Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • SOA test voor verschillende vormen van Candida

SOA test voor verschillende vormen van Candida

  Deze test meet verschillende soorten candida, zoals: albicans, dubliniensis, glabrata, krusei, lusitaniae, parapsilosis, tropicalis.

  TD Multiplex - PCR Panel Basics + 97,00Meer lezenDit panel meet de Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis, Mycoplasma genitalium, Herpes simplex type 1 en 2.Meer lezen

  TD Multiplex - PCR Panel Basics + 97,00Dit panel meet de Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis, Mycoplasma genitalium, Herpes simplex type 1 en 2.Sluiten

  97,-

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  SOA test voor verschillende vormen van Candida

  Candida is een geslacht van schimmels die van nature in kleine hoeveelheden in en op het menselijk lichaam voorkomen. De meest voorkomende soort is Candida albicans. Deze schimmelkolonies worden meestal aangetroffen in de mond, de keel, de darmen en de vagina. Normaal gesproken veroorzaken ze geen problemen en worden ze in toom gehouden door het immuunsysteem en andere micro-organismen in het lichaam.

  Echter, in sommige gevallen kan Candida overgroeien en leiden tot schimmelinfecties, waaronder ook vaginale schimmels. 

  In deze test worden de volgende parameters gemeten:

  Candida albicans: Dit is de meest voorkomende soort en kan zowel orale als vaginale schimmelinfecties veroorzaken. Het wordt ook geassocieerd met spruw en andere vormen van candidiasis.

  Candida dubliniensis: Deze soort is nauw verwant aan Candida albicans en kan ook orale schimmelinfecties veroorzaken.

  Candida glabrata: Candida glabrata is een veel voorkomende oorzaak van vaginale schimmelinfecties en is bekend om zijn vermogen tot resistentie tegen sommige antischimmelmedicijnen.

  Candida krusei: Deze soort kan ook schimmelinfecties veroorzaken, en het staat erom bekend minder gevoelig te zijn voor sommige antischimmelmedicijnen.

  Candida lusitaniae: Candida lusitaniae kan een verscheidenheid aan infecties veroorzaken, waaronder bloedbaaninfecties, vooral bij mensen met een verzwakt immuunsysteem.

  Candida parapsilosis: Deze soort is bekend als een van de belangrijkste oorzaken van kathetergerelateerde schimmelinfecties en andere invasieve schimmelinfecties.

  Candida tropicalis: Candida tropicalis is een andere veelvoorkomende oorzaak van vaginale schimmelinfecties, naast andere soorten infecties.

   

  Monstername:

  a. Voor vrouwen: Scheid de schaamlippen voorzichtig en veeg met de swab over de geïnfecteerde of verdachte gebieden. Draai de swab rond en laat deze enkele seconden op de plaats rusten om voldoende monster te verzamelen.

  b. Voor mannen: Rol de voorhuid terug en veeg met de swab over de geïnfecteerde of verdachte gebieden. Draai de swab rond en laat deze enkele seconden op de plaats rusten om voldoende monster te verzamelen.

  Plaats de swab in de transportbuis: Plaats de gebruikte swab voorzichtig in de transportbuis die al het juiste medium bevat om het monster te conserveren. Zorg ervoor dat de swab volledig in de buis is geplaatst en sluit deze goed af. Verzend het monster naar het laboratorium volgens de instructies

   

  Een PCR (Polymerase Chain Reaction)test kan ook worden uitgevoerd op een urine monster. Het gebruik van urine als monster kan handig zijn, vooral als genitale herpes-symptomen op dat moment niet aanwezig zijn of moeilijk toegankelijk zijn voor een swab

  Monsterafname: Je moet je voorbereiden op het verzamelen van een schone urineprobe. De eerste ochtendurine wordt vaak aanbevolen omdat deze geconcentreerder is.

  Je moet zelf zorg dragen voor een  urineopvangcontainer of urinepotje om een monster op te vangen. De container moet schoon en steriel zijn.

  Je moet de container openen en urineren in de container zonder de binnenkant van de container of de buitenkant van de container aan te raken.

  Daarna vul je het verzendbuisje voor urine zoals in de bij geleverd instructies of het instructiefilmpje van Bloedwaardentest.

  Het is belangrijk om nauwkeurig te werken en de juiste procedures te volgen om de integriteit van het monster te behouden en de betrouwbaarheid van de PCR-testresultaten te waarborgen. Als u niet zeker bent van de procedure, raadpleeg dan een medisch professional van Bloedwaardentest.nl

  Het is belangrijk om op te merken dat deze SOA's verschillende symptomen en complicaties kunnen veroorzaken, en vroege detectie en behandeling zijn essentieel om ernstige gevolgen te voorkomen. Veilig vrijen en regelmatige screening op SOA's kunnen helpen bij het voorkomen en tijdig identificeren van deze infecties.

   

  Deze test heeft over het algemeen voorkeur voor een swab-afname.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • STD Multiplex - PCR Panel Candida

   STD Multiplex - PCR Panel Candida

   € 97,-

   Deze test meet verschillende soorten candida, zoals: albicans, dubliniensis, glabrata, kr...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   SOA test voor verschillende vormen van Candida

   SOA test voor verschillende vormen van Candida

   € 97,-