa toeneemt en de spiermassa afbrokkelt, wordt het lichaam minder gevoelig voor insuline en neemt de kans op diabetes type 2 toe. De meeste mannen kunnen dit proces terugdringen of zelfs ten goede keren. Ze kunnen hun testosteronproductie weer opkrikken door hun leefstijl te veranderen.

  Reden genoeg dus om deze testosteron test te doen en meer te weten te komen over je huidige testosteron waarde.


  Penopauze

  Bij vrouwen die in de overgang komen, verandert de hormoonspiegel relatief snel. Deze menopauze kent niet echt een mannelijke tegenhanger. Bij mannen wordt wel eens van een penopauze of andropauze gesproken, als de testosteronspiegel in het bloed niet meer boven de 12 nanomol per liter komt. Een tekort komt voor bij bijna 1 op de 10 mannen in de leeftijd tussen 40 en 79. Allerlei klachten kunnen ontstaan, die echter niet altijd worden opgemerkt of in verband worden gebracht met laag testosteron. De belangrijkste klachten zijn afname van het libido, depressieve gevoelens en botontkalking.

  Lees meerLees minder

  Recent bekeken

   • Testosteron

   Testosteron

   € 29,-

   Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon. Testosteron wordt geproduceerd in de bijnie...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Bloedonderzoek Testosteron

   Bloedonderzoek Testosteron

   € 29,-