Terug

 • Reticulocyten

Reticulocyten

  Wanneer iemand bloedarmoede heeft is het belangrijk om te weten of er l nieuwe rode bloedcellen gemaakt worden. Het absolute aantal reticulocyten in het bloed is een indicatie voor de activiteit van het beenmerg dat voor nieuwe rode bloedcellen zorgt.

  9,50

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Reticulocyten

  Reticulocyten zijn rode bloedcellen die nog moeten ontwikkelen. Ze bevatten nog erfelijk materiaal wat uiteindelijk bij de rijping verloren gaat. Erythtocyten, het eindstadium van rode bloedcellen bevat geen RNA meer.
  Wanneer iemand bloedarmoede heeft is het belangrijk om te weten of er wel nieuwe rode bloedcellen gemaakt worden. Het absolute aantal reticulocyten in het bloed is een indicatie voor de activiteit van het beenmerg dat voor nieuwe rode bloedcellen zorgt.
  Bij een verhoogde aanmaak zal het totale aantal reticulocyten verhoogd zijn. Echter de hoeveelheid in de bloedbaan wordt gemeten en weergegeven als percentage van de rode bloed cellen. Dit vergt enig voorbehoud bij de interpretatie van de uitslag. Want in het geval van anemie zal, ook wanneer totaal gezien de productie van reticulocyten niet is toegenomen toch een verhoogd percentage reticulocyten gemeten worden.

  referentiewaarden: 0.5 - 2.0 %

  Reviews

  Recent bekeken

   • EDTA Reticulocyten

   Reticulocyten

   € 9,50

   Wanneer iemand bloedarmoede heeft is het belangrijk om te weten of er l nieuwe rode bloedc...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Reticulocyten

   Reticulocyten

   € 9,50

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »