Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€187,00
Toevoegen aan winkelwagen

TFT parasieten in ontlasting RP

TFT parasieten in ontlasting RP
€187,00 Incl. btw

Parasieten in ontlasting meten middels de TFT test. Er wordt onderzocht op wormen, wormeitjes en protozoën. en immunologisch onderzoek naar Entamoeba histolytica, Cryptosporidium en Giardia lamblia. Lees meer..

TFT ofwel Triplet feces test 

Deze test wordt door onze artsen wel eens aanbevolen als vervolgonderzoek op gezondheidscreening darm, als daar aanleiding voor is.

Let op dat je de de ontlasting voor deze  test op de juiste manier instuurt, anders kan het onderzoek niet in behandeling genomen worden en moet je het nogmaals doen.

 

 TripletFecesTest (TFT) geeft een hoge kans mogelijke parasieten in de ontlasting op te sporen.
Je ontvangt 3 test-monsters, voor drie dagen, met de gebruiksaanwijzing en het formulier.
De uitslag ontvang je binnen ongeveer 3 weken per mail.

De uitscheiding van parasieten is onregelmatig. Daarom worden bij deze test gedurende drie dagen fecesmonsters verzameld. Een ander kenmerk van deze test is dat op dag 1 en 3 als fixatief natriumacetaat azijnzuur formaline (SAF) wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de parasieten geconserveerd worden, waardoor ze niet uiteenvallen en dus goed gedetecteerd kunnen worden. Daarna worden de preparaten gekleurd volgens de Iron Haematoxylin Kinyoun methode (IHK-methode), een zeer goede kleuringsmethode. Op dag 2 wordt in het bijzonder de inwendige structuur (kernen, vacuolen) van mogelijke parasieten onderzocht met behulp van een directe Jodium-Kalium-Jodide (JKJ) kleuringsmethode. De zojuist genoemde kenmerken van de TFT zijn verantwoordelijk voor een veel hogere specificiteit en sensitiviteit ten aanzien van parasieten in feces, dan bij de conventionele methode, waarbij sedimentatie van verse feces plaatsvindt met ether. Ieder monster wordt microscopisch onderzocht op parasitologische verstoringen zoals wormen, wormeitjes en protozoën. Daarnaast vindt ook immunologisch onderzoek van de monsters plaats naar Entamoeba histolytica, Cryptosporidium en Giardia lamblia.

De afname van de 3 ontlastingsmonsters hoeft niet op 3 opeenvolgende dagen, maar kan met tussenpozen van meerdere dagen worden afgenomen, mits het 3 opeenvolgende momenten van ontlasting betreft. De 3 ontlastingsmonsters mogen echter niet op één en dezelfde dag worden afgenomen.

Bij deze  TFT-test  wordt naast immunologisch, ook microscopisch onderzoek gedaan, waardoor een groter bereik aan parasitaire verstoringen kan worden gedetecteerd.

 

Het op : de feces sámen met de vloeistof mag niet boven de rode streep  uitkomen, anders moet het monster vanwege kwaliteitsbewaking worden afgekeurd en moet u opnieuw insturen.

TFT parasieten in ontlasting RP

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment