Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Vitamine B6 tekort?
 • Vitamine B6 tekort?
 • Vitamine B6 tekort?
 • Vitamine B6 tekort?
 • Vitamine B6 tekort?

Vitamine B6 tekort?

  Mogelijke verschijnselen van vitamine B6 te kort pyridoxine-tekort; schilferende huidaandoeningen vooral rond ogen neus en mond en achter de oren.

  39,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Vitamine B6 tekort?

  Bij deze test wordt actief B6 Pyridoxal-5-Phosphat (P5P) gemeten. Vitamine B6 is een lid van de familie van B-vitaminen en heet ook wel pyridoxal. Het is een co-factor (hulpstof) van talloze enzymen. Zonder vitamine B6 verlopen allerlei lichaamsprocessen trager.
  Bij volwassenen zijn verschillende symptomen waargenomen, zoals ontstekingen van de tong en de huid, depressie, verwardheid, vermoeidheid en aandoeningen van het zenuwstelsel.

  Vitamine B-6 tekort (pyridoxine-tekort)

  Vitamine B6 speelt o.a. een belangrijke rol in de stofwisseling van aminozuren en vetzuren, de opslag van glucose in de vorm van glycogeen (glycogenese), de vorming van rode bloedkleurstof (haem) en de functie van het zenuwstelsel en het afweersysteem (immuunsysteem). 
  Vitamine B6 (pyridoxine) komt o.a. voor in ruwe granen, tarwekiemen, gist, sojabonen, zilvervlies van rijst, vlees en leverproducten.  

  Mogelijke en verschijnselen
   
  Schilferende huidaandoeningen, vooral rond ogen, neus en mond en achter de oren, mondslijmvlies-ontsteking (stomatitis), pijnlijke rode lippen (cheilosis) tongontsteking (glossitis), nervositeit, depressie, aandoeningen van het zenuwstelsel met o.a. gevoels- en gezichtsstoornissen en bloedarmoede (anemie). 

  Mogelijke oorzaken 

  Langdurig tekort aan vitamine B6 in de voeding (bijv. eten van witte rijst in plaats van bruine) en alcoholisme. Bij pilgebruik, zwangerschap, borstvoeding, ouderdom, hartfalen en bestraling is de behoefte aan vitamine B6 vaak groter. 

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • EDTA Vitamine B6

   Vitamine B6

   € 39,-

   Mogelijke verschijnselen van vitamine B6 te kort pyridoxine-tekort; schilferende huidaando...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Vitamine B6 tekort?

   Vitamine B6 tekort?

   € 39,-