Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Nabepaling van Testosteron naar Testosteron Vrij
 • Nabepaling van Testosteron naar Testosteron Vrij

Nabepaling van Testosteron naar Testosteron Vrij

  Testosteron vrij wordt berekend uit de 3 testen Testosteron SHBG en Albumine. We binnen 5 werkdagen na ontvangst van het bloed de nabepaling verzorgen.

  49,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Nabepaling van Testosteron naar Testosteron Vrij

  Testosteron vrij wordt berekend uit de 3 testen Testosteron, SHBG en Albumine.
  Als testosteron al uitgevoerd is op jouw labrapport, kunnen we binnen 5 werkdagen na ontvangst van het bloed op ons lab de nabepaling verzorgen van:

  • SHBG
  • Albumine

  Je hoeft dan niet nogmaals bloed af te laten nemen. Je ontvangt de berekening van Testosteron Vrij uit deze waarden.

  Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachthormoon. Testosteron is nodig voor een normale ontwikkeling van de mannelijke geslachtskenmerken. Bovendien is testosteron nodig voor een goede productie van zaadcellen.

  Het grootste deel van het testosteron zit gebonden aan het transport-eiwit SHBG (Sex Hormoon Bindend Globuline) en is daardoor niet biologisch actief. Deze test meet de hoeveelheid ongebonden, biologisch actief testosteron.

  De test meet de hoeveelheid Sex Hormone Bindend Globuline (SHBG) in bloed. SHBG is een eiwit (globuline) dat door de lever wordt geproduceerd en in staat is om testosteron en oestradiol sterk aan zich te binden. SHBG transporteert vervolgens deze hormonen in een inactieve vorm via het bloed door het lichaam. Testosteron remt de productie van SHBG terwijl oestradiol juist de productie stimuleert.

  Mannen maken vooral testosteron aan in de teelballen (testes) en maar weinig oestradiol. Vrouwen maken vooral oestradiol aan in de eierstokken (ovaria) en een beetje testosteron in ovaria en in de bijnier. Verandering van de hoeveelheid SHBG heeft invloed op de hoeveelheid testosteron dat vrij beschikbaar is.

  Klik hier voor de VrijTestosteronCalculator

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Nabepaling van Testosteron naar Testosteron Vrij

   Nabepaling van Testosteron naar Testosteron Vrij

   € 49,-