Terug

  d-dimeer bloedstolling niet beschikbaar bij Bloedwaardentest

   D-dimeer kan niet verstuurd worden, deze bloedstolling moet ter plekke gemeten worden. De test is ook (op diverse plaatsen) voor een paar euro verkrijgbaar als sneltest.

   € 6,95

   Aan verlanglijst toevoegen

   • Geen verwijzing nodig van je huisarts
   • Stel zelf je onderzoek samen
   • Prikpunten in heel Nederland

   1265 beoordelingen

   Placeholder8,9/10
   10/10

   James

   Goede klantenservice!

   10/10

   Dex Hermans

   Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

   Productomschrijving

   d-dimeer bloedstolling niet beschikbaar bij Bloedwaardentest

   Bepaling D-Dimeer D-dimeren.

   d-dimeer trombosetest is niet beschikbaar via Bloedwaardentest, 

   De test is ook (op diverse plaatsen) voor een paar euro verkrijgbaar als sneltest.

   Bij patiënten met acute pijn op de borst en kortademigheid wijst een verhoogde waarde van D-dimeer zonder hartklachten op  een longembolie. 

   Ga bij zo'n klachten altijd naar de huisarts of bel 112.

   Verhoogde d-dimeren in het bloed wijzen op bloedstolstels

   D-dimeer is een verbinding afkomstig van een bloedstolsel en is uitsluitend in het bloed aanwezig als er ook een stolsel aanwezig is, of is geweest. D-dimeer komt vrij als het bloedstolsel wordt afgebroken. Een bloedstolsel bestaat uit een netwerk van fibrinedraden (stollingseiwitten). Het fibrinenetwerk wordt met behulp van plasmine (een eiwit) afgebroken waarbij het stolsel oplost en wordt verwijderd. Een van de afbraakproducten is het D-dimeer, dat alleen ontstaat als een fibrinenetwerk wordt afgebroken. De hoeveelheid D-dimeer in bloed is altijd heel erg laag, behalve als er een stolsel in het bloed aanwezig is dat, op dat moment, wordt afgebroken

   De D-dimeer test wordt in de regel gebruikt om de aanwezigheid een bloedstolsel in de bloedbaan op te sporen. Deze bloedstolsels kunnen ontstaan bij aandoeningen die gepaard gaan met een (tijdelijke) verhoogde bloedstollingsneiging die zich kunnen uiten als bijvoorbeeld:

   diepe veneuze trombose (DVT) waarbij een stolsel in een beenader ontstaat
   longembolie (LE) waarbij een stolsel in de longen ontstaat
   diffuse intravasale stolling (DIS), waarbij stolseltjes en bloedinkjes ontstaan door het hele lichaam

   Meestal treden de stolsels op in de aderen van het lichaam. Als ze echter ontstaan in de voor het zuurstoftransport zo belangrijke slagaderen (arteri en eumln), kan de bloedtoevoer worden geblokkeerd naar cruciale organen zoals de nieren, de hersenen of het hart. Hierdoor kan blijvende schade aan het orgaan optreden (infarct) en dit kan zelfs tot volledige uitval van het orgaan lijden.

   De D-dimeer test is vooral nuttig als de dokter denkt dat iets anders dan een en DVT en of en LE en de oorzaak is van de klachten. Een negatieve testuitslag kan deze gedachte dan bevestigen met een negatieve testuitslag is het zeer onwaarschijnlijk dat de klachten van de patient veroorzaakt worden door een bloedstolsel in de bloedbaan. Het is een snelle en voor de pati en eumlnt weinig belastende test om een afwijkende of overmatige stolling uit te sluiten. De D-dimeer test wordt meestal uitgevoerd in combinatie met beeldvormende technieken (beenecho, en CT-scan van de long) en andere laboratoriumtesten.

   Wat betekent de uitslag?

   Bij een normale D-dimeer waarde is het onwaarschijnlijk dat er bloedstolsels in het lichaam aanwezig zijn. Een positieve D-dimeer test geeft aan dat er een ongewoon hoog gehalte aan afbraakproducten van een fibrinenetwerk in het lichaam aanwezig is. De dokter weet dan dat er een verhoogde stolactiviteit (trombose) aanwezig is, waarbij afbraak van dit stolsel heeft plaats gevonden. De plek in het lichaam waar dit heeft plaatsgevonden en de oorzaak is echter dan nog onbekend. De verhoogde D-dimeer kan veroorzaakt zijn door diep veneuze trombose (DVT), longembolie (LE) en diffuse intravasale stolling (DIS), maar kan ook het gevolg zijn van een operatie, een verwonding, een infectie, een ziekte van de lever of de nier, zwangerschap en ziekten in de zwangerschap zoals zwangerschapsvergiftiging, hart- en vaatziekten en kanker..Deze test kan i.v.m. houdbaarheid en niet door bloedwaardentest aangeboden worden.

    

   De test is ook (op diverse plaatsen) voor een paar euro verkrijgbaar als sneltest.

   Mocht u de test persé nodig hebben dan kunt u voor bloedafname direct naar ons laboratorium in Mönchengladbach (30 km vanaf Roermond)

   Reviews

   Recent bekeken

    • d-dimeer

    d-dimeer

    € 6,95

    D-dimeer kan niet verstuurd worden, deze bloedstolling moet ter plekke gemeten worden. De...

   Vergelijk producten Verwijder alle producten

   You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    d-dimeer bloedstolling niet beschikbaar bij Bloedwaardentest

    € 6,95

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »