Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Haaruitval
 • Haaruitval

Haaruitval

  Met deze bloedtest kun je zien of de oorzaak van haaruitval aan bepaalde tekorten ligt. Als je de oorzaak achterhaald hebt is een gerichte aanpak ter verbetering mogelijk.

  Dihydrotestosteron (DHT) + 69,00Meer lezenDihydrotestosteron ook wel DHT genoemd staat bekend als de grootste oorzaak van het erfelijk kaal worden bij mannen.Meer lezen

  Dihydrotestosteron (DHT) + 69,00Dihydrotestosteron ook wel DHT genoemd staat bekend als de grootste oorzaak van het erfelijk kaal worden bij mannen.Sluiten

  Testosteron + 29,00Meer lezenTestosteron is een mannelijk geslachtshormoon. Testosteron wordt geproduceerd in de bijnieren en regelt veel meer dan de zin in seks. Test het vandaag nog!Meer lezen

  Testosteron + 29,00Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon. Testosteron wordt geproduceerd in de bijnieren en regelt veel meer dan de zin in seks. Test het vandaag nog!Sluiten

  Prolactinetest voor mannen + 29,00Meer lezenProlactine is een hormoon dat wordt gemaakt in de hypofyse. Het stimuleert de productie van borstklierweefsel. Een verhoogd prolactine remt de vruchtbaarheid.Meer lezen

  Prolactinetest voor mannen + 29,00Prolactine is een hormoon dat wordt gemaakt in de hypofyse. Het stimuleert de productie van borstklierweefsel. Een verhoogd prolactine remt de vruchtbaarheid.Sluiten

  Zink Intracellulair + 39,00Meer lezenDeze test meet het zinkgehalte in rode bloedcellen (RBC). Analyse van rode bloedcellen (RBC) is een geavanceerde methode voor het beoordelen van een zink tekort in cellen of in de bloedcelmembranen. Het kan nauwkeuriger zijn dan het testen van zink inMeer lezen

  Zink Intracellulair + 39,00Deze test meet het zinkgehalte in rode bloedcellen (RBC). Analyse van rode bloedcellen (RBC) is een geavanceerde methode voor het beoordelen van een zink tekort in cellen of in de bloedcelmembranen. Het kan nauwkeuriger zijn dan het testen van zink inSluiten

  Lever/galblaas + 27,00Meer lezenBloedonderzoek om te kijken of er sprake is van geelzucht, die onder andere veroorzaakt kan worden door leverziekten en galstenen.Meer lezen

  Lever/galblaas + 27,00Bloedonderzoek om te kijken of er sprake is van geelzucht, die onder andere veroorzaakt kan worden door leverziekten en galstenen.Sluiten

  € 149,-129,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Haaruitval

  Dit bloedonderzoek bevat onderzoek naar de bloedwaarden die haaruitval kunnen veroorzaken:

  • vitamine B12
  • Ijzer
  • Ferritine
  • TSH (Thyroid stimulerend hormoon)
  • Cortisol (stresshormoon)
  • Jodium te kort (Jodium serum)

  Veel vrouwen maar ook mannen hebben steeds jonger last van het uitvallen van haar. Iedereen heeft last van gezonde haaruitval, 100-150 haren per dag verliezen is normaal, maar als je steeds meer haar ziet verdwijnen of kale plekken op je hoofd krijgt is er iets loos.  In veel gevallen blijkt haaruitval echter eenvoudig te verhelpen als je de oorzaak weet.

  Stress

  Stress put het lichaam uit en ontregelt de interne huishouding. Langdurige verhoging van het stresshormoon cortisol wordt gelinkt aan haaruitval. Maar ook een tekort aan cortisol, als gevolg van bijvoorbeeld bijnieruitputting kan haaruitval opleveren. Teveel cortisol herken je aan een nerveus, angstig en stresserig gevoel en vetophoping rondom de buik.

  Heb je veel stress (gehad)? Let dan extra op je voeding, vermijd teveel vet en cafeïne, neem dagelijks een goede multivitamine in en zorg voor voldoende beweging.

  Jodiumtekort

  Volgens onderzoeken lopen steeds meer Nederlanders een jodiumtekort op ondanks het feit dat veel mensen gejodeerd zout gebruiken en veel brood eten waar gejodeerd bakkerszout in is verwerkt. Een gebrek aan jodium zorgt over het algemeen voor een trager werkende schildklier maar heeft ook invloed op andere processen in het lichaam. Een gebrek aan jodium kan één van de oorzaken zijn van haaruitval.

  Om voldoende jodium binnen te krijgen is het belangrijk om voedsel te eten zoals sushi, vis of zeewier. Zorg er ook voor dat je gejodeerd zout (Jozo) gebruikt of vul je voeding eventueel aan met kelptabletten of vloeibaar jodium. Dit laatste kun je bespreken met een orthomoleculaire therapeut of diëtist. Je hebt per dag maar 150 microgram (geen milligram) nodig dus overdrijf het niet want dat kan een onrustig gevoel geven. Let op: sommige multivitamines bevatten jodium (uit kelp), dit is wel iets om rekening mee te houden.

  Vitamine B12

  Van vitamine B12 is bekend dat er bij een tekort haaruitval kan ontstaan. Een tekort aan vitamine B12 zorgt ook voor een vermoeid en lusteloos gevoel. Veel Nederlanders hebben zonder het te weten een tekort. Een goede multivitamine bevat vitamine B12 maar om het niveau in het bloed op te krikken is een hogere dosering tot soms wel 1000mcg om de dag nodig. Laat een bloedonderzoek doen en zorg ervoor dat je hoog-normaal zit wat de referentiewaarde van vitamine B12 betreft.

  Ferritine

  Verlaagd ferritine komt voor bij depot-ijzertekort, ijzergebrekanemie,
  malabsorptie-syndroom of een ijzerbeperkt dieet. Ferritine concentraties lager dan 40 μg/l kunnen bij vrouwen haaruitval veroorzaken.

  Ijzer

  Ijzertekort komt vaak voor bij vrouwen en wordt ook gelinkt aan haaruitval. Ijzertekort kan voorkomen als gevolg van de menstruatie, bij vegetariërs of wanneer men weinig ijzerrijk voedsel eet. Een tekort aan ijzer kan makkelijk worden vastgesteld aan de hand van een bloedonderzoek. Als je je ijzer wilt laten bepalen zorg er ook voor dat je ferritine wordt meegeprikt. Dit is de voorraad aan ijzer die het lichaam heeft opgeslagen. Sommige mensen hebben een ijzerwaarde binnen de referentiewaarde maar een erg laag ferritineniveau. Dit kan de oorzaak van je haaruitval zijn.

  Een licht tekort aan ijzer is op te lossen door Floradix te gebruiken, verkrijgbaar bij iedere drogist en bij sommige supermarkten. Een groter gebrek aan ijzer kan opgelost worden door staalpillen, deze moeten door een arts worden voorgeschreven. Bij een ijzertekort is er ook vaak een tekort aan vitamine B12.

  Trage schildklier

  Een traag werkende schildklier kan de oorzaak zijn van haaruitval. Een traag werkende schildklier wordt in de medische wereld hypothyreïdie genoemd en vastgesteld op basis van een bloedonderzoek. Bij dit onderzoek wordt de TSH gemeten. Veel stress en weinig beweging kunnen negatief van invloed zijn op de werking van je schildklier.

  Bij een traag werkende schildklier is er ook vaak een tekort aan ijzer en/of vitamine B12. Bij de Ziekte van Hashimoto wordt gemeten of je antistoffen tegen de schildklier aanmaakt, waardoor deze vertraagd werkt.

  Gifstoffen

  Door onze relatief ongezonde voeding en de niet al te schone lucht die we inademen hopen zich veel gifstoffen op in ons lichaam. Deze vergiftiging kan processen in ons lichaam verstoren en voor onverklaarbare klachten zorgen. Het middel chlorofyl is een natuurproduct (het bestaat uit het pigment dat planten hun karakteristieke groene kleur geeft) dat kan helpen bij haaruitval.

  Chlorofyl komt in hoge doseringen voor in chlorella en in mindere mate in spinazie. Chlorofyl zuivert het bloed van gifstoffen door schadelijke stoffen aan zich te binden en af te voeren uit het lichaam. Chlorofyl is ook in staat zich te binden met chemische stoffen waarvan bekend is of waarvan vermoed wordt dat ze kanker te veroorzaken, zoals bijvoorbeeld polycyclische aromatische koolwaterstoffen die worden aangetroffen in tabaksrook. Daarnaast gaat chlorofyl haaruitval tegen, wordt het haar steviger en verdwijnt bij sommige mannen de grijze kleur, wellicht als gevolg van de reparatie van de DNA.

  (Crash)diëten

  Het volgen van een bepaald dieet kan zorgen voor haaruitval als gevolg van een snelle aanpassing van de stofwisseling of gebrek aan voldoende bouwstoffen. Dit is een fysiologische respons op het (snelle) afvallen. In de meeste gevallen groeit het haar weer aan zodra er wordt overgestapt op een ander eetpatroon.

  Bijwerkingen

  Sommige medicatie geven bijwerkingen die bij gevoelige mensen haaruitval geven. Van middelen als Seroxat en Colchicine is bekend dat deze bij gevoelige gebruikers haaruitval als bijwerking veroorzaken.

  Lees meerLees minder

  Combinatie deals

  Geniet van deze geweldige kortingsdeals

   • Haaruitval

   Haaruitval

   Met deze bloedtest kun je zien of de oorzaak van haaruitval ...

   • Haaruitval

   Dihydrotestosteron (DHT)

   Dihydrotestosteron ook wel DHT genoemd staat bekend als de g...

  haaruitval met DHT

  • Dihydrotestosteron (DHT)
  • Normaal:€ 198,-
  • Je bespaart: (11% Korting)€ 20,-
  • Totaalbedrag:€ 178,-

  Tip!

  Recent bekeken

   • Haaruitval

   Haaruitval

   € 149,- € 129,-

   Met deze bloedtest kun je zien of de oorzaak van haaruitval aan bepaalde tekorten ligt. A...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Haaruitval

   Haaruitval

   € 149,- € 129,-