Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • iGene DNA-test Health Morbus Wilson speekseltest
 • iGene DNA-test Health Morbus Wilson speekseltest
 • iGene DNA-test Health Morbus Wilson speekseltest
 • iGene DNA-test Health Morbus Wilson speekseltest
 • iGene DNA-test Health Morbus Wilson speekseltest

iGene DNA-test Health Morbus Wilson speekseltest

  iGene HEALTH is de meest complete DNA-speekseltest. Het geeft informatie over alle beschikbare onderwerpen van de iGene DNA-test.

  Vrij Koper + 69,00Meer lezenTest bij klachten die passen bij de ziekte van Wilson Menkes-syndroom koperstapeling kopervergiftiging kopertekort bloedarmoede misselijkheid enzMeer lezen

  Vrij Koper + 69,00Test bij klachten die passen bij de ziekte van Wilson Menkes-syndroom koperstapeling kopervergiftiging kopertekort bloedarmoede misselijkheid enzSluiten

  iGene ExtraGene analyse + 356,95Meer lezenHierbij wordt extra gen informatie vrijgegeven in het professionele dashboard van de iGene Certified Professional.
  Afhankelijk van uw vraag zoeken wij in overleg met u de beste iCP professional.
  Meer lezen

  iGene ExtraGene analyse + 356,95Hierbij wordt extra gen informatie vrijgegeven in het professionele dashboard van de iGene Certified Professional.
  Afhankelijk van uw vraag zoeken wij in overleg met u de beste iCP professional.
  Sluiten

  € 289,-246,-

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  iGene DNA-test Health Morbus Wilson speekseltest

  iGene DNA-test: Health ziekte van Wilson, ook bekend als morbus Wilson
  Aandoeningen & leefstijl, Medicijngevoeligheid & farmacogenetica, persoonlijke kenmerken.

  Extra: Bij deze versie dan de IGene health test wordt  het Morbus Wilson gen uit de ruwe labdata voor jouw geanalyseerd en geïnterpreteerd.

  Hiervoor is een informed consent (toestemmingsverklaring) nodig.

  Bij een genetische test voor de ziekte van Wilson, ook bekend als morbus Wilson, wordt  gekeken naar mutaties in het ATP7B-gen. Dit gen is verantwoordelijk voor het coderen van een eiwit dat essentieel is voor het transport van koper in het lichaam. De ziekte van Wilson is een erfelijke aandoening waarbij het lichaam koper niet goed kan verwerken en uitscheiden, wat leidt tot een overmatige ophoping van koper in organen zoals de lever, hersenen en andere weefsels.

  Er wordt hierbij gekeken naar specifieke mutaties in het ATP7B-gen die morbus Wilson kunnen veroorzaken. Deze mutaties kunnen leiden tot een verminderde of afwezige functie van het eiwit dat betrokken is bij het kopertransport.

  De resultaten van de genetische test kunnen helpen bij het stellen van de diagnose van morbus Wilson, vooral in gevallen waar de klinische symptomen en andere diagnostische tests niet doorslaggevend zijn. Daarnaast kan genetische testen nuttig zijn voor familieleden van een patiënt met morbus Wilson om hun risico op de ziekte te beoordelen en om dragerschap van de mutatie te identificeren. Bijvoorbeeld voor familieplanning, aangezien de ziekte autosomaal recessief wordt overgeërfd, wat betekent dat een kind de ziekte kan erven als beide ouders drager zijn van een mutatie in het ATP7B-gen.

  iGene HEALTH is de meest complete DNA-test. Via een speekselmonster brengen we een deel van jouw DNA in kaart. Hiermee krijg je informatie over je genetische aanleg, opgesplitst in verschillende gezondheidsthema’s:

  - Genetische aanleg voor aandoeningen, gekoppeld aan relevante preventieve leefstijladviezen
  - Gevoeligheid voor veelgebruikte medicijnen en farmaco-profiel
  - Persoonlijke kenmerken

  Hoe werkt het?

  Je ontvangt thuis een iGene DNA-kit waarmee je een DNA-sample afneemt. Dit stuur je terug met de meegeleverde retourenvelop. Vervolgens wordt jouw DNA geanalyseerd in een medisch laboratorium en na 4 tot 6 weken is het iGene Genenpaspoort klaar. Je kunt de resultaten raadplegen met de iGene app of downloaden als pdf-rapport.

  Eenmalige test, blijvende waarde

  Jouw DNA is uniek en blijft jouw leven lang ongewijzigd. Een DNA onderzoek is daardoor geen momentopname, maar een waardevolle investering die informatie oplevert waarvan je je leven lang profijt hebt.

  iGene app / Ruwe data / PDF rapport / Persoonlijke kenmerken / Medicijn-gevoeligheid / Farmacogenetica / Berichtenservice / Aandoeningen / Leefstijlprioriteiten

  Als je het vooraf met ons afstemt, en onze behandelaarscode invoert,  kunnen de andere aandoeningen uitgezet worden.

  Aandoeningen & leefstijl

  Je krijgt informatie over 15 aandoeningen waarbij het, in preventief opzicht, zinvol is om iets te weten over je persoonlijke aanleg. Blijkt dat je een verhoogde aanleg voor een aandoening hebt? Per aandoening ontvang je een uitgebreide lijst met tips en adviezen om de aandoening te helpen voorkomen.

   

  Medicijngevoeligheid & farmacogenetica (inclusief MTHFR)
  DNA-variaties hebben invloed op de activiteit van enzymen en transporteiwitten, waardoor er veel individuele verschillen bestaan in de snelheid waarmee medicijnen in het lichaam worden verwerkt. Hierdoor kunnen bepaalde geneesmiddelen bij de een beter aanslaan dan bij de ander, of heb je meer last van bijwerkingen dan iemand anders.

  De DNA-test brengt preventief in kaart op welke medicijnen je afwijkend kunt reageren. Hiermee kan een arts of apotheker voor jou meteen het juiste geneesmiddel en de juiste dosering kiezen.

  Farmaco-profiel

  Het farmacogenetisch rapport is een overzicht van jouw persoonlijke enzymwerking wat je eenvoudig kunt delen met je huisarts of apotheker.

  Medicijngevoeligheid

  Eventuele afwijkingen in enzymactiviteit kan invloed hebben op de werking geneesmiddelen. 


  Persoonlijke kenmerken
  Dit onderdeel geeft informatie in de categorie ‘leuk of handig om te weten’. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Alcohol overgevoeligheid
  • Alopecia androgenetica (haaruitval)
  • Bittere smaakperceptie
  • Cafeïnegevoeligheid
  • Erfelijke fructose intolerantie (HFI)
  • Glutenintolerantie (coeliakie)
  • Norovirus-resistentie
  • Lactose-intolerantie
  • Kans op rood haar
  • Snelle spiervezels
  • Gevoeligheid voor SARS (2003)
  • Gevoeligheid voor pijn en stress (COMT-gen)
  • Hemochromatose (ijzerstapeling)
  • Trombofilie

   

  Regelmatig nieuwe updates
  iGene voegt regelmatig nieuwe informatie toe aan het Genenpaspoort. Ook reeds opgeleverde profielen ontvangen dan een update met nieuwe kenmerken of andere relevante informatie op basis van jouw DNA-profiel.

  Persoonlijke begeleiding

  Vind je het, na het doen van de DNA-test, prettig als iemand de resultaten van jouw test persoonlijk toelicht? Of heb je behoefte aan begeleiding bij het aanpassen van je leefstijl? Wij brengen je voor het bespreken van je uitslag graag in contact met een iGene Certified Professional, die alles van DNA uitslagen weet, om je verder te helpen.

  Voor meer informatie zie hier de brochure "iGene Paspoort iets voor mij"?

   

  igene logo bloedwaardentest

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • iGene DNA-test Health Morbus Wilson

   iGene DNA-test Health Morbus Wilson

   € 289,- € 246,-

   iGene HEALTH is de meest complete DNA-speekseltest. Het geeft informatie over alle beschik...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   iGene DNA-test Health Morbus Wilson speekseltest

   iGene DNA-test Health Morbus Wilson speekseltest

   € 289,- € 246,-