Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

  • Antilichamen tegen Autoimmuunhepatitis (leverantigeen) blottest

Antilichamen tegen Autoimmuunhepatitis (leverantigeen) blottest

    Auto-immuunhepatitis (AIH) is een aandoening waarbij het immuunsysteem de lever aanvalt, wat kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, geelzucht, buikpijn en leverproblemen

    77,-

    + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
    Bekijk de video voor meer informatie

    Toelichting

    Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

    De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

    Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

    Aan verlanglijst toevoegen

    • Geen verwijzing nodig van je huisarts
    • Stel zelf je onderzoek samen
    • Prikpunten in heel Nederland

    1853 beoordelingen

    Placeholder8,9/10
    10/10

    Monique

    Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

    10/10

    Denise

    Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

    Productomschrijving

    Antilichamen tegen Autoimmuunhepatitis (leverantigeen) blottest

    Autoimmuunhepatitis (leverantigeen) blottest een combinatietest is die specifieke auto-antilichamen in het serum detecteert om auto-immuunhepatitis (AIH) te diagnosticeren of te bevestigen. Hier is meer informatie over de vier specifieke markers die in deze test worden uitgevoerd:

    • LC-1 (levercytosol type 1): LC-1-antilichamen zijn auto-antilichamen die vaak worden aangetroffen bij patiënten met auto-immuunhepatitis. Hun aanwezigheid kan een aanwijzing zijn voor de diagnose van AIH.
    • Lever-/niermicrosomen (LKM-1): LKM-1-antilichamen zijn ook geassocieerd met auto-immuunhepatitis, vooral in het geval van AIH-2. Het opsporen van LKM-1-antilichamen kan helpen bij de diagnose en classificatie van de ziekte.
    • M2 (IgG): M2-antilichamen zijn geassocieerd met een andere leveraandoening, primaire biliaire cholangitis (PBC), maar ze kunnen ook in zeldzame gevallen bij patiënten met AIH worden aangetroffen. Het detecteren van M2-antilichamen kan helpen om AIH van PBC te onderscheiden.
    • SLA/LP: SLA (soluble liver antigen) en LP (liver-pancreas) antilichamen zijn specifieke auto-antilichamen die geassocieerd worden met auto-immuunhepatitis. Het aantonen van deze antilichamen in het bloed kan bijdragen aan de diagnose van AIH.

     

    AIH is een aandoening waarbij het immuunsysteem van het lichaam abusievelijk de levercellen aanvalt. De exacte oorzaak van AIH is nog niet bekend, maar het lijkt een complexe mix van genetische, omgevings- en immuunfactoren te zijn. Er zijn verschillende theorieën over wat AIH kan veroorzaken, waaronder virale infecties, genetische aanleg en milieu-invloeden, maar de precieze trigger is niet duidelijk vastgesteld. AIH is niet besmettelijk en niet wordt veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik.

    Klachten en Symptomen van Auto-immuunhepatitis:
    De symptomen van AIH kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen zich geleidelijk ontwikkelen. Mensen met AIH kunnen de volgende symptomen ervaren:

    • Vermoeidheid: Onverklaarbare vermoeidheid is vaak een vroeg symptoom van AIH.
    • Buikpijn: Ongemak of pijn in de rechterbovenhoek van de buik, waar de lever zich bevindt.
    • Geelzucht: Dit veroorzaakt een gele verkleuring van de huid en het oogwit als gevolg van een ophoping van bilirubine in het lichaam, wat optreedt wanneer de lever niet goed functioneert.
    • Donkere urine: De urine kan donkerder van kleur worden als gevolg van verhoogde bilirubinespiegels.
    • Lichte ontlasting: De ontlasting kan lichter van kleur worden als gevolg van verminderde bilirubine-uitscheiding in de gal.
    • Gewichtsverlies: Onbedoeld gewichtsverlies kan optreden bij sommige patiënten.
    • Misselijkheid en braken: Sommige mensen met AIH ervaren misselijkheid en braken.
    • Jeukende huid: Jeuk kan voorkomen als gevolg van ophoping van galzuren in de huid.
    • Leververgroting: De lever kan vergroot zijn en voelbaar zijn bij lichamelijk onderzoek.

    Het resultaat van de test kan artsen helpen bij het bepalen van de juiste behandeling van de aandoening. Het is belangrijk om de resultaten en interpretatie van deze test te bespreken met een medische professional, omdat AIH een ernstige aandoening is die specifieke behandeling en opvolging vereist.

     

    Lees meerLees minder

    Reviews

    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      Antilichamen tegen Autoimmuunhepatitis (leverantigeen) blottest

      Antilichamen tegen Autoimmuunhepatitis (leverantigeen) blottest

      € 77,-