Terug

 • Hippozuur en methylhippozuur uit urine

Hippozuur en methylhippozuur uit urine

  € 79,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Hippozuur en methylhippozuur uit urine

  Hippozuur uit urine (HIPP HPPCR) en methylhippozuur (METHIP) uit urine kunnen door de bedrijfsarts aangevraagd worden naar aanleiding van de RI&E, omdat er sprake is van een risico bij de werkzaamheden.

  Hippuurzuur is onder andere een metaboliet van tolueen en wordt dienovereenkomstig vaker in de urine uitgescheiden bij blootstelling aan tolueen. Vanwege het fysiologische voorkomen van hippuurzuur is de bepaling van cresol in urine beter geschikt om de blootstelling aan tolueen te beoordelen.

  Methylhippuurzuren zijn metabolieten van hun overeenkomstige xylenen (o-, m-, p-). Xyleen is een vluchtige aromatische koolwaterstof en behoort tot de "BTXE"-groep (benzeen-tolueen-xyleen-ethylbenzeen). Xylenen worden gebruikt als oplosmiddelen en worden gebruikt bij de vervaardiging van kunststoffen en lijmen. Ze worden ook aan brandstoffen toegevoegd om het octaangetal te verhogen. Xylenen zijn schadelijk voor de gezondheid bij opname via de huid en de luchtwegen. Ze kunnen bijvoorbeeld hoofdpijn, geheugen- en oriëntatiestoornissen, duizeligheid en kortademigheid veroorzaken.

   

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Hippozuur en methylhippozuur uit urine

   Hippozuur en methylhippozuur uit urine

   € 79,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »