Terug

 • Testosteron (vrij) + SHBG + oestradiol voor mannen
 • Testosteron (vrij) + SHBG + oestradiol voor mannen
 • Testosteron (vrij) + SHBG + oestradiol voor mannen
 • Testosteron (vrij) + SHBG + oestradiol voor mannen

Testosteron (vrij) + SHBG + oestradiol voor mannen

  Voor het "Echte Mannen Diëten Niet", stelde Robbert Wolters dit testosteron/oestrogeen pakket samen.

  99,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Testosteron (vrij) + SHBG + oestradiol voor mannen

  Dit bloedonderzoek bestaat uit

  • Testosteron vrij (ISSAM)
   • SHBG
   • Albumine
   • Testosteron
  • Oestradiol

  Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon. Testosteron is nodig voor een normale ontwikkeling van de mannelijke geslachtskenmerken. Bovendien is testosteron nodig voor een goede productie van zaadcellen.

  Het grootste deel van het testosteron zit gebonden aan het transport-eiwit SHBG (Sex Hormoon Bindend Globuline) en is daardoor niet biologisch actief. Deze test meet de hoeveelheid ongebonden, biologisch actief testosteron.

  De test meet ook de hoeveelheid Sex Hormone Bindend Globuline (SHBG) in bloed. SHBG is een eiwit (globuline) dat door de lever wordt geproduceerd en in staat is om testosteron en oestradiol sterk aan zich te binden. SHBG transporteert vervolgens deze hormonen in een inactieve vorm via het bloed door het lichaam. Testosteron remt de productie van SHBG terwijl oestradiol juist de productie stimuleert.

  Mannen maken vooral testosteron aan in de teelballen (testes) en maar weinig oestradiol. Vrouwen maken vooral oestradiol aan in de eierstokken (ovaria) en een beetje testosteron in ovaria en in de bijnier. Verandering van de hoeveelheid SHBG heeft invloed op de hoeveelheid testosteron dat vrij beschikbaar is.

  Oestrogeen/oestradiol

  Van mannen wordt aangenomen dat vrijwel alles wat hen man maakt afhangt van testosteron. En dat het 'vrouwelijk' hormoon oestrogeen daar niets mee van doen heeft. Recent onderzoek heeft opmerkelijk nieuws. Veel in mannen, onder andere hun zin in seks, hangt nauw samen met hoeveel vrouwelijk hormoon in hen actief is. Mannen bij wie, in het kader van een behandeling, het oestrogeen gehalte werd verlaagd hadden daardoor meetbaar minder zin in seks, ze werden dikker, ook als hun testosteron gehalte steeg. Er was bekend dat een deel van het testosteron in mannen wordt omgezet in oestrogeen, maar niet bekend was wat dat precies deed. Dat is het nu nog niet, maar duidelijk is wel dat de rol van het vrouwelijk hormoon veel bepalender is dan was gedacht. De onderzoeker: "Wat veel mensen zal verbazen is dat het verlies aan seksuele interesse in mannen met weinig testosteron in feite veroorzaakt wordt door een te laag gehalte aan oestrogeen." Er waren wel al aanwijzingen. Mannen die een seksverandering ondergaan krijgen tijdens die behandeling oestrogeen toegediend om vrouwelijke vormen te krijgen. Bekend was dat die toediening vaak een grote behoefte aan seks tot gevolg heeft. Een verlaging van het niveau aan oestrogeen lijkt ook een belangrijke oorzaak voor het feit dat mannen als ze ouder worden vet rond hun middel krijgen.

   

  Reviews

  Gerelateerde producten

  Recent bekeken

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Testosteron (vrij) + SHBG + oestradiol voor mannen

   Testosteron (vrij) + SHBG + oestradiol voor mannen

   € 99,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »