Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • ActiefVitB12 ( HoloTC ) Vitamine B12 te kort - Vingerprik
 • ActiefVitB12 ( HoloTC ) Vitamine B12 te kort - Vingerprik

ActiefVitB12 ( HoloTC ) Vitamine B12 te kort - Vingerprik

  Deze Holo-TC (Actief-B12) vingerpriktest meet alleen het actieve deel en is daardoor een betere test om de B12-status te beoordelen dan de gangbare standaard B12-serum test bij een beginnend B12 tekort.

  59,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  ActiefVitB12 ( HoloTC ) Vitamine B12 te kort - Vingerprik

  Actief Vitamine B12 (holo TC) test (serum)

  Of vitamine B12 tekort de oorzaak is van klachten als vermoeidheid en tintelingen is soms moeilijk vast te stellen. Wanneer vitamine B12 echter onopgemerkt blijft kan dit leiden tot ernstige en blijvende schade aan het zenuwstelsel.

  Deze Holo-TC (Actief-B12) test meet alleen het actieve deel en is daardoor een betere test om de B12-status te beoordelen dan de gangbare standaard B12-test. 
  Klik hier voor de brochure.

  Vitamine B12 is in het bloed gebonden aan twee verschillende transporteiwitten: Haptocorrine en Transcobalamine II. Alleen B12 gebonden aan Transcobalamine II kan in de cellen worden opgenomen en is dus bruikbaar voor het lichaam. De gangbare test waarbij het totaal-B12 (serum B12) wordt gemeten, maakt geen onderscheid tussen de beide vormen. De nieuwe test meet alléén de B12 gebonden aan Transcobalamine II. Dit wordt ook wel Holo-TC genoemd, of Actief-B12.
   
  Bij gezonde mensen ligt het percentage Actief-B12 tussen de 10% en 30% van het totaal B12. Bij personen met een B12 opnamestoornis blijkt dat deze verhouding anders ligt. Er is namelijk uit onderzoek gebleken dat de Actief-B12-waarde sneller daalt dan de totaal B12-waarde (serum B12). Dat heeft tot gevolg dat de Actief-B12 waarde al te laag kan zijn, wanneer de totaal-B12 waarde nog normaal is. Een tekort is op die manier eerder aan te tonen.

  De meest voorkomende oorzaak van een vitamine B12 tekort is een verstoorde opname in het maag-darmkanaal. Ook mensen die gedurende een langere tijd helemaal geen dierlijke producten gebruiken, zoals veganisten, kunnen een vitamine B12-tekort ontwikkelen.

  De verschijnselen van een tekort aan vitamine B12 treden vaak pas na jaren op, omdat het lichaam van deze vitamine een voorraad aanlegt. Een vitamine B12-tekort kan een tekort aan foliumzuur veroorzaken, omdat deze twee vitamines samenwerken. Een vitamine B12-tekort heeft een vorm van bloedarmoede tot gevolg, met symptomen als vermoeidheid, ademnood, angina pectoris (pijn op de borst) en een gebrek aan eetlust. Daarnaast kan een vitamine B12-tekort het zenuwstelsel aantasten. Vitamine B12 is mogelijk belangrijk voor de geheugen- en denkfuncties. Ouderen kunnen bijvoorbeeld als gevolg van een vitamine B12-tekort problemen krijgen met hun geheugen.

  Referentiewaarden:

  Uitslag groter dan 60 pmol/l: vitamine B12 te kort is niet waarschijnlijk
  Uitslag tussen 40 en 60 pmol/l: het advies om de MMA test in urine te doen als vervolgtest.
  Uitslag kleiner dan 40: biologisch actief vitamine B12 deficiëntie

  Lees meerLees minder

  Recent bekeken

   • ActiefVitB12 (Holo TC) - Vingerprik

   ActiefVitB12 (Holo TC) - Vingerprik

   € 59,-

   Deze Holo-TC (Actief-B12) vingerpriktest meet alleen het actieve deel en is daardoor een b...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   ActiefVitB12 ( HoloTC ) Vitamine B12 te kort - Vingerprik

   ActiefVitB12 ( HoloTC ) Vitamine B12 te kort - Vingerprik

   € 59,-