Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Vetprofiel Plus: Totaal Cholesterol, HDL, LDL, Triglyceriden en VLDL

Vetprofiel Plus: Totaal Cholesterol, HDL, LDL, Triglyceriden en VLDL

  Er zijn en 3 soorten cholesterol: en LDL HDL en VLDL. en De verhouding onderling is belangrijker dan uw totale cholesterolwaarden.

  € 79,-69,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Vetprofiel Plus: Totaal Cholesterol, HDL, LDL, Triglyceriden en VLDL

  Cholesterol vetprofiel

  • totaal cholesterol
  • LDL
  • HDL
  • Triglyceriden
  • VLDL (Lipoproteine electroforese)

  Er zijn 3 soorten cholesterol: LDL, HDL, en VLDL. De verhouding onderling is belangrijker dan je totale cholesterolwaarden.

  LDL is voor ongeveer 70% verantwoordelijk voor het totale cholesterol. Het is belangrijk om deze te verlagen of onder controle houden.
  HDL wordt ook wel het 'goede' cholesterol genoemd en heeft als unieke eigenschap het teveel aan vet te absorberen en af te breken via de lever.
  VLDL is het pakketje waarin cholesterol en triglyceriden verpakt worden, Dit wordt afgegeven door de lever.  
  Triglyceriden zorgen voor energie, teveel hiervan kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

  Cholesterol is niet per se slecht. Het wordt door het lichaam zelf geproduceerd, je voeding bepaalt voor een kwart het cholesterol. Met name te hoge LDL waarden zijn gevaarlijk en kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

  Aderverkalking wordt veroorzaakt door een langdurig proces van oxidatie. Beschadigde vaatwanden zijn hier vatbaar voor. Gezonde aderen zullen geen last ondervinden van aderverkalking. Voeding hoog in antioxidanten is erg belangrijk om dit proces tegen te gaan.

  Je kunt LDL cholesterol verlagen en HDL verhogen door minder vet te eten en voldoende onverzadigde vetten binnen te krijgen. LDL wordt gestimuleerd door verzadigde vetten, maar HDL ook. Met een gezonde leefstijl kun je zowel HDL verhogen en LDL verlagen. Zorg dat je ook voldoende omega 3,6 en 9 binnenkrijgt.

  Cholesterol speelt in het lichaam een belangrijke rol bij de opbouw van weefsels en organen, en bij de aanmaak van bepaalde hormonen en galzuren. Een klein deel van alle cholesterol bevindt zich in het bloed in de vorm van vetdeeltjes, zogeheten lipoproteïnen. De gewenste hoeveelheid cholesterol is 5,0 mmol/l of lager. Hierbij is het risico op hart- en vaatziekten niet verhoogd. Bij een cholesterol tussen 5 mmol/l en 6,5 mmol/l is het risico op hart- en vaatziekten licht verhoogd. Een cholesterol boven 6,5 mmol/l verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Op basis van een lipidenprofiel en andere tests kan de oorzaak van het hoge cholesterol verder worden onderzocht.

  De volgende bloedwaarden worden gemeten:

  LDL cholesterol

  In de lever wordt cholesterol gevormd. 70-80% van het LDL wordt opgenomen in de lever, bijnieren en de gonaden (testes en ovaria). Het LDL dat in de bloedbaan blijft, wordt uiteindelijk opgenomen door cellen die kunnen zorgen voor vervetting van de vaatwand. LDL-cholesterol wordt ook wel slecht cholesterol genoemd, omdat teveel LDL het risico op een hartinfarct verhoogt. Bij de meeste laboratoria wordt LDL berekend door Triglyceriden en Cholosterol, maar bij ons wordt het LDL ook apart gemeten.

  HDL Cholesterol

  HDL zorgt voor transport van "overtollig" cholesterol vanuit cellen terug naar de lever (reversed cholesterol transport). HDL wordt gevormd in de lever, waarna het in de bloedcirculatie terecht komt en vanuit de cellen cholesterol opneemt. Cholesterol wordt in de lever uit het HDL verwijderd. In de lever kan cholesterol met behulp van gal uit het lichaam verwijderd worden. HDL wordt ook wel goed cholesterol genoemd, omdat een verhoogde concentratie HDL geassocieerd is met een verlaging van de incidentie van hart- en vaatziekten. De rol van HDL is complexer, het speelt ook een rol bijontstekingen, infecties en nog meer processen.

  Cholesterol ratio

  In het algemeen kan men de 3-4-5-regel onthouden. Het LDL-cholesterol lager dan 3, de cholesterolratio lager dan 4 (je deelt uw uitslag totaal cholesterol door de uitslag HDL) en totaal cholesterol lager dan 5.

  Triglyceriden

  De test meet de hoeveelheid triglyceriden in bloed. Triglyceriden vormen de vetvoorraad in het lichaam en zijn meestal opgeslagen in vetweefsel.

  Een deel van de triglyceriden circuleert in het bloed om de spieren van brandstof te voorzien. Na een maaltijd bevat bloed meer triglyceriden, omdat ze dan worden getransporteerd van de darm (voedselopname) naar het vetweefsel (vetopslag). De bepaling van triglyceriden mag daarom alleen worden uitgevoerd als niet kort tevoren een maaltijd is genuttigd.

  VLDL

  Bij de deze test wordt VLDL (VLDL = Very low density lipoprotein) uit serum gemeten. Deze test wordt ook wel de Lipoproteine electroforese genoemd. 
  LDL en VLDL zijn beide "lipoproteïnepakketten" in uw bloed. Beide worden beschouwd als "slechte" soorten cholesterol.
  LDL-cholesterol (low-density lipoprotein) cholesterol bevat voornamelijk cholesterol, een beetje eiwit en minimale triglyceriden in uw bloedcirculatie. 
  VLDL (very low-density lipoprotein) cholesterol bevat minimaal eiwit en transporteert voornamelijk triglyceriden. 
  Om te voorkomen dat VLDL en LDL uw bloedvaten verstoppen, kunt u een cholesterol verlangend dieet volgen en antioxidantrijke groenten en fruit te consumeren.

   

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Vetprofiel Plus

   Vetprofiel Plus

   € 79,- € 69,-

   Er zijn en 3 soorten cholesterol: en LDL HDL en VLDL. en De verhouding onderling is b...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Vetprofiel Plus: Totaal Cholesterol, HDL, LDL, Triglyceriden en VLDL

   Vetprofiel Plus: Totaal Cholesterol, HDL, LDL, Triglyceriden en VLDL

   € 79,- € 69,-