Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Hippozuur en methylhippozuur uit urine

Hippozuur en methylhippozuur uit urine

  Hippozuur en methylhippozuur zijn organische zuren die in urine kunnen worden gemeten. Ze zijn indicatoren van bepaalde metabole processen en kunnen worden gebruikt bij de evaluatie van stofwisselingsstoornissen zoals stofwisselingsziekten of aandoeninge

  79,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Hippozuur en methylhippozuur uit urine

  Hippozuur uit urine (HIPP HPPCR) en methylhippozuur (METHIP) uit urine kunnen door de bedrijfsarts aangevraagd worden naar aanleiding van de RI&E, omdat er sprake is van een risico bij de werkzaamheden.

  Hippuurzuur is onder andere een metaboliet van tolueen en wordt dienovereenkomstig vaker in de urine uitgescheiden bij blootstelling aan tolueen. Vanwege het fysiologische voorkomen van hippuurzuur is de bepaling van cresol in urine beter geschikt om de blootstelling aan tolueen te beoordelen.

  Methylhippuurzuren zijn metabolieten van hun overeenkomstige xylenen (o-, m-, p-). Xyleen is een vluchtige aromatische koolwaterstof en behoort tot de "BTXE"-groep (benzeen-tolueen-xyleen-ethylbenzeen). Xylenen worden gebruikt als oplosmiddelen en worden gebruikt bij de vervaardiging van kunststoffen en lijmen. Ze worden ook aan brandstoffen toegevoegd om het octaangetal te verhogen. Xylenen zijn schadelijk voor de gezondheid bij opname via de huid en de luchtwegen. Ze kunnen bijvoorbeeld hoofdpijn, geheugen- en oriëntatiestoornissen, duizeligheid en kortademigheid veroorzaken.

   

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Hippozuur en methylhippozuur

   Hippozuur en methylhippozuur

   € 79,-

   Hippozuur en methylhippozuur zijn organische zuren die in urine kunnen worden gemeten. Ze ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Hippozuur en methylhippozuur uit urine

   Hippozuur en methylhippozuur uit urine

   € 79,-