Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • TFT parasieten in ontlasting RP
 • TFT parasieten in ontlasting RP

TFT parasieten in ontlasting RP

  Parasieten in ontlasting meten middels de TFT test. Er wordt onderzocht op wormen, wormeitjes en protozoën. en immunologisch onderzoek naar Entamoeba histolytica, Cryptosporidium en Giardia lamblia.

  187,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  TFT parasieten in ontlasting RP

  TFT ofwel Triplet feces test 

  Deze test wordt door onze artsen wel eens aanbevolen als vervolgonderzoek op gezondheidscreening darm, als daar aanleiding voor is.

  Let op dat je de de ontlasting voor deze  test op de juiste manier instuurt, anders kan het onderzoek niet in behandeling genomen worden en moet je het nogmaals doen.

   

     TripletFecesTest (TFT) geeft een hoge kans mogelijke parasieten in de ontlasting op te sporen.
  Je ontvangt 3 test-monsters, voor drie dagen, met de gebruiksaanwijzing en het formulier.
  De uitslag ontvang je binnen ongeveer 3 weken per mail.

  De uitscheiding van parasieten is onregelmatig. Daarom worden bij deze test gedurende drie dagen fecesmonsters verzameld. Een ander kenmerk van deze test is dat op dag 1 en 3 als fixatief natriumacetaat azijnzuur formaline (SAF) wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de parasieten geconserveerd worden, waardoor ze niet uiteenvallen en dus goed gedetecteerd kunnen worden. Daarna worden de preparaten gekleurd volgens de Iron Haematoxylin Kinyoun methode (IHK-methode), een zeer goede kleuringsmethode. Op dag 2 wordt in het bijzonder de inwendige structuur (kernen, vacuolen) van mogelijke parasieten onderzocht met behulp van een directe Jodium-Kalium-Jodide (JKJ) kleuringsmethode. De zojuist genoemde kenmerken van de TFT zijn verantwoordelijk voor een veel hogere specificiteit en sensitiviteit ten aanzien van parasieten in feces, dan bij de conventionele methode, waarbij sedimentatie van verse feces plaatsvindt met ether. Ieder monster wordt microscopisch onderzocht op parasitologische verstoringen zoals wormen, wormeitjes en protozoën. Daarnaast vindt ook immunologisch onderzoek van de monsters plaats naar Entamoeba histolytica, Cryptosporidium en Giardia lamblia.

  De afname van de 3 ontlastingsmonsters hoeft niet op 3 opeenvolgende dagen, maar kan met tussenpozen van meerdere dagen worden afgenomen, mits het 3 opeenvolgende momenten van ontlasting betreft. De 3 ontlastingsmonsters mogen echter niet op één en dezelfde dag worden afgenomen.

  Bij deze  TFT-test  wordt naast immunologisch, ook microscopisch onderzoek gedaan, waardoor een groter bereik aan parasitaire verstoringen kan worden gedetecteerd.

   

  Het op : de feces sámen met de vloeistof mag niet boven de rode streep  uitkomen, anders moet het monster vanwege kwaliteitsbewaking worden afgekeurd en moet u opnieuw insturen.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • TFT parasieten in ontlasting RP

   TFT parasieten in ontlasting RP

   € 187,-

   Parasieten in ontlasting meten middels de TFT test. Er wordt onderzocht op wormen, wormei...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   TFT parasieten in ontlasting RP

   TFT parasieten in ontlasting RP

   € 187,-