Terug

 • PDS Ontlastingonderzoek RP met Candida

PDS Ontlastingonderzoek RP met Candida

  € 197,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  PDS Ontlastingonderzoek RP met Candida

  PDS pakket (Prikkelbare Darm Syndroom) startpakket

  • Alpha-1 Antitrypsine
  • Beta-Defensine 2
  • sIgA
  • resindete microbiota
  • transiente microbiota
  • Gisten en Schimmels


  Waarom dit onderzoek?

  Naar aanleiding van de bevindingen van je arts/therapeut wordt er een disbalans in de darmen vermoed. Om een optimaal behandelplan op te kunnen stellen, is het belangrijk om inzicht te verkrijgen in de conditie van je darmen. De uitslag van het onderzoek vormt het vertrekpunt naar een verbeterde gezondheid. 

  Ontlastingsonderzoek is net zoiets als bloedonderzoek. Dat we uit bloed allerlei informatie kunnen halen is algemeen bekend, maar dat we ook veel kunnen meten in de ontlasting is minder bekend.
  Het grootste deel van de ontlasting bestaat uit onverteerde voedselresten, bacteriën,  afvalstoffen, galkleurstoffen, oude darmcellen, water en slijm. Daarnaast zijn er nog allemaal andere stoffen die in de ontlasting voorkomen die we kunnen meten. Al deze waardes geven informatie over iemands gezondheidstoestand.

  De oorzaak van een disbalans in de darmen kan heel divers zijn. Om een paar voorbeelden te noemen: antibiotica, anticonceptiemiddelen (de pil), laxeermiddelen, maagzuurremmers, verstoringen in het spijsverteringskanaal (zoals obstipatie of maagverkleining), ernstige darminfecties, chronische ontstekingen, afweerproblemen en psychische stress. Verkeerde voeding is daarnaast ook vaak een belangrijke oorzaak bijvoorbeeld te weinig groente en fruit, teveel verkeerde vetten en/of scherpe specerijen.

  De uitslag van het onderzoek geeft een belangrijke aanwijzing in welke richting de oplossing gezocht moet worden. Soms is het noodzakelijk dat tegelijk met deze test (of na het ontvangen van de uitslag van deze test) nog een ander laboratoriumonderzoek ingezet dient te worden.


  Als er in het lichaam weefsel gerepareerd moet worden of als er een ziekteverwekker is die eruit gewerkt moet worden, dan start in het lichaam een reactie die wij ontsteking noemen. Een ontsteking is bedoeld als een herstellend mechanisme. Meestal is zo'n ontsteking van korte duur en kalmeert de reactie weer als de situatie is hersteld. Een kort durende ontsteking noemen we een acute ontsteking. Als een ontstekingsreactie heftig is, lang duurt en/of niet adequaat is dan kan dit het lichaam veel energie en bouwstoffen kosten en kunnen we daar last van krijgen. Een langdurige ontsteking noemen we een chronische ontsteking. Als er in de darmen een ontsteking gaande is, kan het gaan om een ziekteverwekker (zoals een bacterie, schimmel, gist of parasiet) of om langdurige beschadigingen van het darmslijmvlies of een heftige immuunreactie.

  Elk type ontsteking heeft een andere behandeling nodig. Vandaar dat voor een adequate aanpak om je (mogelijke) darmontstekingen te behandelen jouw arts/therapeut inzicht moet hebben in wat voor type ontsteking het is. In het ontlastingsmonster kan daarom worden gezocht naar de aanwezigheid van specifieke ontstekingseiwitten die aangemaakt kunnen worden in de darmcellen.

  Het lichaam kent verschillende reactietijden op ontstekingen. In eerste instantie worden bepaalde stoffen aangemaakt om de ontsteking te verhelpen, maar zodra dat niet afdoende werkt, wordt overgeschakeld naar andere stoffen. Over de hoeveelheden van deze ontstekingsstoffen kan jouw arts/therapeut je informeren. Zo kunnen deze stoffen aanwijzingen geven over of de aard van de ontsteking: Is deze pas recent (acuut) of al langdurig aanwezig (chronisch).

  Om in kaart te brengen om wat voor type ontsteking het gaat, kunnen aanvullende ontlastingsonderzoeken nodig zijn.

  Alfa-1-antitrypsine: Deze waarde is een indicatie voor de aanwezigheid van (acute) ontstekingen in de darm. Omdat dit eiwit als één van de eerste stoffen wordt aangemaakt als reactie op een ontsteking is het bepalen van deze waarde zeer geschikt om in een vroeg stadium een ontsteking op te sporen. Een verhoogde waarde betekent dat er ontstekingsprocessen in de darm aanwezig zijn. 

  Beta-defensine-2 is een natuurlijke ontstekingsremmende stof die vrijkomt bij een infectie. Beta-defensine-2 wordt alleen door het slijmvlies van de dikke darm geproduceerd en toename duidt dus specifiek op een aandoening van de dikke darm. De test kan helpen bepalen of de ziekte van Crohn - die in de dikke en de dunne darm kan voorkomen - de dikke darm heeft aangetast.
  Beta-defensine is bijna altijd verhoogd bij besmetting met de parasiet Dientamoeba fragilis.

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   PDS Ontlastingonderzoek RP met Candida

   PDS Ontlastingonderzoek RP met Candida

   € 197,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »