Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • STD Multiplex - PCR Panel Bacteriele Vaginose

STD Multiplex - PCR Panel Bacteriele Vaginose

  Deze test meet verschillende soorten bacteriën die een bacteriële vaginose kunnen veroorzaken.

  97,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  STD Multiplex - PCR Panel Bacteriele Vaginose

  Een bacteriële vaginose is een veelvoorkomende vaginale aandoening bij vrouwen. Het is belangrijk om op te merken dat bacteriële vaginose geen seksueel overdraagbare aandoening (SOA) is, hoewel het soms wordt verward met SOA's vanwege vergelijkbare symptomen.

  Dit panel wordt gebruikt om de aanwezigheid van bepaalde bacteriën in de vaginale flora van vrouwen te detecteren. Dit panel bevat verschillende bacteriën die vaak worden geassocieerd met bacteriële vaginose. 

  Lactobacillus spp.: Lactobacillus-bacteriën zijn normaal gesproken aanwezig in de vagina en spelen een cruciale rol bij het handhaven van een gezonde vaginale flora. Ze produceren melkzuur, dat de zuurgraad (pH) van de vagina laag houdt en helpt bij het voorkomen van de groei van schadelijke bacteriën.

  Gardnerella vaginalis: Dit is een van de bacteriën die vaak wordt geassocieerd met bacteriële vaginose. Wanneer het aantal Gardnerella-bacteriën toeneemt, kan dit leiden tot een onbalans in de vaginale flora.

  Atopobium vaginae: Net als Gardnerella, kan Atopobium vaginae bijdragen aan de ontwikkeling van bacteriële vaginose wanneer de populatie toeneemt.

  BVAB2 (Bacterial vaginosis-associated bacteria 2): BVAB2 is een groep van bacteriën die geassocieerd wordt met bacteriële vaginose. Ze gedijen goed in een omgeving met een verhoogde pH.

  Megasphaera type 1: Deze bacteriën worden ook geassocieerd met bacteriële vaginose en gedijen in een minder zure omgeving.

  Mobiluncus spp.: Mobiluncus-bacteriën zijn een ander type bacteriën dat vaak wordt aangetroffen bij vrouwen met bacteriële vaginose.

  Bacteroides fragilis: Hoewel Bacteroides-bacteriën meestal in de darm worden aangetroffen, kunnen ze in sommige gevallen ook in de vagina voorkomen, vooral bij vrouwen met bacteriële vaginose.

  Ook wordt er hier een 'score' gemeten. Een hogere score kan wijzen op een grotere disbalans in de vaginale flora en een grotere kans op bacteriële vaginose.

  Bacteriële vaginose kan leiden tot symptomen zoals een onaangename vaginale geur, abnormale vaginale afscheiding en soms jeuk of irritatie. Als je vermoedt dat je bacteriële vaginose hebt, is het belangrijk om medische hulp te zoeken, omdat het kan leiden tot complicaties als het niet wordt behandeld. De behandeling omvat meestal antibiotica om de disbalans in de vaginale flora te herstellen.

   

  Monstername:

  a. Voor vrouwen: Scheid de schaamlippen voorzichtig en veeg met de swab over de geïnfecteerde of verdachte gebieden. Draai de swab rond en laat deze enkele seconden op de plaats rusten om voldoende monster te verzamelen.

  b. Voor mannen: Rol de voorhuid terug en veeg met de swab over de geïnfecteerde of verdachte gebieden. Draai de swab rond en laat deze enkele seconden op de plaats rusten om voldoende monster te verzamelen.

  Plaats de swab in de transportbuis: Plaats de gebruikte swab voorzichtig in de transportbuis die al het juiste medium bevat om het monster te conserveren. Zorg ervoor dat de swab volledig in de buis is geplaatst en sluit deze goed af. Verzend het monster naar het laboratorium volgens de instructies

   

  Een PCR (Polymerase Chain Reaction)test kan ook worden uitgevoerd op een urine monster. Het gebruik van urine als monster kan handig zijn, vooral als genitale herpes-symptomen op dat moment niet aanwezig zijn of moeilijk toegankelijk zijn voor een swab

  Monsterafname: Je moet je voorbereiden op het verzamelen van een schone urineprobe. De eerste ochtendurine wordt vaak aanbevolen omdat deze geconcentreerder is.

  Je moet zelf zorg dragen voor een  urineopvangcontainer of urinepotje om een monster op te vangen. De container moet schoon en steriel zijn.

  Je moet de container openen en urineren in de container zonder de binnenkant van de container of de buitenkant van de container aan te raken.

  Daarna vul je het verzendbuisje voor urine zoals in de bij geleverd instructies of het instructiefilmpje van Bloedwaardentest.

  Het is belangrijk om nauwkeurig te werken en de juiste procedures te volgen om de integriteit van het monster te behouden en de betrouwbaarheid van de PCR-testresultaten te waarborgen. Als u niet zeker bent van de procedure, raadpleeg dan een medisch professional van Bloedwaardentest.nl

  Het is belangrijk om op te merken dat deze SOA's verschillende symptomen en complicaties kunnen veroorzaken, en vroege detectie en behandeling zijn essentieel om ernstige gevolgen te voorkomen. Veilig vrijen en regelmatige screening op SOA's kunnen helpen bij het voorkomen en tijdig identificeren van deze infecties.

   

  Deze test heeft over het algemeen voorkeur voor een swab-afname.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   STD Multiplex - PCR Panel Bacteriele Vaginose

   STD Multiplex - PCR Panel Bacteriele Vaginose

   € 97,-