Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Bloedbeeld
 • Bloedbeeld
 • Bloedbeeld

Bloedbeeld

  In het bloedbeeld worden de volgende bloedwaarden gemeten: Hemoglobine Bloedarmoede Leucocyten - Witte bloedcellen - Infecties Bloedplaatjes (Trombocyten) enz

  Leverziekten combi + 25,00Meer lezenOnderzoek naar leverziekten leverproblemen of om te veel alcoholgebruik op te sporen.Meer lezen

  Leverziekten combi + 25,00Onderzoek naar leverziekten leverproblemen of om te veel alcoholgebruik op te sporen.Sluiten

  Cholesterol pakket + 25,00Meer lezenCholesterol speelt een belangrijke rol in het lichaam bij de opbouw van weefsels en organen en bij de aanmaak van bepaalde hormonen en galzuren. Lees meer ...Meer lezen

  Cholesterol pakket + 25,00Cholesterol speelt een belangrijke rol in het lichaam bij de opbouw van weefsels en organen en bij de aanmaak van bepaalde hormonen en galzuren. Lees meer ...Sluiten

  Vitamine D + B12 Combi + 49,00Meer lezenKorting op combinatietest bloedonderzoek naar tekort van de belangrijkste vitamines D3 en B12Meer lezen

  Vitamine D + B12 Combi + 49,00Korting op combinatietest bloedonderzoek naar tekort van de belangrijkste vitamines D3 en B12Sluiten

  Medische Check-up Algemeen + Vitamine D + 97,00Meer lezenDit bloedonderzoek vergelijkt uw bloed op 26 punten met de daarvoor geldende referentiewaarden. Zo krijgt uw snel een beeld van uw gezondheid en Vitamine D.Meer lezen

  Medische Check-up Algemeen + Vitamine D + 97,00Dit bloedonderzoek vergelijkt uw bloed op 26 punten met de daarvoor geldende referentiewaarden. Zo krijgt uw snel een beeld van uw gezondheid en Vitamine D.Sluiten

  17,50

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Bloedbeeld

  Bloedwaarden

  In het bloedbeeld worden de volgende bloedwaarden gemeten:

  • Hemoglobine (Hb) - Bloedarmoede - Algemene moeheidsklachten
  • Leucocyten - Witte bloedcellen - Infecties
  • Bloedplaatjes (Trombocyten) - Voorkomen van Bloedverlies
  • Erytrocyten - Rode bloedcellen - Bloedarmoede
  • Hematocriet -  Bloedarmoede - Vocht te kort
  • MCV (bloedbeeld)
  • MCH (bloedbeeld)
  • MCHC (bloedbeeld)
  • Nieuw per 01-01-2024: RDW-CV (Redd Cell Distrubution Weight) 


  WBC (leukocyten) Witte bloedcellen
        
  Verhoogd bij infecties, ontstekingen en kanker. Verlaagd bij medicijngebruik (bijvoorbeeld methotrexaat), bij sommige auto-immuunziekten, bij sommige ernstige infecties en bij het niet goed werken van het beenmerg.

  RBC (erytrocyten) Rode bloedcellen
         
  Verlaagd bij een bloedarmoede. Verhoogd bij een toegenomen aanmaak en bij vloeistof verlies door diarree, uitdroging of brandwonden.

  Hemoglobine

  De normaalwaarden (referentiewaarden) van hemoglobine zijn onder andere afhankelijk van leeftijd en geslacht.

  Een verhoogd hemoglobine kan het gevolg zijn van:

  • uitdroging
  • verhoogde aanmaak van rode bloedcellen in het beenmerg
  • ernstige longziekten
  • Langdurig verblijf op grote hoogte (>2000 meter)

   Een verlaagd hemoglobine kan het gevolg zijn van:

  • ijzergebrek of gebrek aan de vitaminen foliumzuur en vitamine-B12
  • erfelijke hemoglobine afwijkingen zoals bij sikkelcel anemie of thallassemie
  • erfelijke aandoeningen van rode bloedcellen
  • lever afbraak (levercirrose)
  • overmatig bloedverlies
  • verhoogde afbraak van rode bloedcellen
  • nierziekten
  • chronische ontstekings-ziekten
  • slecht functionerend beenmerg (aplastische anemie)


  Hematocriet

  Verlaagd: Verlaagd hematocriet duidt op bloedarmoede, bijvoorbeeld veroorzaakt door ijzergebrek. Andere oorzaken van een verlaagd hematocriet kunnen zijn vitaminegebrek, een bloeding, leverziekten of kanker. Verder onderzoek is nodig om de oorzaak van de bloedarmoede op te sporen.

  Verhoogd: Verhoogd hematocriet wordt meestal veroorzaakt door uitdroging. Inname van voldoende vocht lost dit probleem meestal op. Een andere oorzaak van een hoog hematocriet kan de ziekte polycytemia vera zijn. Hierbij worden in het beenmerg te veel rode bloedcellen aangemaakt. Ook komt verhoogd hematocriet voor als de longen niet goed functioneren waardoor het lichaam te weinig zuurstof krijgt. Om dit zuurstofgebrek te compenseren maakt het beenmerg meer rode bloedcellen aan en dat leidt tot verhoogd hematocriet.

  Trombocyten

  Verhoogd: Infecties en ontstekingen, ijzergebrek en miltverwijdering kunnen het aantal trombocyten tijdelijk verhogen. Soms komt een hoog trombocyten aantal voor zonder aanwijsbare reden en zonder gevolgen. Ook kan in geval van bepaalde beenmergziekten (zogeheten myeloproliferatieve ziekten) het aantal trombocyten verhoogd zijn. Bij deze beenmergziekten kan zowel een bloedingsneiging voorkomen als het makkelijker vormen van een stolsel (trombose).

  Verlaagd: Een laag trombocyten aantal kan worden veroorzaakt door een verminderde aanmaak van trombocyten in het beenmerg of door een versnelde afbraak in het bloed. In beide gevallen kan het aantal trombocyten zo laag worden dat er spontaan bloedingen optreden.

  MCV

  Een te hoge MCV waarde kan duiden op bloedarmoede ten gevolge van tekort aan vitamine B12 en/of foliumzuur.

  Een te lage MCV waarde kan duiden op bloedarmoede ten gevolge van ijzergebrek. Ook bij patiënten met thalassemie (afwijking van het hemoglobine eiwit in de rode bloedcellen) is de MCV te laag.


  MCH

  MCH is de afkorting voor de Engelse term 'mean corpuscular hemoglobin'. De MCH-test bepaalt de hoeveelheid hemoglobine (zuurstoftransporterend eiwit) in de rode bloedcellen en geeft daarmee informatie over de rode bloedcellen en over de verspreiding van zuurstof in het lichaam.
  De MCH wordt niet direct gemeten, maar berekend uit de hoeveelheid hemoglobine en het aantal rode bloedcellen. De MCH-waarde zegt iets over de mate van hemoglobinevulling van de rode bloedcellen. De test maakt deel uit van het complete bloedonderzoek.
  Afwijkende MCH-waarden komen voor bij mensen met bloedarmoede of afwijkende rode bloedcellen.

  MCHC Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration

  Kan verlaagd zijn als het MCV verlaagd is. Een verhoging hangt af van de hoeveelheid hemoglobine dat in een rode bloedcel past

  Dit is een maat voor de variatie in grootte van rode bloedcellen.

  De RDW-waarde is een belangrijk onderdeel van een compleet bloedbeeld. Het helpt bij het diagnosticeren en monitoren van verschillende gezondheidsproblemen, zoals:

  1. Anemie (Bloedarmoede): Een hoge RDW kan wijzen op verschillende soorten bloedarmoede, zoals ijzertekort of vitamine B12-tekort.

  2. Vitamine- of Mineralentekorten: Afwijkingen in RDW kunnen te maken hebben met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen.

  3. Chronische Ziektes: In sommige gevallen kunnen veranderingen in RDW verband houden met chronische ziekten of ontstekingsprocessen.

  De RDW wordt gemeten in een standaard bloedtest en wordt uitgedrukt als een percentage. Een hoger percentage duidt op meer variatie in de grootte van de rode bloedcellen, wat kan wijzen op verschillende medische aandoeningen of de noodzaak voor verder onderzoek.


   
  Dit onderzoek (zonder RDW) maakt ook deel uit van de Nationale Gezondheidscheck en de Algemene Medische Check-up

  Lees meerLees minder

  Recent bekeken

   • Bloedbeeld

   Bloedbeeld

   € 17,50

   In het bloedbeeld worden de volgende bloedwaarden gemeten: Hemoglobine Bloedarmoede Leucoc...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Bloedbeeld

   Bloedbeeld

   € 17,50