Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Selenium in urine
 • Selenium in urine

Selenium in urine

  Selenium is een spoorelement dat ook als antioxidant functioneert. Seleen beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. Test het in je urine.

  35,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Selenium in urine

  Meting van Selenium in urine.

  Let op, bij deze test wordt geen ondergrens aangegeven, voor het meten van een tekort kun je dus beter kiezen voor de selenium bloedtest.

  Deze test wordt vooral gebruikt voor fabrieken waar met selenium gewerkt wordt.

  Selenium is een antioxidant die een belangrijke rol speelt bij de voortplanting, het metabolisme van het schildklierhormoon, de DNA-synthese en bescherming tegen oxidatieve schade en infectie. 

  Deze urinetest wordt gebruikt om industriële blootstelling aan selenium te monitoren 

  Een te hoog seleniumgehalte kan leiden tot:

  • Abnormale nagels
  • blozen in het gezicht
  • Haaruitval
  • Ernstige gastro-intestinale symptomen
  • Spiergevoeligheid
  • Duizeligheid vermoeidheid
  • Nierfalen
  • Hartfalen

  Seleen of selenium is een spoorelement dat ook als antioxidant functioneert. Seleen zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. 

  Seleen maakt zware metalen die door verontreiniging in voeding terechtkomen minder giftig. Seleen is ook belangrijk voor een goede werking van de schildklier en mogelijk beschermt seleen tegen het ontstaan van prostaatkanker. 

  Seleen zit in veel voedingsmiddelen, zowel dierlijke (vis en vlees) als in plantaardige producten. Er zijn aanwijzingen dat jonge mannen en vrouwen, zwangere vrouwen en tienermeisjes mogelijk te weinig seleen binnenkrijgen. 

  Seleen of selenium is een essentieel spoorelement met een verscheidenheid aan functies. Het element is onder andere betrokken bij de aanmaak van speciale eiwitten, de zogenaamde antioxidant-enzymen, die een rol spelen bij het voorkomen van celbeschadiging door vrije radicalen. Groenten zijn de meest voorkomende voedingsbronnen van selenium. 

  Mineralen zijn net als vitamines stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling.
  Seleniumdeficiëntie alsook seleniumtoxiciteit is zeldzaam in Nederland.

  Selenium (metallïde, essentieel spoorelement) is betrokken bij de detoxificatie van cel-schadelijke vrije radicalen (zoals catalase, lipideperoxiden, superoxide dismutase, glutathion-S-transferase).
  De antioxiderende werking beschermt tegen atherosclerose, degeneratieve processen en het ontstaan van tumoren. Selenium werkt ook voor het immuunsysteem.

  Seleen komt voor bij het smelten van erts in de elektrische, glas en keramische industrie. Vervuiling bronnen zijn ook: gassen, stof, water, voedsel, overmatig selenium medicatie (> 400 ug / dag)

  Selenium vergiftiging kan onstaan bij meer dan  800 ug / dag met kenmerken als vermoeidheid, hoofdpijn, nervositeit, speekselvloed, diarree, knoflook geur in de adem, broze nagels, haaruitval, lever- en nierschade, acute ontsteking van het  slijmvlies van de ogen, ontsteking van het strottenhoofd en de stembanden, bronchitis.

  Voor het meten van een tekort adviseren wij de serumtest https://www.bloedwaardentest.nl/selenium-te-kort.html

   

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Selenium urine

   Selenium urine

   € 35,-

   Selenium is een spoorelement dat ook als antioxidant functioneert. Seleen beschermt rode b...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Selenium in urine

   Selenium in urine

   € 35,-